PAARSRODE OBSESSIE


Sinds ik bij de rode hoedenclub hoor, ben ik helemaal in de ban geraakt van de kleur paars. Zo gauw ik een paars kledingstuk zie, MOET ik even weten wat het kost. Het zou zomaar een koopje kunnen zijn. 

Zo was ik in de afgelopen week in een kledingwinkel omdat ik op zoek was naar een trui of iets dergelijks. Ik ga de komende week voor een deel mijn werk weer hervatten en dan wil ik mij toch weer naar behoren kunnen kleden. Het gezegde is dan wel: kleren maken de man, maar dit geldt net zo goed voor vrouwen.

Ik was helemaal tevreden met het beeld wat ik in de spiegel zag. De bloes en het vest stonden mij goed. Terwijl ik nog even met de aardige verkoopster, tevens eigenaresse van de zaak en ongeveer van mijn leeftijd stond te praten viel mijn oog opeens op de paarse gala jurk. Ik vond hem eigenlijk mooi van lelijkheid en ik kon mij dan ook niet voorstellen dat iemand dat afzichtelijk ding zou willen kopen.

Zonder er ook maar één moment over na te denken liep ik naar de jurk en ik vroeg plompverloren: Als u deze jurk in de uitverkoop doet en u vraagt er een zacht prijsje voor, zou u mij dan even willen bellen? Voor ik kon schrikken van mijn eigen vraag, schrok ik van haar antwoord.

Dat luidde namelijk: Hij is al afgeprijsd maar voor 25 euro mag u hem wel meenemen. Ik kon mijn oren bijna niet geloven.

Voor alle zekerheid heb ik hem wel even gepast, want 25 euro voor een niet passende jurk is natuurlijk wel te veel. Maar heus hij past. De taille had iets minder ruim kunnen zijn, maar het is niet storend. Het is het model ook wel een beetje. De hals en de mouwen zitten keurig en de lengte is goed.

Ik vertelde de verkoopster waarom ik de jurk nodig heb. Het is een hele geschikte jurk om aan te hebben wanneer ik eind april naar de conventie van de Red Hat Sociëty ga. Ik zie me er komende zomer ook al in flaneren wanneer we naar de kunstmarkt in Dokkum gaan.

Ze werd helemaal enthousiast van mijn verhaal en ze zou zo lid willen worden ware het niet, dat zij nog een paar jaar zes dagen per week in haar eigen zaak wil staan. Ik heb haar beloofd nog een keer langs te komen om haar wat foto's van die conventiedag te laten zien.

Helemaal blij verliet ik de winkel. Wie had dat nu kunnen denken. Ik, die altijd de grootst mogelijke moeite heb om af te dingen. Ik die altijd zegt: dat kan ik niet. Dit maakt de Red Hat Society dus bij mij los. Weer onbevangen zijn, weer leren spelen, weer het kleine meisje van vroeger durven zijn. Dit is precies wat ik nodig heb in mijn leven.

Ik ben momenteel bezig het boek over de Red Hat Society geschreven door Sue Ellen Cooper te lezen. Ik merk dat ik het weer net zo lees als vroeger, toen ik hongerig allelei psychologische verhandelingen van bijvoorbeeld een Erich Fromm verslond. Het is als het ware een thuiskomen bij mezelf. De woorden lezen waar je eigenlijk naar op zoek bent. Prachtig. Binnenkort vertel ik in een van de volgende blogjes nog wel iets meer hierover.

                                              klik                                           

Wat zou ik graag in de paarse jurk in dit autootje willen rijden. Maar ja, er zullen altijd wensen blijven. Autootje hebben we in de afgelopen vakantie gespot en eigenlijk voor Sjoerd op de foto gezet.                                                  

hanscke Zondag 03 Februari 2013 - 9:03 pm | | Standaard

vijftien reacties

Hanny

Vaak is het zo dat je met iets thuiskomt, waarnaar je helemaal niet op zoek was. Dat zijn vaak de meest fantastische koopjes. Je zult er fantastisch uitzien in deze jurk, gecombineerd met de rode hoed!

