NIEMENDALLETJE


Ik denk dat iedereen dat wel eens heeft, soms heb je van die dagen, dat het gewoon even niet wil. Het wil dan niet lukken om 'het gewone plezier in het leven te hebben' te vinden. Ook als ik werk, kan mij heel af en toe zo'n gevoel wel eens overvallen. Het thuiszitten is hier niet alleen debet aan, het zal dit gevoel misschien wel iets versterken, maar het is niet de echte oorzaak. 

Er gebeurt namelijk genoeg om mij heen. Ik heb met veel belangstelling de presentaties van Mark Rutte en Diederik Samson gevolgd, ik heb er ook wel een mening over, maar het komt er niet van om dit enthousiast in woorden te gieten.

In de afgelopen tijd heb ik vele boeken gelezen, de één mooier gevonden dan de ander, mij ook een mening gevormd over de bestseller "vijftig tinten grijs" maar ook dit schijn ik hier niet met veel verve te hoeven delen. Het is er in ieder geval nog niet van gekomen. 

Het dalletje heeft misschien wel iets te maken met het feit dat mijn vader een kleine week in het ziekenhuis heeft gelegen. Er moest een teen geamputeerd worden. Zo'n ziekenhuisopname kost mij zoveel energie. Meer dan hele korte flitsberichtjes op faceboek te plaatsen leek er niet in te zitten. 

Maar gelukkig hebben we hond Hessel ook nog, en daarover is zeker het één en ander over te vertellen. In de eerste plaats dat ik aan hem heel veel plezier beleef, ook nu, ten tijde van het dalletje. Om hem te leren wat minder op ons gericht te zijn, hebben we weer wat speelgoed voor hem gekocht. Alleen.....heeft dit niet zo'n lang leven bij Hessel. Een piepmannetje van behoorlijk stevig materiaal is een leven van 10 dagen beschoren. Daarna kan hij bij de glaswolvulling en dat is niet voor een hondenmaag bedoeld. Jammer, want het had wel een goede functie, net als de activitybal. Het is vermakelijk om te zien hoe hij hiermee voetbalt en telkenmale verbaasd is als er een brokje uitvalt. Gelukkig leeft deze bal nog wel.

Op aanraden van een kennis, die een jerrycan, een emmertje of iets dergelijks adviseerde, heb ik een beker voor vijftig cent gekocht. Om het geheel wat aantrekkelijker te maken heb ik een balletje aan een nijlondraad aan het oor bevestigd. En zie, reuze interessant, niet direct stuk te krijgen en hond Hessel loopt innig tevreden met zijn speeltje rond te sjouwen.

Dat wij niet naar de schouwburg konden, omdat Hond Hessel (nog) niet alleen thuis kan blijven is dan weer een heel ander verhaal. Jammer, ik was graag naar de oude jaarsconference van Guido Weijers gegaan, maar dat zat er even niet in. Een oppassadres was dit keer niet te regelen en om hem nu al weer, en dan een hele avond, achter in de auto te laten zitten, dat wordt ons toch echt te gortig, zeker na deze week van de vele ziekenhuisbezoeken. De kaarten zijn ingeruild voor tegoedbonnen. We hopen op betere tijden. Het zou wel een uitstapje zijn geweest wat mij mogelijk uit zo'n dalletje zou kunnen halen. Maar wat niet kan, kan niet.  

Om niet heel lang in zo'n dipje te blijven zitten, ben ik heel bewust op zoek gegaan naar iets wat mijn interesse zou kunnen aanboren. In soortgelijke situaties wil het bezoeken van verschillende kunstpagina's en websites mij wel eens helpen om de wat sombere en vlakke gevoelens wat naar de achtergrond te verbannen. En het ziet er naar uit dat dit ook deze keer weer gelukt is. Onderstaande afbeelding is er één van de vele die ik gezien heb. Het boeit mij uitermate en hiermee krijg ik opeens weer zin in de toekomst. 

Niet nu, want ik hoop toch echt nog wel weer aan het werk te komen, maar over een paar jaar als ik met pensioen ben, hoop ik een cursus te vinden die mij wegwijs maakt in het leren kijken naar hedendaagse kunst. Een beetje kleur en fleur in het leven doet een mens goed. Ik ben dan ook weer begonnen met het kleuren van een mandala en ik merk dat ik vanzelf weer plezier ga krijgen in van alles en nog wat.

                                                        klik

hanscke Zaterdag 03 November 2012 - 11:14 am | | Standaard

vijftien reacties

Hanny

Een prachtig kunstwerk! Helemaal mijn stijl en mijn kleur. Zou ik best wel in de kamer willen hebben. Men zegt dat blauw koud is, maar dit is toch hartverwarmend!
Fijn weekend!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 03-11-’12 16:23
Sjoerd

Je moet in ieder geval actief bezig blijven. Anders wordt het dipje een dip…

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 03-11-’12 17:34
ria

Wat jammer dat Hessel nog niet alleen thuis kan zijn. je kunt dat toch oefenen met af en toe eens een kwartiertje, of gaat ze heel erg blaffen?
Tsja die rotdippen, die moeten we de baas blijven…

ria, (E-mail ) (URL) - 03-11-’12 19:56
Ria

Je kunt het de hond leren. Ga de eerste keer niet verder dan door de huiskamer deur en doe de deur achter je dicht. Zo gauw hij een kik geeft ga je naar binnen en en zegt flink foei. Doe het dan weer.( zorg wel dat er in de gang iets lekkers ligt) Is het stil ga dan naar binnen met óf het lekkers of knuffel hem flink. Het is een hele kluif maar als je ermee doorgaat de moeite waard.
Succes gewenst, Oh en elke dag een flinke wandeling met Hessel is ook goed voor je dipje. Komt goed meis.
groetjes, Ria

Ria, (E-mail ) (URL) - 03-11-’12 22:55
Renesmurf

Ja, dipjes, die gaan gelukkig altijd weer over.

