AUWTJES


Au. De hele dag door zeg ik om de zoveel seconden dit woord. Ik weet dat het voor P. misschien uiterst irritant is, maar zelfs in bed is dit woord te horen. Wat is er aan de hand?

Aan het begin van de week begon het boven de neus, bij de haargrens, te, nee niet te kriebelen, het zat tussen kriebelen en irriteren in. 's Avonds begon ik om de zoveel tijd een stekende pijn in mijn hoofd te voelen. De volgende dag leek het wel of de klachten toenamen.

Om niet als maar aandacht te willen geven aan die pijnscheuten, besloot ik maar wat te gaan knutselen. Ik ging op zoek naar een patroon van een Amigurumi zwarte Piet. Vorig jaar had ik een Sinterklaas gehaakt, maar om die op de laatste dag van het Sinterklaasspektakel aan kleinkind Rixte te geven vond ik niet zo'n goed idee. Het zou dan al heel snel opgeruimd worden.

Een patroon van een Zwarte Piet kon ik niet zo gauw vinden, daarom maar bezig met een nieuwe sinterklaas, dit keer dan wel voor Rixte; zo kan ik mijn eigen exemplaar houden. Dit gepruts zorgde voor wat afleiding en ondanks alle ongemakken leek het projectje aardig te gaan lukken.

Maar intussen nam de hevigheid van de klachten wel toe. Mijn linker oog ging jeuken, steken en het leek zo langzamerhand wel een hele timmerfabriek in mijn hoofd. Om de zoveel tijd voelde ik een steek hier en een scheut daar wat door mij geregistreerd werd met een 'au'.

Op de bridgeavond moest ik mij een beetje inhouden wat de begeleidende au's betreft, maar de vele pijnscheuten maakten het mij wel moeilijk. We zijn die avond wel als eerste geëindigd, maar vraag me niet meer hoe ik dat klaar gespeeld heb. Uiterste concentratie op de kaartjes in mijn handen denk ik.

De volgende morgen waren de verkleuringen in mijn gezicht verder toegenomen en de linker helft van het gelaat was behoorlijk opgezwollen. P. vond het tijd worden om een dokter te gaan raadplegen.

Tussendoor had ik wat zitten googelen en het is onvoorstelbaar wat je dan nog aan informatie vindt als je als zoekwoorden als: "pijn bij de haarggrens" in tikt. Volgens mij zouden alle klachten die ik in de afgelopen tijd ontwikkeld heb ook nog wel eens toe te schrijven kunnen zijn aan een tekenbeet van acht jaar geleden.

P. wilde voor deze ontdekking geen droog brood kopen. Op naar de huisarts. Na enige tijd mij goed aangekeken te hebben, het oog bekeken te hebben, de haargrens betast, de vochtophopinkjes in het gezicht beklopt en mijn voortdurende auwregistratie waargenomen te hebben was hij er uit.

Geen ziekte van Lyme vanwege die tekenbeet. Nee, zijn diagnose luidde: Gordelroos. Er moest onmiddellijk met een kuur gestart worden, met de hoop dat de blaasjesvorming tot een minimum beperkt zal worden. Ook het oog dient zorgvuldig vijf maal per dag gezalfd te worden. Tegen de timmerfabriek in mijn hoofd is helaas niet zo heel veel te doen, behalve dan wat paracetemol.

                                                        klik
Mijn fotoframe vertoont beelden van de vakantie van twee jaar geleden in Bretagne. Daar wordt mijn aandacht nog al eens heen getrokken. Daarom de komende tijd steeds een foto uit die serie.

hanscke Donderdag 08 November 2012 - 4:49 pm | | Standaard

veertien reacties

Hanny

Heel vervelend dat dit je nu weer is overkomen. Hopelijk helpt de kuur en vermindert de blaasjesvorming.
Blijf Bretagne in je hoofd houden. Het geruis van de golven is rustgevend. Misschien verdwijnen daardoor de pijnscheuten in je hoofd.
Sterkte!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 08-11-’12 18:06
Wieneke

Gordelroos heb ik ook eens gehad en het is echt erg vervelend. Als de blaasjes verschijnen heb je het ergste al gehad, zei mijn huisarts. Bij mij zat het inderdaad rond het middel en het was behoorlijk pijnlijk. Ik kon alleen maar een zijden hemdje velen en ik droeg een wijde joggingbroek zodra ik thuis was. Paracetamol is het enige dat je kunt gebruiken inderdaad. Het is een restantje van waterpokken, he? Als je dat als kind gehad hebt, dan kan het virus later in je leven nog gaan opspelen. Nou, klaar ben je ermee! Veel rusten en het maar ‘uitvieren’, meis, er zit niks anders op.