Hanny, (URL) - 03-02-’13 23:13
Di Mario

Ik wil best je auto onder handen nemen…..

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 03-02-’13 23:40
Desire

Red Hat Society … welk een leuk initiatief. Sociale communicatie over en weer, het aanmoedigen van het maken van plezier, van frivoliteit, creativiteit en vriendschap in de middelbare leeftijd. En daar Hanscke, past deze jurk heel goed bij. Veel draagplezier!
By the way: dat plaatje van die auto is wel heul erg mooi … ik zie je zo zitten met paarse jurk en rode hoed ;-)

Desire, (URL) - 03-02-’13 23:59
Sjoerd

En ik heb dat autootje niet eens gekregen… Snik. Trouwens die Citroen Mehari op de achtergrond past er echt niet bij. Maar ik hou me aanbevolen voor de foto(‘s)

Sjoerd, (URL) - 04-02-’13 00:02
Renesmurf

ja,je had misschien ook wel een goed gevoel bij die verkoopster! En zo werd het ook nog heel gezellig!

Renesmurf, (URL) - 04-02-’13 00:14
Michiel

Ja, dat autotje. Een Renault quatre. Mijn vader had er zo één. Een gele. Ik weet het nummer nog: TK-96-67. 58 jaar geleden zette hij mij achter het stuur en leerde mij rijden…

Michiel, (URL) - 04-02-’13 00:54
Marjolijn

Dat is nog eens leuk winkelen zo…!!
Veel plezier met je nieuwe aankopen.
En succes weer op je werk.

Marjolijn, (URL) - 04-02-’13 06:43
ria

Hihihi, mijn oom had er zo eentje een beige TT-55-25 HiJ nam ons mee naar de efteling. Fijn dat je je zo goed voelt onder de paars rode dames ;-)

ria, (URL) - 04-02-’13 10:13
smijling

mooi jurk voor een echte dame echt mooi

smijling, (URL) - 04-02-’13 13:42
Brillie

Ik draag nooit geen jurk. Alhoewel, bij scouting een keer is voorgekomen. Daar zijn fotos van… maar laat ik niet zien.

Brillie, (URL) - 04-02-’13 21:18
Thérèse

Wat leuk Hanscke. Die verrassing van die jurk. Je zou er aan de achterkant nog twee plooitjes in kunnen stikken, met een grote steek, zodat je het gemakkelijk weer kunt uithalen, als het niet bevalt. Een slankere taille is natuurlijk wel leuk, hoewel het ook wel bij het model past. In ieder geval veel plezier ermee.

Thérèse, (URL) - 06-02-’13 14:28
Bertie

De jurk of de auto, ik kan niet kiezen en vind ze beiden even mooi. Passen goed bij elkaar voor een lid van de RHS.
Als de club deze eigenzinnigheid in jou naar boven haalt, moet hij wel iets gunstigs hebben!

Bertie, (URL) - 06-02-’13 22:44
plato

Mooi van lelijkheid. En jij koopt die jurk. Ook een mooi voorbeeld van je eigen weg durven gaan. Ik vond dit een fijn verhaal om te lezen. Hoe je grenzen wegvaagde en hoe je er blij van werd en en passant misschien nog wel een RHS lid geworven hebt, op langere termijn. Ik heb genoten.

plato, (URL) - 06-02-’13 23:36
Janny

Ja, dat is toch wat… wat een rode hoed in je kan losmaken, he?
Ik herken wat je zegt. Ik kijk ook altijd even als ik ook maar een glimpje paars opvang. Dit is een heel mooi Conventiejurk, hoor!
Janny

Janny, (URL) - 07-02-’13 15:38
Mirjam Kakelbont

Wat een koopje: 25 euro! Daar zul je nog lang plezier van hebben :-)
Red Hat Society ken ik van Janny’s blog. Volgens mij heb ik jou haar link wel eens doorgegeven. Ik vind het hartstikke leuk daarover te lezen.
Fijn weekend en liefs
Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 08-02-’13 22:13
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.