APELDOORN EVEN NIET


In één van de eerste weken, dat ik thuis was werd er weer zo'n brief bezorgd met ergens op de enveloppe de afkorting CJIB. Ik wist gelijk hoe laat het het was, niet dat ik vaak zo'n brief krijg, maar zo af en toe gebeurt het wel. Chips, waar zou ik in die paar weken dat ik naar school ben geweest de fout in zijn gegaan? Het zou zomaar kunnen want door de pijnen die mij plaagden ben ik in die tijd tijdens het rijden lang niet altijd alert genoeg geweest. Ik denk dat sommige medeweggebruikers zich wel eens flink aan mijn rijgedrag geërgerd zullen hebben.    

Ik maakte de brief open. Groot was mijn verbazing. Op maandag 24 september om 14.49uur zou ik met mijn voertuig in Apeldoorn in de Lupineweg de volgende overtreding hebben begaan: handelen ism een geslotenverklaring voor alle motorvoertuigen: bord C12/20. De administratieve sanctie bedroeg 91 euro.

P. en ik rolden bijna van verbazing van onze stoel. We wisten allebei absoluut heel zeker dat wij op die datum never en nooit in Apeldoorn waren geweest. Dit was namelijk in de week dat ik vrijwel niet kon lopen en met mijn voet op de bank had gezeten.     

In de brief werd een e-mailadres gegeven waar we meer  informatie over de overtreding konden krijgen en waar we een eventuele foto konden opvragen. Het was dan wel zaterdag, maar P. is gelijk achter het toestenbord gaan zitten. Op maandag kregen we keurig een e-mailtje terug met het verzoek om telefonisch contact op te nemen.

P. heeft voor de verdere afhandeling zorg gedragen en er zijn heel wat telefoontjes over en weer geweest. Met Apeldoorn, maar ook met de Centrale Verwerking Openbaar Ministerie in Utrecht. Men kwam er niet uit. Ten slotte werd er geadviseerd om bij de officier van justitie een beroep in te stellen. Voor eind november moest deze brief verstuurd zijn.

P. mopperen, ik mopperen, omdat zij fouten maken moeten wij voor hen aan het werk. Ze konden niet eens een foto tonen...... Nee, logisch, wij waren daar immers niet geweest. En zoals het zo vaak gaat met dingen die niet leuk zijn, we schoven dit even op de lange baan. We hadden immers nog tijd.

Vorige week belde de politie van Apeldoorn opnieuw. Er was geen bewijsmateriaal. Geen foto, geen copie van een bonnetje van achter de voorruit, de kladaantekeningen waren niet te vinden, kortom de sanctie zou worden ingetrokken. De brief waarin dit bevestigd werd was al onderweg. En inderdaad, de volgende dag hadden we het bericht. Aan het CIJB was het verzoek tot intrekking gedaan van de aan ons opgelegde beschikking. Betrokkene was op het moment van verbaliseren niet met betreffend voertuig in Apeldoorn geweest. (nee, mijnheer de politie, ik zat thuis op de bank met een zere voet, en P. was ook thuis en heeft mij toen heel goed verzorgd.)

Het beroep hoeft dus niet geschreven te worden. Mooi dat we dat nog even op zijn beloop hadden gelaten. Wel werd er gevraagd om de correspondentie over deze zaak nog enkele maanden te bewaren. Aan dit verzoek willen we uiteraard graag voldoen. Dat kost geen geld en weinig moeite. En och, achteraf is het natuurlijk best een grappig verhaal. Ik ben reuze benieuwd of anderen dit ook wel eens bij de hakken hebben gehad.                                   

                                                          klik

hanscke Maandag 29 Oktober 2012 - 8:26 pm | | Standaard

dertien reacties

Sjoerd

Mijn vrouw kreeg eens een bekeuring, je raad het nooit, in Apeldoorn. Daar zal ze never nooit niet naar toegaan met de auto, maar toch, 30 km per uur te hard. Toen we de foto krgen toegezonden was het een hele andere auto, maar zat er een takje voor het nummerbord. Dat heeft ons minstens zoveel moeite gekost om daar niet voor te hoeven betalen.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 29-10-’12 21:43
Hanny

Gelukkig dat het met een sisser afliep. Zo’n bedrag kun je beter voor iets leukers gebruiken.
Het is niet te hopen dat iemand een valse kentekenplaat gebruikt (hoewel dat haast uitgesloten is met de nieuwe registratie).

