NESTEVALUATIE


Het gebeurt niet vaak dat ik al ruim een jaar van te voren weet wat ik de tweede zondag in oktober zal doen, maar 1 oktober vorig jaar, toen wij hondje Hessel ophaalden, stond al vast, dat vandaag, 14 oktober de nestevaluatie zou zijn. Aangezien we dit festijn met Sjors niet meegemaakt hadden, wilden we dit zeker met Hessel niet missen.

Vroeg uit de veren dus, want om half elf moesten we in Hoenderlo zijn. Ik wist echt niet wat ik verwachten kon. Ik was dan ook verbijsterd toen ik de veelheid aan mensen en heidewachtels zag. Maar het went gauw en ik vond het zeer vermakelijk om bij bijna alle honden hetzelfde springerige, enthousiaste soms neigend naar ietwat onhoudbaar gedrag, wat net niet ontspoort, te zien. Zo hetzelfde als vroeger bij Sjors en nu weer bij Hessel.

Op het terrein hadden we al gauw de familie van Hessel gevonden. De vader uit Duitsland, de moeder en al zijn zusjes waren er. Jammer genoeg ontbraken zijn twee broertjes. Het was een hartelijk weerzien met elkaar en er werd flink aan elkaar gesnuffeld. Het was even uitpuzzelen wie nu uit welk nest kwam, want Elsa, de moeder, en haar zus wonen bij elkaar en hadden namelijk met een verschil van een week ieder een nest, beiden gedekt door Boomer, de reu uit Duitsland. Ook het weerzien met de fokker en zijn gezin en de kennismaking met de baas van de reu was heel gezellig.      

Nadat nest "G" gekeurd was en het predikaat "een goed nest" verkregen had, was nest "H" aan de beurt. Hond Hessel moest als eerste naar voren komen. (vader en moeder staan op de achtegrond te kijken, links op het inzetje van het filmpje) Het begon met dat ik een rondje met hem moest lopen. Zijn gang en de stand van de poten kunnen dan goed geobserveerd worden. Daarna werd er in de zit- en stahouding naar van alles gekeken. Gebit, bouw, beharing en nog veel meer. Hessel kreeg op een enkele uitondering na overal een Goed op. Alleen zijn stand van de de voeten werd niet helemaal goed gekeurd. Het was een beetje 'frans', vertaling: ze wijzen een beetje naar buiten. Verder heeft hij wat te ruime lippen en een erg lange tong. Dat laatste hadden wijzelf ook al geconstateerd, maar hij heeft het van zijn vader! Ook dit gehele "H"(essel) nest werd in zijn algemeenheid als goed aangemerkt.

Ik heb het werkelijk een schitterende dag gevonden en ik had het voor geen goud willen missen. Dit blog begint met een foto van de vader en de moeder van Hessel en ik eindig met een filmpje, gemaakt door P.       

                                            klik

                                           

                                                                                              

                                                                                                klikhanscke Zondag 14 Oktober 2012 - 6:35 pm | | Standaard

twaalf reacties

staart

LEUK!! Bijzonder lijkt me dat

staart, (E-mail ) (URL) - 14-10-’12 20:32
Sjoerd

Goh, dat lijkt me echt leuk om na een jaar alle broertjes en zusjes te zien…

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 14-10-’12 22:17
Renesmurf

Ja, dat is prachtig zeg! En alleen al voor de leuk is het fijn om te doen. Een bijzondere dag. En Hessel is natuurlijk oke zoals die is.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 14-10-’12 22:24
Hanny

Wat fijn dat je even je zinnen kon verzetten met dit uitje. Leuk dat je de familie van Hessel weer kon zien. En fijn dat het nest werd goedgekeurd!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 15-10-’12 00:39
Marjolijn

Leuk om na een jaar weer de hele familie te zien.
Hessel ook blij natuurlijk.
Fijne maandag.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 15-10-’12 06:13
melody

Ik ken het fenomeen slechts van verhalen, nu weer. Mooi hoor.

Wij hebben wel honden, maar altijd uit een asiel en dat heb je dit soort bijeenkomsten niet.

melody, (E-mail ) (URL) - 15-10-’12 18:50
SUSKE

met mijn katten zie ik dat ook niet rap gebeuren, jammer ergens.

SUSKE, (E-mail ) (URL) - 15-10-’12 19:33
Annemarie

Gezellig zo’n dag!
Wat veel honden dan bij elkaar en wat leuk om te lezen dat jullie nest goed gekeurd is! :-)
Op naar een mooie toekomst met Hessel.

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 15-10-’12 21:53
www.brillie.nl

Mooi die jachthonden. Maar zelf heb ik niets met honden. Ook niet met katten.

www.brillie.nl, (E-mail ) (URL) - 15-10-’12 21:56
ria

Leuk hoor. Dat was met Didi ook eens de bedoelings maar het is er nooit van gekome. Gelukkig bij jou wel! En je hebt lekker kunnen genieten.

ria, (E-mail ) (URL) - 16-10-’12 21:10
Bertie

Wat een enige dag zal dat geweest zijn. De honden vonden het ook prachtig?
Ik wist niet dat er zoiets bestond, een soort na-keuring. Ga je niet voor de resultaten dan voor de gezelligheid.

Bertie, (URL) - 17-10-’12 10:16
plato

Wat een pracht verslag. Ik ben helemaal niet goed bekend met rashonden maar ik vind het wel mooie dieren. Ik wist ook helemaal niet dat er een soort jaarlijkse keuring bestaat.
Hessel is lekker stevig en alert zo te zien. Herkende Hessel zijn familie nog? Of is een jaar te lang? Mooie foto’s, mooi filmpje.

plato, (E-mail ) (URL) - 17-10-’12 14:08
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.