Wieneke, - 08-11-’12 18:42
Laurent

Nou dat weer, niet te geloven! Wat vervelend zeg… het is hetzelfde virus als waterpokken, maar dan op een veel onaangenamer wijze, als ik het goed onthouden heb.

Laurent, (URL) - 08-11-’12 19:16
Marjolijn

Hé dat is wel heel vervelend.
Hoop dat de kuur snel en goed zijn werk gaat doen, en dat de pijn ook veel minder gaat worden.
Sterkte hoor.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 08-11-’12 19:28
ria

Oh, wat vervelend voor je. Heel veel sterkte en dat het maar gauw weer weg is…

ria, (E-mail ) (URL) - 08-11-’12 20:55
Bertie

O jé, wat akelig. Een van de jongens had het eens op diverse plekken van zijn bovenlichaam. Pijnlijk en irritant en ook hij kon geen kleding verdragen.
Neem maar een paar paracetamollen extra, dat mag wel. Iets anders is er niet.
Beterschap!

Bertie, - 08-11-’12 21:30
Renesmurf

Oei, googlen is niet altijd even goed hoor.

Dat weet je zelf vast ook wel.

Ik wens je veel beterschap en dat de klachten snel tot het verleden behoren.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 09-11-’12 00:20
Thérèse

Je hebt wel pech, Hanscke. Ik kan ook niet veel meer doen dan wensen dat je snel weer opknapt of dat het gauw wat beter moge gaan..

Thérèse, (URL) - 10-11-’12 01:39
ikamas

beterschap

ikamas, (E-mail ) (URL) - 10-11-’12 16:30
Agnès

Oh jemig, ik dacht even alweer iemand met Lyme, want daar regent het van in mijn omgeving… maar het is gordelroos en dat is ook niet fijn…ik hoop dat het met de kuur weer snel beter zal gaan…en ga lekker door met knutselen meid voor zover dat mogelijk is… het is lekkere afleiding…..Agnès

p.s. Ik kom hier via Hanny

Agnès, (E-mail ) (URL) - 10-11-’12 19:18
Desire

Hè getverdrie! Daar zit je niet op te wachten. Goed dat P. voor deze ontdekking geen droog brood wilde kopen, zo kwam je mooi snel achter de diagnose Gordelroos. Niet dat dit nou zo prettig is, maar misschien ben je nu ook snel van je klachten af. En zo’n Amigurumi-hobby helpt natuurlijk ook :-)
Maar hee, wat een mooie foto daar onderaan je blog. Dat er zo’n mooi plek bestaat … ik zou daar ook vaak aan denken als ik dit in het echt had gezien.

Desire, (E-mail ) (URL) - 10-11-’12 20:41
HartelijkeHotHulk

Veel sterkte met het dragen van deze lastige roos.
Een HHH Knuf is je deel!

HartelijkeHotHulk, (URL) - 11-11-’12 11:56
platoonline

Net verkeerd omgelezen en je elders al sterkte gewenst. Die timmerfabriek lijkt me nog het ergst. Want hoe moet je zo slapen?

platoonline, (E-mail ) (URL) - 13-11-’12 18:15
Grietje

Dat verzin je toch ook niet. En googelen als er echt iets aan de hand is lijkt mij nog steeds niet echt handig :) Dochter hier heeft er ook een handje van en echt zo erg als het op internet is…. brrrr.

Beterschap, al ben je al even verder lees ik hierboven, het zal z’n tijd nodig hebben.

Grietje, (E-mail ) (URL) - 19-11-’12 13:18
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.