BREIPROJECT


Ziek zijn kan geld kosten. Gelukkig is het heden ten dage niet meer zo, dat er wachtdagen zijn zoals vroeger. In de vijftiger jaren was het voor heel veel mensen zo geregeld, dat wanneer zij ziek waren, er over de eerste drie ziektedagen geen loon werd uitbetaald. Een ramp moet dat in vele huishoudens zijn geweest.

Er zullen heel wat stoere mannen geweest zijn die, ondanks dat ze misschien geen stuiver waard waren, toch maar aan het werk gingen. Het gezin kon immers dat geld niet missen. Dat mijn ziek zijn mij nu misschien ook geld kost, is meer een luxeprobleem en toch houdt het mij bezig.

Ik mag graag breien en regelmatig begin ik dan ook met iets. Vaak komt het wel af, maar soms ook niet. En als het afkomt is het nog maar de vraag of het geworden is zoals ik het bedoeld had. Binnenkort wordt het koud en dan ga ik de wollen trui dragen die ik in de afgelopen winter gebreid heb. Pas dan kan ik het oordeel geven van geslaagd of niet geslaagd, want ik heb nu nog zo mijn twijfels.

Op dit moment ben ik nog bezig met een diep rode katoenen trui, maar de inspiratie ontbreekt om hier mee verder te gaan. Dit weer past er niet bij. Ik stel dit breiwerk liever uit tot komend voorjaar.

Ik heb namelijk iets anders in het hoofd. De afgelopen week, bij het doorbladeren van diverse breitijdschriften, viel mijn oog op een vest. De heren lezers van dit weblog zullen dit misschien niet helemaal kunnen begrijpen, maar ik werd als het ware verliefd op dit vest. Dit moest het worden. En toen ik van de buurtbewoners in plaats van een bos bloemen een primerabon kreeg, wist ik gelijk dat ik hiervoor het breiboek zou aanschaffen, los van het feit of ik wel of niet dat vest zou gaan breien.

Maar ik had nu wel voldoende gegevens om uit te vinden of het juiste garen ook ergens te koop is. Dit was inderdaad het geval, via internet is het te bestellen. Ik heb enkele dagen getwijfeld of ik dit wel moest doen. Het garen is nogal aan de prijzige kant. Voor ruim honderd euro zijn er in de winkel (of op de markt) ook hele aardige vesten te koop.......

In het weekend heb ik de knoop doorgehakt. Ik heb het materiaal besteld. Gisteren is het aangekomen. Vol goede moed ben ik begonnen. En nu moet ik het wel tot een goed einde brengen, anders is er wel heel veel geld over de balk gegooid. Als ik niet ziek was geweest had ik dit nooit gedaan. En of het echt verstandig is gezien mijn soms pijnlijke rechter arm weet ik ook niet. En zo baart deze gelduitgave mij op vele fronten zorgen en dat wist ik al van te voren. Maar desondanks kon ik het niet weerstaan. Pas als het vest af is en geworden is zoals ik dacht dat het had moeten worden, pas dan weet ik of dit een verantwoorde uitgave is geweest, maar dat zal nog wel even duren. U hoort er nog van, te zijner tijd.

                                                  klik

                                               klik  

                                                  klik

hanscke Donderdag 29 November 2012 - 4:15 pm | | Standaard

elf reacties

ria

Tja dat is het nadeel he, dat je het niet eerst even kunt passen. Lekker op je gemakje af en toe een stukje, dan komt het allemaal goed.

ria, (E-mail ) (URL) - 29-11-’12 18:40
Wieneke

Jeetje, wat een wolven en beren op de weg. En dat voor een paar bollen wol. Als het je onverhoopt niet lukt geef je ze weg. Of je vraagt of iemand anders het vest voor je breit. Kom op, Hanscke!
Niet zo tobben, hoor.

Wieneke, - 29-11-’12 20:19
Sjoerd

Voor mij hoeft al dat breigoed niet. Ik ben allergisch voor al dat gekriebel…

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 29-11-’12 22:01
Mirjam Kakelbont

Joh, je bent toch hartstikke goed bezig! En het hoeft toch niet voor de winter af? Volgens jaar wordt het weer winter ;-)
Niet te streng zijn voor jezelf, hoor. Het blijft tenslotte ONTspanning! Fijn weekend,
liefs, Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 29-11-’12 23:05
Marjolijn

Lekker breien meis, het is leuk!
En met het resultaat komt het ook vast helemaal goed.
Op naar een fijn weekend.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 30-11-’12 06:35
jokezelf

Breien… dat deed ik vroeger heel veel. Ik vond het leuk om te doen, maar wat er uiteindelijk uitkwam, was meestal niet zo geweldig. Zo herinner ik mij een stoer babyjasje van veel te dikke wol op veel te dikke pennen, waardoor mijn zoontje van twee maanden rechtop kon blijven staan. Het zag er overigens wel grappig uit. Sterkte met je vest!

jokezelf, (URL) - 30-11-’12 18:08
Bertie

Tja, ik kan me je zorgen wel ‘n beetje begrijpen maar je kunt het ook bekijken als Mirjam: na deze winter komt er nog een al is het natuurlijk niet de bedoeling dat het breiwerk een jaar in de kast blijft liggen. En je wilt het vest aan, dat snap ik ook. Succes er mee.
Ik had altijd moeite met het tweede gedeelte; had je één mouw af, moest je nòg zo’n lap…

Bertie, (URL) - 30-11-’12 19:01
Hanny

Het vest wordt vast een grandioos succes. Als je niet de hele dag zit te breien, zal het waarschijnlijk geen problemen geven voor je arm.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 30-11-’12 20:55
Desire

Ik snap dat je verliefd werd op dat vest (wat nog gebreid moet worden …), lijkt me heerlijk tijdens winterse dagen. Een hele uitdaging om aan te gaan. Je hád de knoop al doorgehakt. Wie A zegt … ;-)
Suc6!

Desire, (E-mail ) (URL) - 01-12-’12 18:04
Renesmurf

Ja, eenmaal gekocht dan ook er wat van maken!

Want daarom kocht je het!

Veel genoegen er mee, en dat het maar goed mag gaan allemaal!

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 02-12-’12 02:38
plato

Als het moest voor mijn gezin, zou ik het wel doen. Maar zo niet, dan liet ik het breien graag aan me voorbij gaan. Alhoewel ik bewondering heb voor vrouwen die het doen want ze maken de mooiste dingen.

plato, (E-mail ) (URL) - 05-12-’12 13:24
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.