LOOS ALARM


"Niet doen!", dacht ik nog, toen ik het bericht hoorde dat er mogelijk iemand met een pistool in een school in Zoetermeer zou zijn. "Niet aan de grote klok hangen".

Maar de stroomversnelling was al aan de gang. Verslaggevers waren al op pad gegaan om ons, heel het volk, inzicht te geven over wat er gaande was. 

Zittend aan de keukentafel, bezig om van de gebreide onderdelen een trui in elkaar te zetten, zat ik mij op te winden. "Waarschijnlijk loos alarm" dacht ik, "hoe kunnen ze nu zo stom zijn om hier zoveel publiciteit aan te geven. Het gevaar is, dat andere jongeren dit een hele aardigheid vinden en iets gaan bedenken om dit ook te kunnen doen. Men zou het moeten doodzwijgen."

In een volgend nieuwsbericht hoorde ik dat leerlingen twitterden dat ze niet bang waren. Ouders daarentegen waren wel bezorgd en stonden bij het hek van de school, in afwachting van de verdere gebeurtenissen. Tja door de de vele tweeten en whatsAppen zou het toch naar buiten gekomen zijn, dus was het misschien toch ook wel weer goed, dat het officieel naar buiten gebracht was.

Aan het eind van de dag heb ik echt mijn best moeten doen om mij op de hoogte te stellen over de afloop van de zaak. Dat is dan weer veel minder expliciet in het nieuwsbulletin vermeld dan het bericht van vanmorgen. Dus toch, ik dacht het eigenlijk al meteen, een storm in een glas water.

Natuurlijk ben ik blij dat er niets aan de hand bleek te zijn. Ik denk dat niemand zit te wachten op dat wat zich helaas een aantal malen in het buitenland heeft afgespeeld. Maar hier zitten we ook niet op te wachten. Ik hoop dat men er van geleerd heeft om veel behoudender met dit soort kwesties om te gaan. Zowel in de nieuwsberichten als met het sturen van verslaggevers.

Bah, eigenlijk ben ik best wel een beetje boos over hoe men dit aangepakt heeft.

                                                  klik

hanscke Donderdag 20 September 2012 - 7:22 pm | | Standaard

vijf reacties

Sjoerd

Dat is het nadeel van twitteren in het algemeen. het is snel en wordt ook al snel opgeblazen.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 20-09-’12 21:51
Di Mario

Tja, sensatie. De mensheid wil dat graag hebben. Helemaal als een ander daar last van heeft. Ik had er nog niets over gehoord.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 20-09-’12 22:49
Renesmurf

Oke, mijn ervaring.

Ik ving wat op tijdens het nieuws, en hoorde er verder helemaal niks meer over.

Loos alarm, dacht ik, en dat bleek dus ook het geval.

Ja, de leraar meende echt een wapen te hebben gezien, en dan gaat het balletje rollen.

Dat hou je niet tegen, en zou je ook niet moeten willen.

Nieuws wel gaarne op nieuwszenders houden en vooral geen paniek zaaien.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 20-09-’12 23:50
Marjolijn

Ja, die aanpak verdiend geen schoonheidsprijs.
Dat zullen ze nu zelf ook wel weten.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 21-09-’12 07:19
Rob Alberts

We moeten allemaal nog leren omgaan met de snelheid van het internet.
Maar ook of en hoe wij daar alles met iedereen op willen delen.
Bezorgde groet

Rob Alberts, (URL) - 23-09-’12 19:15
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.