VOORBEREIDINGEN


Met veel plezier, maar ook wel met enige twijfel zie ik uit naar de dag, dat ons tweede hondje komt. Misschien vraagt u zich af, twijfelen, waarom dan een tweede hond? Gewoon, omdat het mij ook wel heel erg leuk lijkt. Toen onze vorige hond Sjors jong was had ik dat ook al wel gewild, maar Sjors was een heel andere hond, wel hetzelfde ras, maar een heel ander karakter, die was daar niet geschikt voor. Met Hessel schat ik in dat het heel goed zal gaan, al blijft dat natuurlijk afwachten. 

We zijn al wel druk bezig met de voorbereidingen, want voor hond twee moet er toch het één en ander aangeschaft worden. Klein Iemandje (komende week gaan we hem weer even zien) moet ook een eigen plek hebben, dus zullen we een soort mand met kussen voor hem moeten aanschaffen, er moet een tweede etensbak en drinkbak komen en er zal ook een tweede uitlaatlijn moeten komen en wat eigen speelgoed natuurlijk. Maar daar moeten we eerst wel heel voorzichtig zijn.

Vorige week kregen we een paar goede bruikbare tips van een mevrouw met wie we zomaar op een wandelrondje aan de praat kwamen, (zie vorige blogje) en zelf twee honden heeft. Zij adviseerde om eerst het speelgoed van Hessel op te ruimen. De honden moeten eerst aan elkaar gewend raken zonder gehinderd te worden om een eigendom te moeten bewaken. Ook is het beter om de honden apart te laten eten.  

Kijk, en daar verheug ik mij dan wel weer heel erg op. Om te aanschouwen hoe de twee honden zich naar elkaar gaan voegen. Een klein puppy zien opgroeien is leuk, dat heb ik nu al een aantal malen meegemaakt, maar nu komt er een aspect bij. Wat doet Hessel en hoe reageert hij er op en welke invloed heeft hij op de pup. Dat zijn allemaal nieuwe dingen die ik heel graag wil meemaken. Ergens heel ver weg in mijn achterhoofd zit het vergelijk  met de kinderen, toen onze oudste een broertje kreeg. Ook dat vond ik toen heel leuk maar toch ook wel spannend.

Omdat we wel willen blijven fietsen, ben ik op zoek gegaan naar een andere fietskar. En ja hoor, na een beetje speurwerk heb ik een hondenfietskar gevonden die geschikt is voor twee honden. Deze fietskar mag belast worden tot 80 kg, is geschikt voor twee robuuste honden of wel zes kleintjes, zo luidt de beschrijving. Voldoet dus ruim aan de eisen om geschikt te zijn voor twee honden van rond de twintig kilo.

Waarom wachten met de aankoop, dus ben ik gelijk maar tot bestelling overgegaan. Na thuis bezorgd te zijn, heeft de kar een tijdje in de kamer gestaan, zodat Hessel er al vast een beetje aan kan wennen, want echt een hele grote fan van de (vorige) fietskar was hij niet, maar wat niet is kan nog komen. We gaan er binnenkort weer op uit en waar hij los kan lopen mag hij ook los. Zo proberen  we wel om aan elk fietstochtje iets leuks voor Hessel te verbinden zodat hij op den duur toch de associatie fietskar = uitgaan = leuk! gaat maken. Op die manier hopen we de komende zomer, naast de fietstochtjes in eigen land, ook mooie fietstochten langs de Loire te kunnen maken. 

                                        klik

hanscke Zondag 17 Februari 2013 - 11:08 am | | Standaard

dertien reacties

Sjoerd

Heerlijk toch, zo’n klein Hesseltje erbij. En dat zal best wel goed gaan. Honden passen zich meestal sneller aan dan katten.

Sjoerd, (URL) - 17-02-’13 13:53
rietepietz

Ik denk dat de vergelijking met kinderen wel gemaakt kan worden ja.
In ieder geval duiken jullie er niet overmoedig in, dat voorkomt al heel veel teleurstelling volgens mij !

rietepietz, (URL) - 17-02-’13 20:25
Hanny

Oh, is het wel goed om Hessel alvast te laten wennen aan de fietskar. Gaat hij dan niet denken dat het zijn kar is en dat Iemand er niet bij mag? Ik heb er geen verstand van, maar ik vroeg het me ‘gewoon’ af.
Het zal leuk zijn om het proces van het wennen aan elkaar mee te maken. Ik ben benieuwd naar de verhalen.

Hanny, (URL) - 17-02-’13 20:38
Brillie

Wij hadden van 0116 tot 0338 geen spanning, ook weer eens wat anders.

Brillie, (URL) - 17-02-’13 21:55
SUSKE

weer effe anders dan de ruzie die mijn katten met de katten uit de buurt hier maken als die hun grondgebied betreden.

SUSKE, (URL) - 17-02-’13 23:15
Renesmurf

Waarom een tweede hond? Ja, waarom een eerste? Gewoon, haha!
Ja, leuk toch, lekker genieten van het leven, nu het nog lekker kan!
Met fietskar en al!

Renesmurf, (URL) - 18-02-’13 00:45
Marjolijn

Goed voorbereid is het halve werk.
Gaat vast goed komen allemaal.

Marjolijn, (URL) - 18-02-’13 07:56
Alice

wat goed dat je je zo voorbereidt op de tweede en wat leuk om het proces van aan elkaar wennen te gaan zien.

Alice, (URL) - 18-02-’13 14:10
Wieneke

Wat is het toch een mooie jongen, die Hessel :-)
Ben nu al heel benieuwd naar hoe het straks zal gaan met die twee. Het zullen drukke tijden worden maar ook heel leuk allemaal.

Wieneke, - 18-02-’13 14:28
plato

Wat een goed advies van die vrouw. Dat zal je heel wat gedoe schelen; En leuk die kar. Straks zien we foto’ s met twee mobiele honden.
‘t Is nog een heel proces, zo’n extra hond. Leuk zoals je het hier beschrijft.

plato, - 19-02-’13 10:53
HansDeZwans

Ik heb laatst in de buurt ook iemand met zo een kar zien rijden, maar daar zaten kinderen in, gek hè.

HansDeZwans, (URL) - 19-02-’13 14:20
Desire

Wordt een spannende tijd, maar vast leuk zo’n nieuwe pup, suc6!

Desire, (URL) - 19-02-’13 20:03
Mirjam Kakelbont

Aan dergelijke adviezen heb je tenminste nog wat! Hier zie je ook veel honden in fietskarretjes zitten. Het blijft een leuk gezicht!

Mirjam Kakelbont, (URL) - 19-02-’13 21:46
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.