ZWEVERIG


Als jong volwassene heb ik vaak die gevoelens gehad, net op het goede moment in de bibliotheek te zijn om het juiste boek te vinden. Niet echt wetend waarnaar ik op zoek was, maar wel honger hebbend naar meer inzicht en kennis in mijzelf, in psychologische processen, interacties en relaties, stuitte ik dan vaak op een boek wat, of net teruggebracht werd, of tentoongesteld was of waar ik op een of andere manier naar toe getrokken werd. Niet dat ik nu alles weet, maar die honger lijkt enigszins gestild.

Hiermee leken ook die magische momenten van net op het juiste moment ergens zijn te zijn verdwenen, dacht ik. En dat is toch niet helemaal het geval. 

Een paar voorbeelden. Toen ik met hond Hessel voor het eerst ging wandelen in het grote bos in het Lauwersmeergebied, ik was alleen, kwam ik de hondengedragskundige tegen die ons met Sjors zo op het goede spoor had gezet. Toen wij een paar maand later met Hessel er tegenaan liepen, dat hij zo moeilijk alleen thuis kon zijn, werd mede door deze ontmoeting het  contact met haar heel snel gelegd.   

Vorig jaar heb ik mij aangesloten bij de Red Hatters. Juist vanuit deze hoek heb ik aanknopingspunten gekregen om met mijn kwaal artritis psoriatica naar een hierin gespecialiseerde natuurarts te gaan.

Gisteren liepen wij samen met hond Hessel in datzelfde grote bos waar honden mogen lopen en daar ontmoetten we een bazin lopend met een kruk en haar twee honden. In een flits zag ik mijzelf daar over enige tijd lopen.... en dat was voor mij de aanleiding om even een praatje met haar te beginnen. Over hoe het is om twee honden te hebben.

We hebben enige nuttige informatie van haar gekregen zoals bijvoorbeeld, als puppy iemand bij ons komt wonen, eerst het speelgoed van Hessel  even opruimen, zodat daar bij het begin geen ruzie kan ontstaan en zo nog een aantal goed bruikbare tips.

Toen ik een tijdje later op de dijk over het water uitkeek overdacht ik dit alles nog eens. Toeval? Of de wonderen zijn de wereld nog niet uit? Of gewoon open staan voor, ja voor wat eigenlijk?

Ik weet het niet, maar het geeft mij op de één of nadere wonderlijke manier wel energie. Ik heb mij in ieder geval voorgenomen om straks de avonturen van ons hondentweetal wat meer te gaan beschrijven. Ik ga daarvoor in elk geval een nieuwe rubriek aanmaken. Veel is er nog niet op het internet te vinden over de opvoeding van een tweede hond. Binnenkort kom ik wel op dit item terug, want de voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.

Ook verdient het voorgenomen bezoek aan de natuurarts een eigen en veel uitgebreider blogje. Dit zal ik binnenkort ook zeker gaan schrijven, maar dit maal heb ik er de voorkeur aan gegeven om ruimte te bieden aan wat zweverige gedachten en verbindingen. Naast het zakelijk en concreet zijn kan ik zo af en toe ook wel eens wegzweven.

                                                 klik

hanscke Zondag 10 Februari 2013 - 2:18 pm | | Standaard

elf reacties

Sjoerd

Het vreemde is dat je in iedere fase van het leven weer op andere gedachte komt en daar ook anders naar gaat leven. En dat terwijl je zelf denkt niet te veranderen. Ook je ideeën ten opzichte van bepaalde dingen, zoals opvoeden, geneeskunde veranderen ongemerkt mee. Tolerantie is ook zoiets wat je eigenlijk moet leren.

Sjoerd, (URL) - 10-02-’13 16:07
Petr@

Wat leuk een tweede hond erbij! Wij hebben er ook 2, gezellig hoor.
Soms kom je de juiste mensen tegen, juist als je het niet verwacht!

