NU IN FLARDEN


Ik ben flink aan de beterende hand. Natuurlijk ben ik daar blij mee, maar ik weet ook dat dan voor mij niet de meest eenvoudige periode in het ziekteproces begint, want het ziekzijn zelf is niet de moeilijkste opgave voor mij. Daar kan ik mij letterlijk en figuurlijk wel bij neerleggen. Het is niet anders en dat onderga ik wel.

Maar dan, de herstelperiode. Dat vind ik zo moeilijk. Voortdurend vraag ik mij af: wat kan ik wel, wat is beter om nog maar even niet te doen, wel een wandelingetje buiten, of toch maar binnen blijven? Nog wel een dutje doen of flink zijn en de hele dag op de been blijven? Echt waar zo'n dag zit vol met dit soort vraagstukken. 

Om mijzelf niet te overvragen, zit ik zo'n dag als vandaag nog veel bij de tafel een beetje hakend, mijn tijd wat te verdoen. Ik kijk niet alleen maar naar de kamerdebatten, ik luister ook wat naar de radio en ik hoor allerlei onzin? berichtjes voorbijkomen. Het pasgeboren girafje in Rotterdam heeft het niet gehaald. Het wilde niet drinken. Men heeft het moeten laten inslapen. So What?

Maar middels dit bericht komt het bezoek in april 2010 aan dierentuin Blijdorp in Rotterdam, samen met Rixte en haar moeder weer in mijn herinnering boven drijven. Toen was er ook een pas geboren klein girafje, kennelijk wel gezond. Alhoewel ik de boel niet zo heel netjes in mijn computer geordend heb, kost het mij betrekkelijk weinig moeite om die foto's terug te vinden. Leuk om hier dan wel even tijd voor te hebben en ze weer terug te zien.

Wat dat ordenen betreft, een kei zal ik daar nooit in worden, maar ik kan mij aardig redden, op allerlei terreinen. Het opnemen van films, het terugzien van uitzending gemist, ik draai er mijn hand niet meer voor om. Niet dat ik er veel aan toe kwam om iets te gaan zien wat al geweest is, maar ik beheers het wel, het instellen van al dit soort apparaten.

Eén van de dingen die ik nu moet leren, is dat ik gewoon overdag kan gaan zien wat ik leuk vind. Toen de film Social Network in de bioscoop draaide, kon ik er daar geen tijd voor vrij maken om deze te gaan zien. Nu had ik hem zaterdagavond opgenomen en in alle rust heb ik deze film kunnen bekijken.

Zonder het echt na te kunnen vertellen, heb ik voldoende inzicht gekregen hoe faceboek is ontstaan. Voor mij is dat genoeg. Ik zie het meer als een kijkje achter de schermen, net zoals er in mijn lagere schooltijdjaren wel eens een film gedraaid werd over de werking van een auto of een vliegtuig.

Ik weet, dat ik niet zo heel lang mijn leven kan inrichten op een manier zoals hierboven beschreven is, maar voor even is het wel een aardige manier van bestaan. Ik probeer er op mijn manier ook wel van te genieten. Even niets te hoeven, geen verplichtingen te hebben en vooral niet te willen presteren. En dat laatste kost mij nog de allermeeste moeite. Geen prestatie leveren in welke vorm dan ook.

                                                         klik

In Bretagne zijn prachtige kastelen te vinden. Dit is er één van. Maar waar??? ja dat zoek ik op, want dat ben ik even kwijt.

hanscke Dinsdag 13 November 2012 - 8:11 pm | | Standaard

vijf reacties

Hanny

Deze manier van leven is een voorproefje voor later. Je bent gedwongen aan het proefdraaien. Probeer te genieten van deze tijd en bedenk vast wat je straks, als je verder opgeknapt bent, kunt gaan doen!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 13-11-’12 22:45
Renesmurf

Doe vooral rustig aan.

Het heeft zijn tijd nodig.

En het internet is reuze interesant, hoe alles zich ontwikkeld.

Toch fijn dat er nog steeds weblogs zijn, dat is toch net even wat meer dan facebook.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 14-11-’12 01:48
Marjolijn

Fijn dat het allemaal de goede kant op gaat..!
De relatieve rust is natuurlijk goed voor herstel.
En voor nu ook een mooie oefening voor straks als er echt helemaal niets meer hoeft.
Goede oefening, je mag het zelfs zien als een dubbele inspanning voor de prijs van één.
Fijne dag vandaag.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 14-11-’12 06:41
Sjoerd

Dat chateau is le chateau de Trecesson, als ik het goed heb… hoef je dat al niet op te zoeken. Alhoewel het wel gemeen is natuurlijk, je al dat puzzelwerk te besparen.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 14-11-’12 14:08
Melody

Oftewel, alles gebeurt met een reden…. en ook alles heeft zijn eigen tijd…

En jij, jij moet niets, behalve ademhalen, en al het andere komt vanzelf zodra het er tijd voor is.

Melody, (E-mail ) (URL) - 15-11-’12 01:24
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.