HET THUISGEVOEL


Ik had er nogal een handje van om al snel te denken, dat ik tot op het zekere hoogte, het leven wel naar mijn hand kon zetten. Weliswaar met de nodige aanpassingen en improvisaties, maar toch. Vaak is mijn slogan, als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.

De laatste maanden heb ik echter wel ervaren, dat er grenzen zijn. Hoe graag ik het ook zou willen ontkennen door langs pijnen en andere ongemakken heen te leven, het lukt niet altijd. Ik moet keer op keer toegeven, dat er "iets" in mijn lichaam is, wat het normale functioneren in de weg staat. Misschien dat er maandag na een lange tijd van gissen van wat het zou kunnen zijn, een einde komt; ik hoop oprecht van de reumatoloog enige duidelijkheid te krijgen. Niet dat alle kwalen dan verdwenen zijn, maar misschien is er dan een weg naar verbetering.

Mijn streven is om zodanig te herstellen, zodat ik weer aan het werk kan. Ik krijg namelijk een beetje haast. Het tijdstip dat ik met werken zou willen stoppen, komt steeds naderbij en mijn wens is nog steeds om  met werken te stoppen als ik ook nog daadwerkelijk aan het werk ben. Pas, na op enig moment, officieel afscheid genomen te hebben, zal ik in vrede alle dagen thuis kunnen zijn.

Thuis zijn, ik heb wel ervaren hier geen moeite mee te hebben. Ik kan heel erg genieten van mijn thuis. Ons thuis. Wij hebben geen model ingericht huis. P. en ik hebben namelijk geen uitgesproken smaak van hoe ons thuis ingericht moet zijn. Voor ons is het belangrijk dat wij er warmte, geborgenheid, genegenheid, zorgzaamheid, vrijheid, veiligheid en liefde vinden.

De schapenstal is daar een mooi voorbeeld van. Jarenlang hebben de schapen als een grote kudde op een kast gestaan. Deze zomer is die kast vervangen door een tvmeubel en daar was geen plek voor de schapen. Zo af en toe zeiden we wel tegen elkaar dat het jammer was, dat we nog geen oplossing voor het schapenprobleem gevonden hadden.

En opeens zag ik de vitrinekast in een foldertje van de Lidl staan. Dit zou wel bij ons interieur passen. Samen hebben we op een vroege maandagmorgen het loodzware ding opgehaald, P. heeft ruim een dag nodig gehad de kast in elkaar te zetten en ik had een uurtje nodig om de schapen er in te plaatsen. En nu kijken we heel tevreden naar de vitrinekast. De schapen zijn er weer, het hoort bij ons "thuisgevoel".

Zo hebben we een aantal weken geleden ook samen besloten dat er bij ons "thuis" nog plaats is voor een tweede hond. Hessel krijgt er een broertje bij. Zijn volbloed broertje, zelfde moeder en vader, is gisteren geboren. Ik kan bijna niet wachten om dit nieuwe leven te gaan zien en vastpakken. Dat gaat vast binnenkort gebeuren.  Het zal nog wel ruim twee maand duren voordat we hem bij ons thuis kunnen halen.

Met zijn komst zal onze situatie weer gaan veranderen, maar we kijken er naar uit. Het zal ons leven zeker gaan verrijken, kijkend naar hoeveel plezier Hessel ons geeft. Natuurlijk zal het ook enige beperkingen geven. Daar hebben we wel aan gedacht, maar de slogan: als het niet kan zoals het moet, moet het maar zoals het kan, zal ons dan zeker nog wel eens van pas komen.

                                                     kilk

De pijl wijst hondje Hessel aan. Hij was toen 8 dagen.

hanscke Zaterdag 19 Januari 2013 - 5:04 pm | | Standaard

tien reacties

Hanny

De schapen hebben nu een heerlijke stal. Zo’n stal zou in ieder interieur staan. We je leuk vindt, past overal.
Wat leuk dat Hessel gezelschap krijgt van een broertje. Dat zal vast een hoop gezellige drukte geven.
Ik duim voor je dat de reumatoloog duidelijkheid kan geven!
Fijn weekend verder.

