ZITTEN


Het lijkt erop of de geschiedenis zich herhaalt. Nu is dat veelal de normaalste zaak van de wereld. Ieder jaar wordt het voorjaar, zomer enzovoort. Ieder jaar gaan de daliah"s weer bloeien. Dus ik heb op zich niets tegen herhalingen.....

Dat geldt echter niet voor de situatie waar ik nu in verzeild geraakt ben. Drie jaar geleden ben ik weken gedwongen geweest om een zittend bestaan thuis op de bank te leiden vanwege een vrij onduidelijke voetblessure. Steunzolen zouden toen het euvel opgelost hebben.

Afgelopen voorjaar kreeg ik opnieuw last van mijn voet, maar nu de andere. Ik dacht slim te zijn om direct naar de voetspecialist te gaan. Inderdaad, het was nodig om de steunzolen te vernieuwen en aan te passen. De voetklachten verdwenen daarna vrij snel.....

Totdat ik zes weken geleden een paar maal ging tennissen. Beide voeten gaven klachten en ik heb mij in acht genomen en ik heb weinig gelopen en al helemaal niet meer getennist. De rechter voet heeft zich hersteld, maar de pijn aan de linkervoet is nooit helemaal weggeweest en vooral in de laatste weken alleen maar toegenomen. 

Mijn hoop was gevestigd op de fysiotherapeut, maar deze heeft vandaag de handdoek in de ring gegooid. Een peesschedeontsteking vraagt in de eerste plaats om rust en medicijnen. Zijn advies was dan ook om naar de huisarts te gaan. Daar ben ik geweest. Ook hier was het oordeel: Veertien dagen de voet niet of nauwelijks gebruiken. 

Tja, dan zit er niets anders op dan dat ik mij ziek meld. En zo zit ik net als drie jaar geleden weer met mijn laptopje op de bank en de voet op de poef. Voorlopig kan ik dus alleen maar dromen van buiten lopen en zal ik het met foto's uit het archief moeten doen. Het lijkt dus een herhaling van zetten van drie jaar geleden. 

Ik hoop dat radio en tv mij in de komende weken genoeg inspireren om van tijd tot tijd een blogje te produceren. Mocht dit niet het geval zijn, dan zal ik mijn fantasie moet gaan aanboren.

                                                              klik

 

hanscke Donderdag 13 September 2012 - 10:22 pm | | Standaard

elf reacties

Laurent

Wat vervelend zeg! Een geluk dat er internet bestaat, kun je in elk geval nog iets op de bank… Ik hoop dat het goed geneest.

Laurent, (URL) - 13-09-’12 23:38
Hanny

Dikke pech. Een voordeel is misschien dat je nu alle boeken kunt lezen, die je nog lezen wilde.
Ik duim voor je dat de ontsteking snel verdwenen is en je na deze rustweken weer stevig uit de voeten kunt.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 13-09-’12 23:51
Thérèse

Heb je ook een ‘kuurtje’ gehad tegen de ontsteking of zou zitten alleen genoeg zijn? Ik zou mij dan maar omringen met boeken, handwerkjes, laptop, puzzels, tekenblokjes misschien, bijpassende materialen zoals kleurpotloden enz., dagboekjes, lege schriften, heel DIKKE boeken, dat soort dingen. Dan is het misschien door te komen. O ja en veel visite uitnodigen.
Beterschap gewenst!!!!!!!

Thérèse, (URL) - 14-09-’12 00:56
Margo

Oh wat vervelend! Ik heb zelf ook last van mijn rechtervoet, maar vooral s winters als’ie ingepakt zit (dichte schoenen, laarzen). Ik hoop voor je dat het spoedig herstelt!

Margo, (E-mail ) (URL) - 14-09-’12 01:08
Marjolijn

Hé, dat is balen.
Opdracht maar netjes uitvoeren, en op naar een goed herstel.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 14-09-’12 03:00
Bertie

Lastig, pijnlijk en vervelend tegelijk; ik zou Thé‘s adviezen opvolgen, dat helpt in ieder geval tegen de verveling.
Nog een geluk dat je niet méér voeten hebt.

Bertie, (URL) - 14-09-’12 08:50
ria

Ohw, wat vervelend voor je. Hopelijk gaat de tijd een beetje snel en mag je gauw weer lekker wandelen. Hessel loopt ook te balen denk ik ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 14-09-’12 11:39
Renesmurf

Ik vrees het ergste, dat het nooit meer helemaal overgaat.

Vervelend. Hopelijk komen er toch betere tijden aan.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 14-09-’12 20:48
Annemarie

Heel vervelend… :-(

ik hoop dat er genoeg nieuws te zien is voor je!
Sterkte de aankomende 14 dagen. Ik hoop dat het genoeg is en dat je daarna weer rustig aan kunt opbouwen.

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 14-09-’12 21:06
Sjoerd

Heel vervelend, maar wellicht kun je even de kabinetsformatie regelen voor Rutte…

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 14-09-’12 21:39
Ria

Vervelend is dat en het lijkt wel of verandering van het weer er een grote rol in speelt. Rustig aan doen en niets forceren.
Sterkte.
Groetjes,Ria

Ria, (E-mail ) (URL) - 15-09-’12 21:15
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.