LABUITSLAGEN


Wat is wijs? Wanneer er onderzoeken plaats vinden, is er ook altijd een dag waarop de uitslagen bekend zijn. Zo'n dag waarbij je bij het wakker worden al weet, vanavond weet ik meer. Het is nu al weer een aantal dagen geleden, dat ik op een dergelijke manier wakker ben geworden.

Ik heb lang getwijfeld of ik de uitslag wel aan dit weblog wilde toevertrouwen. Ik heb de beslissing vervolgens voor mij uitgeschoven om  te wachten totdat ik ook bij de bedrijfsarts zou zijn geweest; nu zou ik er voor kunnen kiezen om nog te wachten totdat ik naar de reumatoloog zou zijn geweest, maar nee, ik kies er nu voor om in een kort blogje in te gaan op wat er aan de hand is. Dit heeft zeker te maken met op mijn weblog mijzelf te kunnen zijn.

Het bloed onderzoek heeft uitgewezen dat mijn bloed niet helemaal is zoals het moet zijn. Sommige waarden zijn te hoog en verwijzen naar reumatische aandoeningen. Met de voorlopige diagnose fybromyalgie zal ik doorverwezen worden naar de reumatoloog.

Dat er iets aan de hand is, is duidelijk. Het is voorlopig wel een verklaring voor de verschillende klachten die telkens maar in hevigheid maar ook in aantal toenamen en mij zodanig belemmerden dat werken zo langzamerhand meer weg had van elke dag een topsport bedrijven waarbij van te voren al duidelijk was dat het bereiken van de eindstreep niet haalbaar was.

Voorlopig heb ik toestemming gekregen om eerst maar eens flink uit te rusten en met deskundigen  mogelijkheden te gaan ontdekken wat de beste manieren zijn om met deze ongemakken om te gaan. Voorlopig ben ik alleen maar blij om niet meer alle dagen het gevecht aan te hoeven gaan om toch die topprestatie te leveren.

Hoe het verder zal gaan weet ik niet. Ik kan niet in de toekomst kijken. Ik weet alleen dat ik niet bij de pakken neer ga zitten. Dat ligt niet in mijn aard, maar dat ik een aantal bakens zal moeten verzetten is duidelijk.                              

                                                     klik

hanscke Woensdag 17 Oktober 2012 - 1:50 pm | | Standaard

dertien reacties

Hanny

Je hebt een heel vervelende voorlopige diagnose gekregen. Belangrijk is dat je doet wat je aankunt en niet over je grenzen heen gaat. Zodra je merkt dat het teveel gaat worden, stoppen. Dat is iets wat je zult moeten leren. Dat ligt niet in je aard. Maar het is reuze belangrijk voor een zo aangenaam mogelijk leven. Rust uit en blijf die rust ook zoeken. Zonder die rust houd je je niet staande. Gelukkig laat je je hoofd niet hangen. Heel belangrijk. Ga vanuit dat positivisme ontdekken wat de mogelijkheden voor je zijn. Succes!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 17-10-’12 15:09
Sjoerd

Aan de ene kant weet je nu wat het is, maar daar zul je niet zo blij mee zijn. Als je zaken wil en moet, maar het niet gaat, is dat zeer vervelend. Maar er positief tegenaan kijken en onderzoeken wat de mogelijkheden zijn, is al een goed begin. Sterkte ermee meis.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 17-10-’12 18:47
Marjolijn

Hé meis, dat zijn vervelende berichten.
Pas goed op jezelf en rust goed uit.
Een positieve houding maakt onzekere tijden altijd wat makkelijker te dragen.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 17-10-’12 19:04
Renesmurf

Ojee, dat is uitermate vervelend.

En het komt altijd ongelegen, loopt alles net lekker, dit weer.

Nou ja, hopende op een spoedig herstel, mocht dat mogelijk zijn.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 17-10-’12 23:53
HansDeZwans

Dat is minder goed nieuws. Altijd luisteren naar wat je lichaam je vertelt, dat is belangrijk. En je positief opstellen is zeker een aanrader. Sterkte.

