ALLEDAG


Het zal wel weer over gaan, maar op dit moment sta ik even wat vreemd in het leven. Na de injecties in de gewrichtjes van mijn linkerenkel, ongeveer zes weken geleden, is de pijn vertrokken. Niet helemaal onmiddellijk, maar wegebbend, als sneeuw voor de zon. 

Naast langzaam de loopafstanden opbouwend, ben ik per 1 februari ook weer begonnen met zo nu en dan eens op school rond te kijken. Was het eerst wat sfeer opsnuiven, daarna wat meedoen in overleggen, al spoedig werden er wat afspraken gemaakt over een aantal lessen die ik weer zou kunnen geven.

Na, zoals ik gewoon ben, de lessen voorbereid te hebben was het afgelopen week dan zover, ik ging de klas weer binnen om les te geven. En ik vond het leuk om te doen, het er plezier in hebben was terug. We hadden het als vanouds heel gezellig, de leerlingen, maar ik ook. Nu weet ik wat ik, in de laatste maanden voor ik met ziekteverlof moest gaan, zelf miste: het plezier in het werk. Te lang is het werken voor mij meer een overleven (leerlingen hebben daar overigens weinig last van gehad)  geweest dan iets wat de normale gang van zaken is. Het gevecht wat mijn lichaam tegen allerlei ontstekingen moest leveren slokte alle energie op.

Vanaf 1 maart ben ik voor 50% inzetbaar. Wanneer er in de komende weken geen lichamelijke protesten komen dan zal ik over een afzienbare tijd weer volledig arbeidsgeschikt zijn.

Ik kijk met een beetje vreemde ogen de wereld in. Na zo lang geplaagd te zijn door behoorlijk wat pijn is het heel eigenaardig om nu onder gewone omstandigheden de draad weer op te kunnen pakken. Het leven van alle dag zoals ik dat gewend was is weer begonnen.

                                                 klik

hanscke Zondag 03 Maart 2013 - 5:26 pm | | Standaard

dertien reacties

rietepietz

Nou dat is wel een felicitatie waard zou ik zeggen, ik hoop dat je het snel weer als “doodnormaal” ervaart want dáár moet je naar toe natuurlijk.
Maar nu je het nog als :“vreemd” om geen pijn te hebben kun je er in ieder geval even van genieten!

rietepietz, (URL) - 03-03-’13 19:25
rietepietz

oeps , er is in regel 4 “ervaart” weggevallen

rietepietz, (URL) - 03-03-’13 19:26
Sjoerd

Dat is alleen maar fijn toch als alles weer op zijn plaats lijkt te vallen.

Sjoerd, (URL) - 03-03-’13 21:23
Bertie

Een goed gevoel zeker? Moet een opluchting voor je zijn. Geniet ervan!

Bertie, (URL) - 03-03-’13 22:15
Hanny

Dit is fantastisch! Werken zonder pijn en zonder de energie die nodig is om de pijn te onderdrukken, is geweldig. Ik hoop dat je nog lang zo kunt werken!

Hanny, (URL) - 03-03-’13 23:30
ria

Fijn dat het zo goed gaat en nu maar hopen dat het zo blijft!

ria, (URL) - 03-03-’13 23:32
Renesmurf

Lekker kalm aan, en dan de goede kant op!
En dan ook nog de opkomende lente er bij, helemaal mooi!

Renesmurf, (URL) - 04-03-’13 00:17
Marjolijn

Fijn Hanscke, dat het nu allemaal de goede kant op gaat.
Trek maar samen met de lente op, steeds meer naar beter.
Succes en alle goeds, geniet volop.

Marjolijn, (URL) - 04-03-’13 06:50
Wieneke

Heel goed nieuws allemaal. Wat lekker dat je zo opknapt. Zelfs weer richting 100 procent arbeidsgeschikt! Dat had je ook niet gedacht een tijdje geleden.

Wieneke, - 04-03-’13 13:35
Desire

Dat is goed nieuws! Maar allicht moet je ook even weer wennen. En zolang je je daar nog steeds goed bij voelt: gewoon langzaam mee doorgaan. Suc6!

Desire, (URL) - 04-03-’13 23:39
Thérèse

Wat geweldig Hanscke. Wat zal jij blij zijn. Nu niet al te hard van start gaan, een tikje voorzichtig en zovast genieten maar. Ik ben erg blij voor je,

Thérèse, (URL) - 06-03-’13 20:58
plato

Wat fijn voor je Hanscke. Ik heb nooit van die injecties gehad maar ik neem vaak wat paracetamol en dan heb ik een dag geen pijn. Dat voelt inderdaad lekker en als vanouds. Ik hoop dat die injecties lang blijven werken.

plato, (URL) - 07-03-’13 12:03
HartelijkeHotHulk

Als het reumatische pijnen zijn, zag ik er vandaag een nieuwsuitzending over op het journaal van RTL4
Mensen knapten er met een computerprogramma van op.

Mijn dochter draagt een speciale steen bij zich en de de klachten verdwenen als sneeuw voor de zon.

HartelijkeHotHulk, (URL) - 07-03-’13 22:42
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.