TERUG IS VOORBIJ


In tegenstelling tot vele andere jaren, waren er voor deze vakantie geen wintersportplannen. Met ruim een halfjaar te doen gehad te hebben met verschillende voetproblemen was er ook weinig reden om uit te zien naar een wandelvakantie in de sneeuw. Nu ik weer aardig goed ter been ben, begon ik zo waar een klein beetje heimwee te krijgen naar al die mooie vakanties. 

Ik heb geen enkele behoefte om de mooie plakboeken van die sneeuwvakanties nog eens ter hand te nemen. Steeds meer begin ik mij bewust te worden dat, naarmate ik ouder word, mijn verleden groter en groter wordt. Daarbij leer ik meer en meer om het verleden los te laten. Op de een of andere manier heb ik in het verleden heel krampachtig geprobeerd, dat wat voorbij was vast te houden. Ik voel dat ik nu op een punt ben aangekomen, dat het roer om moet wil ik niet een mens van alleen maar herinneringen en van gisteren worden.

Dit alles, zat ik gisteren, in de auto, op weg naar het hondje, te bedenken en dit naar aanleiding van het muzieknummertje Mister Blue van Rene Klein op de radio, daterend uit 1994. Paul de Leeuw had, aan deze aan aids lijdende zanger, ruimte in zijn programma gegeven om zijn wens, dit nummer ten gehore te brengen, in vervulling te laten gaan. Ik was toen diep onder de indruk. Het lijkt voor mij nog zo dichtbij en toch is het al bijna twintig jaar geleden. Ik besefte, dat niet één van mijn leerlingen zich dit zal kunnen herinneren.

Ondertussen het nog wat doodse winterse landschap aan mijn oog voorbij laten gaand, trok ik nogmaals de conclusie, dat het goed is om nog eens met iets nieuws te beginnen. Een tweede hond(je) zal voor ons een geheel nieuw tijdperk in doen gaan luiden. En eenmaal aangekomen bij het hondje verloor ik mij daar helemaal in. Zo zacht, zoveel schattigheid........ Ik heb geprobeerd het heerschap op de foto te krijgen, maar dat is me niet goed gelukt. Zoveel levendigheid. Laat staan om grote broer hond Hessel en klein hondje Iemand SAMEN op de foto te krijgen. Mission Impossble.

Echt, ik was zo blij klein Iemandje even in mijn armen te sluiten. Dit keer was het bijna nog mooier dan toen we hond Hessel als puppy een bezoek brachten. Hoe je het ook wendt of keert, daar hing toen ook nog ergens het verdriet om het afscheid van Sjors omheen en dat is nu niet het geval. Dit is puur uitbreiding van het gezin.

Hond Hessel vond het allemaal maar vreemd en moest er erg aan wennen om zich tussen de moeder- en de omahond en de drie kleine puppys te bewegen. Hij was zeer verdraagzaam maar hield zich wel wat afzijdig. Het was heel goed te merken, dat dit alles heel veel indruk op hem gemaakt had, want hij was 's avonds echt bekaf.

Over vier weken kunnen we hondje Iemand ophalen. Dan gaat het grote avontuur beginnen. Het zal zeker in het begin een kunst en vliegwerk zijn om alles in goede banen te leiden, maar ik heb er zin in. Dan breekt er voor ons een geheel nieuw tijdperk aan. De toekomst met twee honden.

                                                    klik

hanscke Donderdag 21 Februari 2013 - 12:26 pm | | Standaard

veertien reacties

Wieneke

Vier weken nog maar? Nou, die zijn zo voorbij. Tegen die tijd is het heerlijk voorjaarsweer. Toch niet onbelangrijk als je er tig keer uit moet vanwege zindelijkheidstraining hahahaha…..
Het is een poepie van een puppy, hoor.