Groetjes Petr@

Petr@, (URL) - 10-02-’13 16:49
Hanny

Je mag van mij vaker zwerig zijn, als je zulke prachtige foto’s plaatst. Een plaatje, die blik op zee! De spiegeling van de wolken! En wat het wad zo mooi maakt, zijn die vogels die over het water vliegen. Daar kan ik geen genoeg van krijgen.
Wat betreft de toevalligheden die op je pad zijn gekomen, men zegt toch: toeval bestaat niet.

Hanny, (URL) - 10-02-’13 16:55
Marjolijn

Soms komen mensen en gedachten precies op het goede moment.
Misschien toeval, maar je kunt er maar goed gebruik van mogen maken.

Marjolijn, (URL) - 10-02-’13 18:55
ria

Veel problemen zal een pup erbij niet geven, Niemand wordt vanzelf weer opgevoed door Hessel. Ik vind het wel een verwarrende naam hoor haha.
Die andere dingen zijn gewoon ‘toeval’ volgens mij. Het is nl altijd zo dat als je zelf iets hebt je ineens overal mensen tegenkomt die ook datgene hebben of gehad hebben of een kennis hebben die het heeft, at heb ik ook al meerdere keren ondervonden. Maar zweef jij maar lekker hoor, ik doe het zelf ook graag ;-)

ria, (URL) - 10-02-’13 19:06
Nans

Ach, niks mis mee, af en toe eens zweven, wie weet wat er nog meer komt aanwaaien? Mooie foto, die onderste. Doet mij Zeeuwse hart weer even goed!
Grtz!

Nans, - 11-02-’13 00:00
Di Mario

Toeval zal ik niet zeggen, maar het is wel mooi meegenomen.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 11-02-’13 00:26
Mirjam Kakelbont

Ik geloof niet in toeval. Iets wat je nodig hebt, valt je gewoon toe. Of nou ja, gewoon… Eigenlijk best wonderbaarlijk. Maar doe er altijd je voordeel mee!
Leuk vooruitzicht, een pup erbij.
Mooie foto trouwens. Ik val als een blok voor alles wat blauw is. Gewoon een afwijking, maar je kunt het slechter treffen ;-)
Fijne dag en liefs
Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 11-02-’13 10:29
Desire

Of toeval bestaat? Hm … ik denk dat je onbewust zelf al de eerste stap zet als je je voor bepaalde dingen openstelt. Volgens mij is er wel meer tussen hemel en aarde. Ik was eens bij een paranormaal genezeres vanwege hoofdpijn en nekklachten. Ik heb de neiging om mezelf af te sluiten voor nieuwe mensen/dingen, gewoon om niet gewetst te kunnen worden. Die paranormaal genezeres wist feilloos de plek te vinden om de boel ‘los te halen’ … ze trok als het ware mijn hart open en dat deed zeer, want ik wilde me natuurlijk niet blootgeven. Een rare gewaarwording, dat kan ik je wel vertellen.
Van die foto wordt ik wel erg zweverig, mooi! :-)

Desire, (URL) - 12-02-’13 20:37
plato

En dat laatste mag gewoon hoor. Niet alles in het leven bestaat uit concrete, meetbare situaties. Zeker bij kwalen komt het ook op ander dingen aan. Ik ben benieuwd waar je over gaat schrijven.

plato, - 14-02-’13 11:59
rietepietz

Naar mijn idee is het een soort“rode autootjes effect” , je weet wel , rode auto’s vallen je normaal niet op maar koop zélf een rode auto en je struikelt over de rode auto’s ,gewoon omdat je er in gedachten mee bezig bent.
Zo zijn veel toevalligheden misschien ook wel , dingen die vaker voorkomen maar waar je , als je er niét mee bezig bent” gewoon niet opmerkt!
Het zóu kunnen ….maar misschien is jouw zienswijze wel de ware !

rietepietz, (URL) - 15-02-’13 19:13
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.