LINKS EN RECHTS


Ik heb het ooit zelf bedacht. Bij ons thuis geldt de regel: je kunt maar één ding hebben. Òf je hebt oorpijn òf je hebt keelpijn, òf je hebt buikpijn, nou ja ik noem maar wat, maar er is altijd één iets wat bij uitgesproken pijnklachten de meeste aandacht vraagt. (natuurlijk weet ik ook wel dat bij griep alles tegelijk zeer kan doen; griep is dan de verzamelnaam en tevens de verklaring van alle pijntjes en kwaaltjes tegelijk)

Omdat dat éne ding natuurlijk ook voor mijzelf geldt, heb ik de afgelopen maanden de pijn in mijn rechterarm min of meer genegeerd, maar nu kan ik er echt niet meer omheen. Linkervoet en rechterarm strijden om het hardst wie met de twijfelachtige eer mag gaan strijken wat nu de meeste pijn veroorzaakt.

Na een partijtje tennis, half augustus gespeeld, was het een pijnlijke rechter arm die mij er toe aanzette om wat pijnstillers te gebruiken. Hierdoor heb ik te laat opgemerkt dat de linkervoet ook problematisch was. Linkervoet heeft erg zijn best gedaan om mij hiervan te overtuigen. Dat is gelukt.

Rechterarm laat mij nu door de weken heen, steeds meer weten dat er echt iets niet in orde schijnt te zijn. Linkervoet en rechterarm laten zich gretig bijstaan, door verschillende andere klachten ook toe te staan om zich steeds duidelijker te gaan manifesteren.

Kortom, de terugkeer naar de werkvloer was maar voor korte duur. Werken is op dit moment niet haalbaar. Mijn energie zal zich moeten gaan richten om uit te laten zoeken wat er nu eigenlijk gaande is. Dit vergt de nodige tijd.

Vooreerst ben ik wel blij dat ik even niet meer dagelijks het gevecht hoef te leveren om toch aan alle verplichtingen te voldoen waarvan vooraf eigenlijk al duidelijk is, dat ik ze door alle belemmeringen niet na kan komen. Met pijnlijke linkervoet en net zo'n pijnlijke rechterarm wordt het autorijden een dusdanige inspanning, waarmee ik al een flinke portie van de energie verbruikt hebt, die ik onder gewone omstandigheden nog voor de rest van de dag beschikbaar zou hebben. En dan aangekomen is er nog steeds diezelfde pijn en daar moet ik de dag dan verder mee. Een onmogelijke opgave, zo is gebleken.

Nu, in alle rust thuis, probeer ik wel iets van de dagen te maken en daar hoort ook zeker het van tijd tot tijd iets op dit weblog schrijven bij. Het is zeker niet mijn plan om een gedetailleerde verslaglegging te maken over de diverse onderzoeken in de komende periode, maar het zal duidelijk zijn dat het kader van waaruit ik schrijf, anders zal zijn.

                                               klik

hanscke Dinsdag 09 Oktober 2012 - 11:02 am | | Standaard

zestien reacties

Wieneke

He bah, wat is dit naar voor jou. Het kan best dat je door de pijn in het ene lichaamsdeel het andere lichaamsdeel gaat overbelasten. Niet eens langs een goeie fysiotherapeut? Die kunnen tegenwoordig erg veel hoor.
Sterkte!

Wieneke, - 09-10-’12 13:22
Thérèse

Ja, wat vreselijk en het duurt ook allemaal zo lang. Verder sluit ik mij bij Wieneke aan. En veel sterkte en geduld, meissie!

Thérèse, (URL) - 09-10-’12 14:14
platoonline

Pijn op verscheidene fronten, dat is een vervelende aangelegenheid. Ik denk dat je pas tevreden bent als er een goede diagnose is gesteld. Want een fysiotherapeut kan wel met je pijnklachten aan de gang, maar waar komen ze dan vandaan?

