GOEDERTIERENHEID


"Sjors!!!" Met veel stemvolume en nog veel meer ongeduld riep ik mijn hond, die ver achter bleef, tot de orde. De frustratie over het verschil van opvatting over collegiaal zijn, maar ook de druk die ik voel, omdat de penningmeester van de tennisclub waar ik voorzitter van ben er mee ophoudt, kwam in dat ene woord even heel duidelijk naar buiten.

Toen Sjors na enkele ogenblikken als een oude hond aan kwam sjokken, terwijl je hem meestal echt nog geen elf jaar zou geven, mopperde ik verder: "Schiet nou eens op, ook aan mijn goedertierenheid komt een keer een eind!" Ik hoorde het mijzelf zeggen en ik schoot in de lach. Ik had geen idee waar dat woord ineens vandaan kwam en ik nam mij voor om thuis direct na te gaan wat de juiste betekenis is van dit woord.

Dat het iets bijbels had was mij niet onbekend en toen ik de woorden barmhartig en lankmoedig in de Dikke van Dale las wist ik het ook wel weer, maar de tweede uitleg een goedertierige moeder in de zin van een zachtaardige moeder was mij onbekend. Onbewust had ik dus wel goed aangevoeld dat ik mijn geduld begon te verliezen. En Sjors? Hij sprong laconiek in de auto met een blik in zijn ogen van mens maak je niet zo druk. En hij had nog gelijk ook.

hanscke Vrijdag 31 Maart 2006 - 8:17 pm | | Standaard

vier reacties

Renesmurf

Ik had er nog nooit van gehoord.
Toch blijft zoiets vaak wel hangen, en dan opeens komt het er uit.
Geduld is overigens gelukkig een schone zaak.
Sjors heeft dat wel door.

Renesmurf, (URL) - 31-03-’06 20:34
Marieke

Hoi Hanscke, er valt niet veel uit te leggen over mijn beginpagina. Ik heb het blauwe achtergrondje op mijn log gezet, wilde een keer een log zonder heksjes, heb ze al weer zo’n tijd. Omdat ik het achtergrondje zo mooi vind, heb ik het 2 keer in tegenovergestelde richting op de beginpagina gezet. Gewoon, omdat ik het mooi vind… Goed weekend, het wordt spannend met je nieuwe kleinkindje bijna op komst.

Marieke, (E-mail ) - 31-03-’06 22:47
Goentah

En Sjors maar denken dat je gewoon aan het tieren was :-)

Goentah, (URL) - 01-04-’06 16:11
Ster

Sjors weet het wel ;-)

Ster, (URL) - 02-04-’06 10:07
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.