Hanny, (URL) - 19-01-’13 20:05
Sjoerd

Als je je thuis voelt in je eigen huis dan hoef je ook niet zo nodig weg. Leuk zo’n jong beest er weer bij. En als er een schaap in de vitrinekast staat….

Sjoerd, (URL) - 19-01-’13 22:30
ria

Leuk hoor, weer zo’n jong ding in huis. En het is zeker te hopen dat je nu eindelijk eens te weten komt wat er aan de hand is.

ria, (URL) - 19-01-’13 23:30
Renesmurf

Ehm, ja, fijne slogan. Maar evengoed, interieurs zijn mooi he, onze eigen binnenwereld, Maar het kan veranderen en zo, ook dat.

Renesmurf, (URL) - 20-01-’13 00:45
Marjolijn

Ik duim voor je, hopelijk krijg je goede berichten.
Gezellig dat Hessel een broertje krijgt.
Fijne zondag.

Marjolijn, (URL) - 20-01-’13 05:08
platoonline

Mooi die vitrine. Ik wist niet dat ze zoiets ook al bij de Lidle verkopen.

Leuk, een tweede hond. Dat worden nog twee heel lange maanden :-)

Maar Hanschke, dan moet je wel de controlevraag hieronder aanpassen. Want dan hebben we twee antwoorden ter beschikking.

platoonline, (URL) - 20-01-’13 18:35
SUSKE

ik duim met je mee voor een spoedig volledig herstel zodat je weer aan de slag kan gaan.
Een tweede hond lijkt me leukt.
wij overleven het ook met onze 3 katten binnen en eentje buiten.
groetjes.

SUSKE, (URL) - 20-01-’13 22:30
Mirjam Kakelbont

Nou, die kast is voor jullie schapen gemaakt. Heb je er tenminste veel plezier van, als het met je gezondheid niet wil lukken. Ik tob ook met mijn depressie en het kleine beetje energie dat ik heb. Je hebt er verstandig aan gedaan om je gezondheid onder ogen te zien. Gelukkig kun je genieten van Hessel en de pups van zijn moeder. Ik heb op de foto geklikt, zodat ik alle hondjes nog beter kon zien…Ik word er blij van. Zeker als je ziet hoe schoon en verzorgd ze erbij liggen!
Ik wens je sterkte, Hanscke. En moed en vertrouwen.
Liefs, Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 23-01-’13 09:35
Ximaar

Huisdieren heb ik niet. Ik vind jonge katjes tot een maand of 6 leuk en dan is voor mij de lol er van af. Met honden heb ik niets. Ik kan ook moeiteloos een rondje lopen zonder zo’n beest.

Het heeft voor mij ook niets te maken met gezelligheid. Rommel in huis evenmin. Ik voel me op de meeste plekken in een paar minuten ergens thuis. En ik heb echt in vreselijke fabrieksruimtes gewerkt waar ik dus totaal geen moeite mee had. Alles went en bij mij gaat dat nogal snel.

Op vakantie en lange dienstreizen (tot 4 maanden per keer) heb ik nooit iets van heimwee gehad. Wel ervaar ik mijn huis als enorm stil en praktisch. Vaak overnacht ik in hotels in een centrum en dan hoor je wat straatgeluiden, een airco of mensen die over een gang lopen. Niet echt storend, maar thuis heb ik die geluiden totaal niet. En dat valt me bij thuiskomst het meeste op.

Ximaar, (URL) - 23-01-’13 17:13
Thérèse

Mooi stukje heb je geschreven, Hanscke. Ik heb ook het laatste gelezen. Leuk al die schaapjes. Ik voel mij helemaal vereerd dat er twee van mij bij staan. En wat geweldig een tweede hond. Ik word bijna jaloers, bijna hoor!
Verder sterkte en de beste wensen met je gezondheid.

Thérèse, (URL) - 24-01-’13 20:27
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.