VER OM VER


Hoe ik het ook wend of keer, ook deze zomer loopt weer ten einde. Kwam het mooie weer eerst maar moeizaam op gang, de tweede helft heeft niets te wensen overgelaten. En als uitsmijter nog een prachtig weekend.Omdat ik nog steeds (of al weer) beperkt ben in het lopen zocht ik opnieuw mijn heil in het fietsen. Een dagje Ameland zou moeten kunnen, dacht ik. Drie jaar geleden, toen ik last had van de andere voet, was het ook een topdag geworden

Met veel plezier fietsen we naar de boot. Door het mooie weer heerst er op de boot een opperste beste stemming. Iedereen lijkt te genieten. Met veel oh's en ah's bewonderen we die éne zeehond die we op de  zandplaat zien liggen.

                                                  klik  

Op het eiland nemen we de weg langs het wad. Opnieuw kijk ik weer gefascineerd naar het punt waar de Waddenzee overgaat in de Noordzee en het punt waar de duinen en het strand beginnen.

                                                                klik 

Opnieuw kijk ik weer gefascineerd naar het punt waar de Waddenzee overgaat in de Noordzee en het punt waar de duinen en het strand beginnen. Daar is het heel rustig en een ideale plek om met hond Hessel te spelen.Eindeloos balletjes in zee gooien die er met veel enthousiasme uit gehaald worden. Het is de kunst om zo ver te gooien, zodat Hessel echt even moet zwemmen.

                                                                             klik 

Zo komt hij toch goed aan zijn trekken, want de hondenkar is niet echt zijn favoriete verblijfplaats. Op de terugweg nemen we het fietspad door de duinen. Ik merk dat het op- en afstappen mijn voet geen goed doet en ik probeer zoveel mogelijk op de fiets te blijven zitten.

                                                                                    klik

Na weer een prachtige bootreis fietsen we terug naar huis. Maar dan komt er een kink in de kabel. Op een bepaald punt moeten we een weg oversteken, maar de vele auto's die van de veerboot komen verhinderen dit. Ik moet dus weer afstappen en dit gaat steeds meer pijn doen. Terwijl ik sta te wachten wil mijn zere voet ontzien waardoor ik mijn evenwicht verlies en in slow motion val ik met de fiets en al op de grond.

Het duurt even voordat ik kan opkrabbelen, want P. heeft zijn handen vol aan eigen fiets met hondenkar. Vanuit de grote rij auto's rijdt er één auto de berm in. De inzittenden komen belangstellend vragen wat er aan de hand is. Die zorgzaamheid stel ik zeer op prijs, maar gelukkig valt de schade mee. Een bloedende pink waarvoor ik een pleister krijg. De pijn aan de voet is door een vreemde verdraaiing in alle hevigheid toegenomen, maar daar is op dat moment niet veel aan te doen.

Onderweg naar huis herinner ik mij dat ik van de fysiotherapeut de raad heb gekregen om, wanneer ik pijn heb, de voet met ijscompressen te koelen. Daar ben ik 's avonds direct mee begonnen en vandaag, maandag is mijn vrije dag, ben ik daar fanatiek mee doorgegaan. De pijn is hoegenaamd verdwenen en gelukkig kan ik morgen gewoon weer aan het werk. Ondanks de wat vervelende afloop kijk ik toch terug op een prachtige dag.

                                                                   klik

hanscke Maandag 10 September 2012 - 7:21 pm | | Standaard

negen reacties

Annemarie

Vervelend dat je juist zo moest vallen… :-(
Balen hoor!
maar wel top dat die auto dan stopte. Gelukkig bestaat er nog menselijkheid.
Succes morgen met werken.

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 10-09-’12 21:28
Hanny

Jammer dat een fantastisch mooie dag zo vervelend moest eindigen. Sterkte morgen met werken.
Ik heb genoten van de foto’s. Ik rook de zee en voelde de wind door mijn haren!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 10-09-’12 22:14
Sjoerd

Dan voel je je toch even hulpeloos, ondanks alle goede zorgen. Ik ben blij voor je dat het goed is afgelopen.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 10-09-’12 22:26
Nans

He, dat is nou vervelend, zo stiekem nog op t eind! Maar wel een feestje verder, die fietstocht!
Grtz en succes met de voet,

Nans, - 10-09-’12 22:33
Renesmurf

Nou, het hing het hele logje al in de lucht, ik voelde dat het mis zou gaan.

Jammer.

Maar de positiviteit overheerst.

Renesmurf, (URL) - 10-09-’12 23:59
Marjolijn

Vervelend dat je nog zoveel last hebt aan je voet, hopelijk is het snel weer over.
Gelukkig was het wel een fijne dag geweest.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 11-09-’12 05:27
Bertie

Jammer van de pijnlijke afloop maar wat zal heerlijk zijn geweest op het strand. Eindeloos rondkijken, met de hond spelen.
Goed idee, die kompressen. Ik heb van die blauwe kunststofdingen die je ook warm kunt gebruiken. Ideaal.
Beterchap!

Bertie, (URL) - 11-09-’12 14:09
Janny

Wat vervelend voor je dat je voet je zo’n last bezorgt. Irritant he, als je lichaam ineens niet meer wil zoals jij wil.
Ik heb hetzelfde met mijn knie, vervelende toestanden die je veel minder mobiel maken dan je wil zijn. Maar goed: het gaat wel een keer over (hoop ik).
Heel veel beterschap met jouw pootje gewenst in elk geval.
Janny

Janny, (E-mail ) (URL) - 12-09-’12 13:00
Ria

Jammer dat zo’n mooie dag zo eindigt . Maar wat heb ik genoten van de foto’s .Ik voel het zand onder mijn voeten en het zilte opspetterende water in mijn haren.Sterkte met je voet ,komt weer goed.Groetjes, Ria

Ria, (E-mail ) (URL) - 12-09-’12 18:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.