Enfin, ik wens je er heel veel sterkte mee. Pijn is vervelend, vooral als je de drive heb om lekker allerlei dingen aan te pakken. Heel veel sterkte.

platoonline, (E-mail ) (URL) - 09-10-’12 14:30
platoonline

Leuk beeld van Flipje trouwens. Maria en ik willen binnenkort een naar Geldermalsen (daar komen we vaak langs) en dan kunnen we ook eens naar Tiel. Is dat de moeite waard?

platoonline, (E-mail ) - 09-10-’12 14:31
Hanny

Dit is heel vervelend voor je. Je krijgt al van alle kanten goede raad. Misschien mag ik daar nog iets aan toevoegen. Zou het niet verstandig zijn als je via de huisarts je bloed eens laat controleren? Wellicht komt dan de bron van alle kwaaltjes boven water.
Doe rustig aan. Overbelast niets. En probeer je op gepaste wijze te vermaken.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 09-10-’12 14:53
Marjolijn

Hé dat is wel heel vervelend allemaal.
Ja, je hebt snel wat gekregen, maar kan lang duren voor je er weer vanaf bent.
Sterkte en pas goed op jezelf.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 09-10-’12 18:03
Desire

Eigenlijk zou je ze links moeten laten liggen, die ledematen. Maar zo te horen blijven ze schreeuwen om aandacht en dat is een teken dat het allemaal niet goed zit. Een goed advies van jezelf om uit te laten zoeken wat er nu eigenlijk gaande is. Hopelijk heb je snel een pijnvrije oplossing, beterschap!

Desire, (E-mail ) (URL) - 09-10-’12 18:48
Sjoerd

Soms moet je gewoon toegeven dat het even niet gaat. Dat je pas op de plaats moet maken om tot rust te komen.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 09-10-’12 20:37
Renesmurf

Oud worden valt niet mee, en dan van de ene kwaal naar de ander, brr.

Hopelijk knapt dit weer op en blijft dat oud worden nog een poos weg.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 09-10-’12 20:59
Di Mario

Ik hoop voor je dat het snel een beetje te verhelpen is.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 09-10-’12 21:15
ria

Vervelend zeg. Hopelijk kan er nu eens iets gevonden worden en er iets aan worden gedaan. Sterkte!

ria, (E-mail ) (URL) - 09-10-’12 21:41
www.brillie.nl

JE moet het ook niet te gek maken, als het niet kan, dan kan het niet.

www.brillie.nl, (E-mail ) (URL) - 10-10-’12 22:02
HartelijkeHotHulk

PIJN IS NIET FIJN

Het belemmerd de mens al zolang zij bestaan.
Denk als ik Onze Lieve Heer was geweest, dat ik iets anders in de schepping had gebracht.
Maar ja, ik ben maar een simpele HHH.
Die verlicht de pijn met wat humor, voor zolang als dat duurt.
Sterkte met het dragen daarvan!

HartelijkeHotHulk, (URL) - 10-10-’12 23:02
Laurent

Nou zeg, wat een vervelend, ontmoedigend gedoe allemaal! Ik hoop dat ze ook dit weer snel achterhalen zodat de weg terug omhoog snel gevonden kan worden.

Laurent, (URL) - 11-10-’12 21:08
Mirjam Kakelbont

Soms wil je zoveel en kun je maar zo weinig. Ik vraag me weleens af of dat een reden heeft. Om even pas op de plaats te maken en over dingen na te denken,waar je anders misschien aan voorbij gaat. Ach, ik denk zo maar wat…
Ik hoop voor je dat er snel betere tijden aanbreken. Probeer wat extra lief te zijn voor jezelf. Ook dat heeft een mens van tijd tot tijd nodig! Hou je taai.

Mirjam Kakelbont, (URL) - 11-10-’12 21:48
Bertie

Akelig hoor, zo te sukkelen.
Ik hoop echt dat de onderzoeken gunstig uitvallen zodat je, eventueel met medicatie, weer verder kunt met je leven.
Misschien kun je er over schrijven?

Bertie, (E-mail ) (URL) - 11-10-’12 23:00
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.