Wieneke, - 21-02-’13 15:00
ria

Wat een schatje! Kan me voorstellen dat je weer helemaal verliefd bent. Vier weken ja dat is zeker zo voorbij, maar het kan jou niet vlug genoeg gaan natuurlijk.

ria, (URL) - 21-02-’13 15:12
Desire

Ik ken genoeg oudere mensen die wél in de herinneringen van vroeger blijven hangen (blijkbaar overkomt je dat als je ouder wordt). Een gesprek voeren met een dergelijk iemand is best vermoeiend omdat het bijna altijd van één kant komt. Knap van je dat je die knop om kunt zetten om dat verleden los te laten. Natuurlijk zal ook de toekomstige pup alle aandacht opeisen, dus je hebt nog 4 weken de tijd om te ‘mijmeren’ ;-)

Desire, (URL) - 21-02-’13 16:57
Di Mario

4 weken, dat duurt niet meer zo lang. Ik kijk nu al uit naar diverse puppyfoto’s die je ongetwijfeld gaat maken. Leuk hoor.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 21-02-’13 17:03
rietepietz

Toch wel duidelijk te zien dat “iemand” een schattig beestje is . Aftellen dan maar, ach wat is vier weken, die vliegen om !
Het verleden hoeft gelukkig niet vergeten te worden maar inderdaad, zodra het verleden het heden overheerst gaat het niet goed.
Maar dit kun je natuurlijk wel een nieuw begin noemen, leuk zo’n kleine drukbol!

rietepietz, (URL) - 21-02-’13 20:13
Renesmurf

ja, het leven is, nu, dat vind ik ook.
Ik heb vaak periodes van terugblikken, en dan weer totaal niet.
Wetende dat het kan en dat het er is, is soms genoeg.

Maar wel altijd bezig nieuwe herinneringen te maken, net als jij nu he, met je hond en nieuwe hond! leuk hoor.
En terugblikken, och, wie weet komt het nog, en wie weet nooit meer zo.

Renesmurf, (URL) - 21-02-’13 23:57
Hanny

Het is nooit goed om in het verleden te leven.
Ik kan me heel goed voorstellen hoe je uitkijkt naar de komst van Iemand. Het wordt daardoor drukker, maar hoogstwaarschijnlijk ook veel leuker. Sterkte met wachten.

Hanny, (URL) - 22-02-’13 02:18
Marjolijn

Nog 4 weken wachten op hondje iemand.
Hopelijk gaan ze snel voorbij.
Nieuw begin, samen met de nieuwe lente..!!

Marjolijn, (URL) - 22-02-’13 06:57
HartelijkeHotHulk

Het leven moet je BELEVEN.
En dat doe je.
Lekker nieuwe dingen oppakken en niet in het oude blijven hangen.

o.t.
Bedankt voor je kledingadvies.
Voel mij nu al sexy ;-)

HartelijkeHotHulk, (URL) - 22-02-’13 17:58
Bertie

Het verleden is voorbij maar wat is het verleidelijk om te rekken wat je gelukkig maakt(e).
Door je verbeterde gezondheid en Iemand kun je weer een nieuwe fase opbouwen. Anders, maar even mooi. Denk ik.
Het zal veel voldoening geven om de honden samen te zien, aan elkaar wennen, te leren. Een jonge kat erbij…? :-)

Bertie, (URL) - 22-02-’13 22:13
Petr@

Een heerlijk vooruitzicht als er een nieuwe pup komt. En puppieknuffelen bij de fokker is ook super. Ik vind puppies altijd zo lekker ruiken!

Ik heb zelf het gevoel dat de tijd steeds sneller gaat, dat is natuurlijk niet zo, maar daar lijkt het wel op.

Gr. Petr@

Petr@, (URL) - 23-02-’13 11:22
Sjoerd

Hoe kan ik deze bijna gemist hebben, strange. Vier weken wachten zijn zo voorbij. Dan zitten we hopelijk al in een warme fase, in de lente. Vandaag sneeuwt het al de hele dag hier.

Sjoerd, (URL) - 23-02-’13 18:05
plato

Wat ik zo ontzettend sterk van je vind is dat je niet alleen beseft dat het goed is het roer om te gooien wil je niet in je verleden blijven hangen, maar dat je er werkelijk iets mee hebt gedaan. Net als met dat wandelen, je blijft niet hangen in klagen maar begint weer met lopen. Hartstikke goed van je.
Ik wens je heel veel fijne jaren met Hessel en de nieuwe hond.

plato, - 24-02-’13 15:11
Mirjam Kakelbont

Vier weken nog maar? Wat vliegt de tijd. Nog een week en dan is het alweer maart… Niets fijners om met twee goede voeten, uit te kijken naar de komst van een tweede hond. Ik ben benieuwd of jullie al een naam verzonnen hebben.
Liefs Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 24-02-’13 21:28
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.