Ik onderga ze maar gewoon, en ondertussen doe ik de dingetjes die ik altijd doe.

Dat is ook het voordeel van een hond, dan moet je wandelen en zo, dan blijf je bezig.

Tegenslag in het leven, helaas, dat hoort er bij.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 03-11-’12 23:32
Marjolijn

Dipjes zijn er om te overwinnen en er sterker uit te komen.
Lekker bezig blijven, werkt altijd goed.
Fijne zondag.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 04-11-’12 05:16
Janny

Idd: dipjes moet je weer overwinnen. Soms gaat dat gemakkelijker dan anders. Bezig blijven is het toverwoord in deze!
Janny

Janny, (E-mail ) (URL) - 04-11-’12 20:13
Thérèse

Ik weet er niet zo goed raad op, maar wens je sterkte. Geniet maar van Hessel. Hij is nu nog lekker jong en het gaat zo hard. Oei, dit is misschien helemaal niet goed voor je dip. Ik zei het al: ik weet het niet zo goed.

Thérèse, (URL) - 04-11-’12 21:03
HansDeZwans

Inderdaad, als je van alles gaat doen, dan zullen er geen dipjes komen.

HansDeZwans, (E-mail ) (URL) - 04-11-’12 22:37
Bertie

Je heb zelf al een oplossing gevonden door rond te kijken in je interesses. Dat scheelt.
Hessel is natuurlijk ook een bron van afleiding. Voorlopig althans.
Het valt tegen hè, op jezelf teruggeworpen te zijn.
Maar het komt wel goed

Bertie, (E-mail ) - 04-11-’12 23:45
platoonline

Die cursussen zijn erg duur. De mannen van tussen kunst en kitsch geven zo iets. Heb je een spaardoel :-)

Dat boek van 50 tinten grijs, is dat dat boek waarover zoveel ophef is? Van die vrouw die gisteren bij Niehe op TV was? Na die uitzending dacht ik. Ik ga dat boek niet lezen. Het lijkt me niks. Maar ja, als je het niet hebt gelezen is dat een soort vooroordeel. Vanmorgen werd ik wakker en dacht: maar je hoeft toch helemaal niks. Dat was wel een fijn gevoel.

platoonline, (E-mail ) (URL) - 05-11-’12 17:26
? M e l ? d y ?

Er is zo veel maar als het hoofd (te) vol zit dan is er simpelweg geen ruimte… misschien moet je het ‘gewoon’ eens toelaten en op zijn beloof laten? (werkt bij mij altijd heel goed maar zegt dat natuurlijk niets over hoe het bij jou zou werken) Proberen onder het mom van ‘niet geschoten is altijd mis’ maakt dat je het dan wel ontdekt.

Wat Hessel betreft, ik heb geen flauw idee waar je woont maar wellicht zijn er in jouw omgeving oppasadressen te vinden?
IK doe het zelf ook regelmatig en zowel onze eigen veestapel als wijzelf beleven daar veel plezier aan!
Logischerwijs volgt hier dus op: mocht je in de buurt van Assen wonen dan zijn jij en Hessel welkom voor een kennismaking van 4-voeter-tot-4-voeters (en 2-voeters ;-) )

Off-topic: gaaf dat het je gelukt is je schoentje te plaatsen, de link werkt ook prima, dank je wel hoor!

? M e l ? d y ?, (E-mail ) (URL) - 05-11-’12 18:03
Ximaar

Zelf heb ik de laatste jaren absoluut geen tijd meer voor dipjes. :-) En dat terwijl ik dus al langer gestopt ben met betaald werk. Het vrijwilligerswerk dat ik gekozen heb kan ik moeiteloos dagvullend maken. Dwz ik kan er zo veel en zo weinig aan doen als ik zelf wil en op tijden die me uitkomen. Dat past goed bij me, want ik kan slecht tegen verplichtingen.

Met kunst in musea heb ik niet veel. Ben er altijd snel uitgekeken. Heb meer met oude gebrouwen en natuur. De kunst die me aanspreekt is bijvoorbeeld van MC Escher, maar daar zijn hele mooie boeken van. Je hoeft er niet voor naar een expositie.

Ximaar, (URL) - 06-11-’12 14:16
HartelijkeHotHulk

In dipjes gewoon wat gaan doen!

HartelijkeHotHulk, (URL) - 07-11-’12 18:07
Desire

Praat me niet van dipjes, soms moet je er maar gewoon middenin gaan zitten en eraan toegeven, kopje thee en chocolade bij de hand. Maar er lang in blijven hangen is geestelijk natuurlijk niet goed voor je (is mijn ervaring). Gelukkig zijn daar hond Hessel, verschillende kunstpagina’s en websites die je op weg helpen. Wel schitterende kleuren zeg, op die afbeelding. Blauw en violet … zijn toch wel mijn lievelingskleuren :)

Desire, (E-mail ) (URL) - 07-11-’12 21:26
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.