Hanny, (E-mail ) (URL) - 29-10-’12 21:47
Nans

Pffffff, wat een gedoe! Gelukkig nooit a d hand gehad. Als er al nieuws kwam van cjib, dan was het een snelheidsovertreding. Zie ze eerder van mijn clienten voorbij komen. Sommige schuldenclienten grossieren er in…..
Grtz en sterkte met de voet,

Nans, - 29-10-’12 23:03
Renesmurf

Nee, dat heb ik gelukkig nooit gehad.

En ik zie het grappige er ook niet van in.

Ik heb wel eens gedonder gehad met een incassoburo, zeer vermoeiend is dat.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 30-10-’12 00:21
Nanos

Tja, ik heb ooit 100 gulden betaald voor door rood rijden op een plek waar ik op dat moment niet was. Was niets tegenin te brengen, ik had er kunnen zijn.

Nu kost door rood rijden 220 euro, plus administratiekosten, want van dat boetegeld valt natuurlijk niet te administreren.

Nanos, (E-mail ) (URL) - 30-10-’12 00:35
Michiel

Ik heb 30 jaar geleden iets dergelijks mee gemaakt. Het was in de tijd dat bonnen nog met de hand geschreven werden en het ging om een vermeende parkeerovertreding in Utrecht. Ik kon daar nooit geweest zijn, ik was in het buitenland. Toen ik na een telefoontje de fotocopie van de bon onder ogen kreeg, bleek vrij snel wat er mis was gegaan. Een wat slordig geschreven letter ‘I’ in het kenteken was in de verdere verwerking een ‘J’ geworden. Met nog een telefoontje was het probleem de wereld uit.

Michiel, (URL) - 30-10-’12 01:44
Marjolijn

Herkenbaar van een paar jaar geleden, heel wat gedoe, maar toch moeten betalen, terwijl het duidelijk was dat het mijn auto niet was. En ik zelfs aan kon tonen dat ik ergens anders was.
Gelukkig ging het toen maar over 22 euro, maar toch…
Fouten maken mag, maar niet willen toegeven dat het toch echt fout was is erg irritant.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 30-10-’12 06:23
Wieneke

Nee en ik hoop het ook nooit mee te maken want ik zou doodgaan van de stress en de grote ergernis. Er komt wel eens een bon hier, maar die klopt altijd. Weer eens 7 km. te hard gereden….Ik haat ze. Vorig jaar kreeg ik een bon uit Duitsland. Met een mooie foto van mijzelf achter het stuur. Bonnen in Duitsland zijn goedkoper dan de Nederlandse. Ik hoefde maar € 15 te betalen voor 58 waar je 50 mag. Dat dan weer wel.

Wieneke, - 30-10-’12 10:20
ria

Ja ook eens door rood gereden met mijn motor, omdat mijn remweg langer was doordat er iemand op mijn hielen zat. Wel gestopt en achteruit terug gewandeld. Moest ook bezwaar indienen en kreeg gelukkig gelijk. ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 30-10-’12 11:06
Thérèse

Nou… ik begin nu ook te twijfelen. Eega kreeg laatst ook een boete waaraan hij stevig twijfelde of dat wel kon. Wat een gedoe. Gelukkig is het goed afgelopen.

Thérèse, (URL) - 31-10-’12 20:37
Annemarie

Vergissen is menselijk..
maar goed, het is in elk geval voor jullie goed afgelopen! Fijn. :-)

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 31-10-’12 20:38
HartelijkeHotHulk

Zo zag ik gister op tv Noord Holland een reportage over een postagentschap in Zaandam die was overvallen door een man onder invloed van drugs, zwaaiend met een mes.
De camera beelden die daar van zijn gemaakt heeft de politie kwijt gemaakt.
De overvaller is nu op vrije voeten gesteld en de eigenaar is doodsbang dat hij nog een keertje komt opdagen om verhaal te halen, WAT HEM ALLEMAAL IS AANGEDAAN ! ! !

Dit en jou probleem kost zo enorm veel gemeenschapsgeld, dus vind ik dat daar eens op bezuinigd moet worden door de regering.

HartelijkeHotHulk, (URL) - 01-11-’12 11:50
Bertie

Lang geleden kregen wij ook zo’n soort bericht. Mijn man zou te hard gereden hebben op een plaats waar hij niet was; hij werkte ergens anders. Het vreemde was dat er een foto was ingesloten van zijn kenteken.
Je wilt niet weten (of misschien ook wel:-) )hoeveel woorden er tussen ons zijn gevallen; pas na de excuses van de betreffende politie (‘er is iets misgegaan…’) werd de situatie rechtgebreid.

Bertie, (URL) - 01-11-’12 23:03
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.