WEER WANDELEN

WE-300


WE-300 wordt georganiseerd door Plato (http://platoonline.wordpress.com/)  Elke maand bedenkt hij een thema. Voor deze maand is dat ‘jagen’.


DE JACHT OP….

Haastig spoedde zij zich voort, ze nam geen tijd om eens om zich heen te kijken. Met grote  stappen overbrugde ze  de afstand tussen haar en diegenen die voor haar liepen, passeerde hen om vervolgens op dezelfde wijze jacht te maken op de volgende wandelaars die voor haar liepen. Ze nam nauwelijks de tijd  om te groeten, laat staan om in het voorbijgaan een praatje te maken. Ze had haast, ze was op weg naar de buit, het halen van de eindstreep. Echtgenoot en hond had ze al lang achter zich gelaten. En jawel hoor, opeens die stekende pijn in de voet.

Terwijl ik gisteren tijdens de rust lekker van een kopje koffie zat te genieten moest ik opeens weer aan deze droom denken. In de afgelopen maanden heb ik dit verschillende malen gedroomd. Dan werd ik wakker op het moment dat ik een stekende pijn voelde.

Nadat de reumatoloog  ongeveer zes weken geleden mij enkele injecties in  mijn voet heeft toegediend, is de pijn verdwenen en kan ik weer lopen. Heel langzaam ben ik begonnen met de opbouw van het wandelen. De eerste keer was de afstand bijna twee kilometer en vorige week bleek dat een wandeling van ruim acht kilometer geen problemen opleverde. Tijd voor een nieuwe test.

Ik wilde zo graag weer eens meedoen aan een uitgezette tocht. Je ziet dan weer eens wat mensen, je maakt een praatje her en der. Ik heb lang getwijfeld tussen een afstand van tien of vijftien kilometer (voorheen zag ik dat meer als het kruimelwerk); het is het laatste geworden.

Wat heb ik genoten, om mij samen met manlief en hond Hessel weer langs ’s heren wegen voort te bewegen.  Geen haast, wel een lekker tempo en gelukkig is de stekende pijn uit de droom achterwege gebleven.

                                              klik

hanscke Zondag 24 Februari 2013 - 2:22 pm | | Standaard

negentien reacties

Hanny

Wat heerlijk voor je Hanny dat dit weer mogelijk is. Je kunt je er nu op gaan verheugen om met Iemand erbij ook lekker op stap te gaan (zodra het voor hem tenminste mogelijk is).

Hanny, (URL) - 24-02-’13 14:55
plato

Maar dat is geweldig nieuws Hanny, zeker na wat je hiervoor hebt moeten meemaken. Ik wens je toe dat die pijn voor altijd wegblijft. Je zult zo’n eerste keer de wandeling nog intenser hebben beleefd dan daarvoor he? Heerlijk als je weer zo kan genieten.
Mooie uit het leven gegrepen WE.

plato, - 24-02-’13 15:04
Sjoerd

15 km zonder pijn haal ik niet meer. En dat terwijl ik vroeger mijn hand niet omdraaide voor een Kennedymars. 5 tot 8 km dan moet ik stoppen.

Sjoerd, (URL) - 24-02-’13 15:05
rietepietz

Nou 15 km is een stevige tippel ! Fijn dat je dat weer zonder problemen kan doen. Wandelen is heerlijk en ik begrijp uit het verhaal dat je nog grotere afstanden gewend was . Misschien ooit wel de vierdaagse van Nijmegen ;-)
Gezellig dat je met man en hond kunt lopen want alleen is maar alleen tijdens het wandelen.

rietepietz, (URL) - 24-02-’13 17:47
rosdlaura1969

Mooie WE en vooral omdat je de vrijheid hebt terug gekregen om pijnloos te kunnen wandelen, dat is iets om dankbaar voor te zijn ,gezien de mooie omgevingen waar je je begeeft aan de hand van je foto’s, ik wens je nog veel wandel plezier :-)

Groetjes Laura

rosdlaura1969, (URL) - 24-02-’13 18:31
Plien

Mooie WE. En nu je weer kunt wandelen geniet je juist des te meer van de kleine dingen!

Plien, (URL) - 24-02-’13 18:52
Marjolijn

Ha fijn, dat klinkt goed en heeft je vast en zeker ook goed gedaan..!!

Marjolijn, (URL) - 24-02-’13 19:20
Mirjam Kakelbont

Wat was je eraan toe om weer zo;n lekker lang stuk te kunnen wandelen. En nog wel met man en hond :-) Ik hoop dat de pijn in je voeten voorgoed verleden tijd is! Je verdient het.
Liefs Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 24-02-’13 21:25
Desire

Er gaat niets boven een flinke wandeling in de natuur, wat heerlijk voor je dat dit weer mogelijk is. Geniet alvast bij de volgende!

Desire, (URL) - 25-02-’13 00:07
Renesmurf

Oke, hopelijk een dag later geen spierpijn en zo.
En anders, ach, deze leuke dag neemt niemand je meer af.
En geeft hoop voor de toekomst!

Renesmurf, (URL) - 25-02-’13 00:25
Petr@

Kan me voorstellen dat je er extra van hebt genoten deze keer!
Mooie echte WE!

Petr@, (URL) - 25-02-’13 15:26
Nathalie

Heerlijk om pijnloos weer te kunnen wandelen en niet meer wakker te hoeven worden van de steken in je voet. Dan is het terecht genieten… en blijf dat vooral doen.
Dank je voor het delen van je verhaal!

Nathalie, (URL) - 25-02-’13 19:54
Mrs. T.

Oh wandelen is zo leuk en ontspannend. Maar niet met pijn natuurlijk. Gelukkig lijkt het beter te gaan.

Mrs. T., (URL) - 26-02-’13 00:04
Rianne

Dat is goed nieuws wat ik lees!

Rianne, (URL) - 26-02-’13 19:16
Trees

Wat heerlijk dat je dat weer kunt zeg. Hoop ooit ook weer eens wat langer te kunnen wandelen dan 15 minuten pfffff. ;-) Geniet ervan hoor!

Trees, (URL) - 26-02-’13 19:43
HansDeZwans

15km is een hele trip, maar door de natuur is dat zeker de moeite. Je hond zal er ook van genoten hebben.

HansDeZwans, (URL) - 27-02-’13 09:28
HartelijkeHotHulk

Als dit je sport is, heb je een hele mooie gekozen.
Je ziet n.l. zo ontzettend veel, ook als je dezelfde route terug loopt.
Fijne WE
Blijf maar lekker blessurevrij!

HartelijkeHotHulk, (URL) - 27-02-’13 22:01
Marja

Geweldig nieuws. Mooie WE.

Marja, (URL) - 03-03-’13 23:04
♫ Mel☺dy ♫

Wow, wat een eind joh, ik doe het je niet na.
Wel fijn dat jij het weer kunt!

♫ Mel☺dy ♫, (URL) - 10-03-’13 13:02
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.