HansDeZwans, (E-mail ) (URL) - 18-10-’12 09:52
plato

Het is natuurlijk geen prettig nieuws. Maar het is op den duur wel goed te weten wat voor kwaal je hebt en wat je er mee kunt. Dan heb je zekerheid en kun je je leven inrichten.
Mensen die ik ken en ook die diagnose hebben, kunnen daar goed mee leven mits ze hun krachten goed doseren.
Ik ben benieuwd wat de specialist je gaat vertellen.

plato, (E-mail ) (URL) - 18-10-’12 11:37
Ximaar

Allereerst succes met het vervolg en natuurlijk beterschap gewenst.

Vervolgens natuurlijk de vraag of je niet teveel en in een verkeerde houding achter je computer zit. (Eigenlijk meer iets waar ikzelf wat van aan moet trekken. Ik hang nogal onder mijn laptop en dat is niet zo’n verstandige houding.)

Op het gebied van reuma is erg veel ervaring en zijn heel veel medicijnen beschikbaar. Probleem met die medicijnen is wel dat je er als het even kan niets anders aan medicijnen bij nodig hebt. Reumamedicijnen kunnen bijvoorbeeld het effect van bloedverdunners teniet doen.

Verder heb ik zelf wel eens over mijn gebreken geblogd. Voordeel was dat er toen nog geen familielid, collega of kennis mee las. Ooit wilde ik ook iets weten over GGT en dus logde ik daar over. Kwam geen bruikbaar antwoord. Een paar jaar later vond een echomedewerker die wat verder zocht dan de specialist had aanbevolen wel dat antwoord.

Ximaar, (URL) - 18-10-’12 12:56
Wieneke

Jakkes, dit is echt niet leuk, zeg. Ik hoop dat je heel goede hulp gaat krijgen bij het vervolg. Natuurlijk moet je niet bij de pakken neer gaan zitten. Eens rustig bekijken hoe het nu verder moet lijkt mij een heel goeie handelwijze. Maar uiteraard wel van harte veel sterkte en goede moed gewenst.

Wieneke, - 18-10-’12 17:29
Annemarie

Sterkte toegewenst!
Dat je deze uitslag hebt moeten krijgen is natuurlijk nooit leuk. Maar je kijkt goed naar voren en dat moet je zeker doen.
Sterkte in de aankomende tijd. Ik hoop dat de reumatoloog wat voor je kan betekenen!

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 18-10-’12 22:04
Bertie

Hanscke, wat een nare uitslag.
Ik hoop dat de artsen je klachten serieus nemen, in het verleden werd er nogal eens snerend gedaan over fybromyalgie.
Neem jezelf in acht, dat is alles wat ik je jan adviseren. En natuurlijk naar de specialist luisteren.
Ik leef met je mee.

Bertie, (URL) - 19-10-’12 10:37
gewoonanneke

Een vriendin van mij heeft ook die diagnose gekregen en inderdaad betekent het wel je leven aanpassen en ieder geval is anders denk ik. Maar met die wetenschap kan ze nog wel veel dingen doen alleen niet iedere dag en gedoseert. Het beste er mee.

gewoonanneke, (URL) - 25-10-’12 19:56
Laurent

Tjonge, wat naar. Mysterieuze aandoening is dat toch, ik ken iemand die dat ook al heel lang heeft. Maar goed dat je het wel weet, dan kun je je erop instellen en strategisch ermee omgaan. Dat doet die persoon ook.

Laurent, (URL) - 29-10-’12 10:31
Trees

Is er ook op vitamine B12 getest? Bij een tekort, kun je daar ook zulke klachten van krijgen, en “rare” dingen. Zelfs bij een laag nomale waarde. Helaas zijn heel veel artsen daar niet van op de hoogte. En geven vaak niet de goede behandeling.
Voor heel veel informatie, zie eventueel: http://home.kpn.nl/hindrikdejong/ en http://stichtingb12tekort.nl/.. bij stichting B12 tekort is ook een heel goed forum. Iig. sterkte met je gezondheid.

Trees, (URL) - 23-11-’12 14:22
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.