ROZEN EN OGEN


Het oogt niet fraai. De gordelroos heeft vooral de linkerkant van mijn gezicht danig aangetast. Ik was er gelukkig door deze en gene wat op voorbereid, want anders ga je toch wel heel erg twijfelen of dit wel normaal is.

Twijfels waren er vrijdag wel even bij de huisarts. Rondom het linkeroog was alles zo opgezet en ontstoken, wat hem deed besluiten om toch een second opinion bij de oogarts te laten doen.

Ik vind dat oogartsen altijd met hele ingewikkelde apparaten werken, maar ik kon dit keer niet de puf opbrengen om de werking van dit alles te registeren. De pufjes in mijn ogen zullen vast ergens goed voor geweest zijn, maar het doel ervan weet ik niet meer. De conclusie van de oogarts was, dat er zich een geweldig gevecht in mijn hoofd afspeelt, maar dat het herpesvirus mijn oog gelukkig nog met rust heeft gelaten. Ik heb stille hoop dat dit zo blijft en dat de oogboldruk met het verdwijnen van de zwellingen ook weer afneemt.

De timmerfabriek in mijn hoofd is voor een groot deel stil gelegd. Zo af en toe nog een pijnlijke scheut hier of daar, maar dat mag geen naam meer hebben. Er is nu vooral sprake van een vooral een dof gevoel, daar is enigszins mee te leven.

Zoals gezegd, mijn gezicht ziet er niet uit, maar het zien op zich gaat weer wat beter. Nu kon ik de kaarten die ik de afgelopen dagen heb gekregen gelukkig nog wel steeds lezen. Pas als je zelf ziek bent, merk je, dat het fijn is als mensen de moeite nemen om een kaartje te sturen. Ik was dan ook zeer ontroerd door de kaart, gestuurd door een medelid van de RedHat Society. Het geeft mij zo het gevoel opgenomen te zijn in dit clubje.

Hoewel de (gordel)roos nog niet is uitgebloeid, merk ik dat ze wel aan het verwelken is, waardoor ik elke dag iets vooruit ga. Vandaag kan ik voor het eerst weer een paar bladzijden van een boek lezen. En ook het haken gaat misschien wel weer lukken. Ik heb inmiddels een patroontje van een zwarte piet op de kop kunnen tikken, dus ik kan aan de slag.

                                       klik

Verlangend kijk ik uit naar de dag dat ik weer frank en vrij naar de verre einders kan kijken. Voorlopig doe ik het met het kijken naar de herinneringen van Bretagne

hanscke Zondag 11 November 2012 - 2:07 pm | | Standaard

elf reacties

Hanny

Gelukkig dat de ergste pijn weg is en dat je zicht ook weer beter is. Gordelroos is en blijft een heel lastige ziekte in zeer wisselende samenstellingen. Goed blijven rusten en niet, omdat het nu wat beter gaat, hurry up. Dan kom je jezelf later toch weer tegen. Geniet nog maar van de weidse blikken in Bretagne.
Een pufje in het oog is om de oogboldruk te meten.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 11-11-’12 16:12
Renesmurf

Nou, nu maar hopen dat het allemaal de goede kant op gaat en je dit alles achter je kan laten.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 11-11-’12 17:53
Desire

Geen pretje allemaal :-(
Gelukkig kon de oogarts meedelen dat je oog niet is aangetast. De timmerfabriek houdt zo te horen zondagsrust en de kaartjes doen je goed. Hopen dat de roos idd gauw is uitgebloeid, dat maakt het figuurtjes haken ook weer wat gemakkelijker. Tel daar het vooruitzicht van (wellicht) een vakantie naar Bretagne bij op en je hebt het recept voor algehele genezing ;-)
Nogmaals beterschap gewenst.

Desire, (E-mail ) (URL) - 11-11-’12 18:05
Marjolijn

Gordelroos is zowiezo al een hele vervelende en pijnlijke aandoening en zo rond je oog helemaal.
Sterkte meis, knap maar snel weer op.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 11-11-’12 19:05
ria

Elke dag een beetje beter is te hopen. Sterkte!

ria, (E-mail ) (URL) - 11-11-’12 20:09
SUSKE

veel sterkte en beterschap gewenst in ieder geval.

SUSKE, (E-mail ) (URL) - 11-11-’12 21:42
Laurent

Nou zeg, dat klinkt allemaal wel héél erg onprettig! Gelukkig is het blijkbaar op zijn retour, maar poeh zeg…

Laurent, (URL) - 11-11-’12 22:13
Margo

Hè bah, wat vervelend! Heel veel sterkte en hopelijk gaat het gauw weer over!

Margo, (E-mail ) (URL) - 12-11-’12 00:22
Bertie

Zet ‘Beterschap’ op je verlanglijstje voor 5 december!

Bertie, (URL) - 13-11-’12 00:26
platoonline

Veel sterkte en beterschap gewenst Hanscke. Het is maar een rare kwaal, die roos. Ik wist niet dat heet zo erg kon zijn. Maar zo te lezen ben je nu over de grens en gaat het wat beter. Hopelijk zet zich dat door.

platoonline, (E-mail ) (URL) - 13-11-’12 18:14
Mirjam Kakelbont

Als je gezond bent heb je wel 1000 wensen. Als je ziek bent heb je er maar 1. Ik ben blij dat je je wat beter begint te voelen. Hou je taai en beterschap!

Mirjam Kakelbont, (E-mail ) (URL) - 16-11-’12 22:26
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.