KUNSTLESSEN TE GEEF

http://www.kunstkijkennederland.nl/


Begin deze maand begon ik met een blogje dat de titel "niemendalletje" meekreeg. Ik dacht toen even dat ik in een dipje terecht was gekomen, nog niet wetende dat ik behoorlijk ziek zou worden.

Een remedie tegen dipjes die bij mij werkt, is het op zoek gaan naar mooie dingen. Ik eindigde dat weblog dan ook met de weergave van een schilderij in blauwe tinten, dat mij erg aansprak. Maar ik had meer gedaan. Tijdens mijn zoektocht naar mooie schilderijen stuitte ik op een site met de titel: VAN DE KUNST GENIETEN waar een gratis cursus 'kunst kijken' werd aangeboden.

Ik zou eerst per e-mail een e-reader ontvangen met als inhoud: Een inleiding op kunstkijken met KUNSTKIJKEN NEDERLAND.nl., samengesteld en onder redactie van Jan Willem van Rijnberk. Daarna zou ik een e-email ontvangen met vijf extra tips. Als ik dit alles interessant vond hoefde ik alleen maar op de jaknop te drukken en ik zou een paar dagen later op dezelfde wijze les 1: met de titel KIJKEN ontvangen.Aldus is geschied en les 2 en 3 zijn inmiddels ook al in mijn bezit.

Een beetje schoorvoetend ben ik begonnen de lessen af te drukken. Waarom schoorvoetend? Omdat het materiaal er wel goed uit ziet en ik bijna niet geloven kan dat dit alles mij gratis en voor niets wordt toegestuurd. Ik vermoed ergens een adder onder het gras, maar ik kan hem niet vinden! Ik heb alles heel grondig doorgespit, maar ik kan nergens iets vinden over eventuele kosten die mij in rekening gebracht zullen worden.

En ja, het is heus wel interessant. Ik heb een snelhechter gepakt om al het toegestuurde materiaal in te verzamelen. Maar ik voel me er niet prettig bij. Iets gratis krijgen, dat is toch niet van deze tijd? Voor de fijnproevers, op de voorbladen van de inleiding en de lessen staat, dat dit alles is energised by SEA Foundation Tilburg. Het gaat om deze site, (http://www.kunstkijkennederland.nl/).  

Net boven het invulschema staat dat ik dan spoedig mijn eerste gratis les zal ontvangen, maar hoe zit dat dan met les 2, 3 en volgende? Het lijkt erop dat de adder zich daar ergens verschuilt, maar waar?  

                                                klik

hanscke Maandag 26 November 2012 - 9:46 pm | | Standaard

dertien reacties

Gosse

Wellicht is het ter bevordering van het bezoeken van kunst vertoningen. Daar koopje dan een kaartje, dat dan weer wel.

Gosse, (E-mail ) (URL) - 27-11-’12 11:41
Wieneke

Ik zie geen addertje, hoor. Het is natuurlijk wel zo, dat je na deze cursus enthousiast gaat worden (althans dat hopen de initiatiefnemers) om zelf kunst te gaan kijken. Als je meer van iets begrijpt dan word je enthousiaster. Dat zal – denk ik – de achterliggende gedachte wel zijn. Als je geïnteresseerd raakt, dan koop je een toegangsbewijs bij een museum of je koopt bij een galerie iets moois. Heel verstandig om mensen op deze manier te animeren om meer naar kunst te gaan kijken. De subsidiestromen drogen op en dit is vast een manier om creatief klanten te werven.

Wieneke, - 27-11-’12 14:04
Spel-Piet

Ola Senora Hanscke

Ik strooi hier een ‘pepernootje’ om u even te herinneren aan het feit dat Het Grote Sinterklaas Spel 2012 dat morgen van start gaat.

Pepernootse Groetsels
Spel-Piet

Spel-Piet, (E-mail ) (URL) - 27-11-’12 14:45
Marjolijn

Of er addertjes zijn weet ik niet, kan ze nu niet ontdekken in ieder geval.
Maar een goede stimulans voor meer is het wel.
Succes met de lessen.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 27-11-’12 14:51
Annemarie

Ik heb geen idee of er addertjes zijn..
Maar zolang je niks getekend hebt oid.. Dan kunne ze je toch weinig maken?

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 27-11-’12 17:37
Mirjam Kakelbont

Ziet er rechttoe-rechtaan uit. Gewoon lekker lezen en van leren :-)

Mirjam Kakelbont, (URL) - 27-11-’12 20:56
Sjoerd

Geen idee, gewoon kijken waar het schip strand.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 27-11-’12 21:43
Bertie

Tja, ik weet niet.Ik zou ook wantrouwig zijn en verwacht dat je ieder moment een bericht kunt krijgen met een voordeelcoupon voor musea, of iets dergelijks.
Maar ja, je tekent niets, dus is het misschien alleen mooie reclame.
Voor de liefhebbers van natuur bestaan ook mooie items, daar kun je je gratis abonneren op een wekelijks bericht van foto’s en verslagjes van de vogelwereld en andere kleine dieren.

Bertie, (E-mail ) (URL) - 27-11-’12 23:12
Di Mario

Bij mij mag je toch ook elke dag gratis op de log komen, kost je ook niets en er zit ook geen addertje achter het gras. Misschien is dat de insteek?

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 27-11-’12 23:38
Renesmurf

Aha, zodra de adder komt kan je wegwezen natuurlijk.

Wel merkwaardig, gratis, maar wie weet is het mogelijk.

En in de kunstwereld vast en zeker!

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 28-11-’12 00:28
plato

Zolang het zo gaat, geniet er dan maar van. Als blijkt dat je de andere delen tegen een hoge prijs moet kopen, haak je gewoon af. Dat is een veel gebruikte truc. Veel bedrijven (bijvoorbeeld met van die dieren of plantenkaarten waarvan je dan één set gratigs krijgt en de andere 150 moet betalen|) doen het zo en het is erg moeilijk het vervolg te stoppen. Mocht het je overkomen: stuur dan een aangetekende brief waarin je het overbodige materiaal terugstuurt en duidelijk aangeeft dat je geen zendingen meer wenst te ontvangen.

Maar als het allemaal gewoon vriendelijk bedoeld is, verheug je dan gewoon.

plato, (E-mail ) (URL) - 28-11-’12 13:56
Margo

Gratis, ja fat verwacht je in deze tijd nergens. Wij parkeerden vandaag de auto in een parkeergarage in Turnhout. We reden erin en kwamen geen slagboom tegen en konden dus geen bon trekken. Dus vroegen we het voor de zekerheid maar aan een passerende parkeerder, want je wil toch niet straks toch een kaartje in de automaat moeten schuiven om de garage weer te mogen verlaten?! En het was gratis, ja echt gratis!
Ik denk dat dit dus gewoon zo is, gratis, met een nobel doel.

Margo, (E-mail ) (URL) - 29-11-’12 01:54
Hanny

Het zou heel bijzonder zijn als deze cursus gratis is. Maar wie weet wordt de samensteller gesponsord door musea etc., in de hoop dat er meer mensen naar toe komen. Zolang je geen handtekening ergens onder zet, lijkt er me niets aan de hand.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 30-11-’12 20:52
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.