APPELLEVENSYMBOLIEK


Ik vond het op zijn minst opmerkelijk, de appel die ik aan het eten was ging even een eigen leven leiden. Terwijl ik één helft in de hand had om verder in parten te snijden, viel voor mij zonder enige aanleiding de andere helft op de grond. Ik probeerde het nog te voorkomen, maar er was geen houden aan. 

Vanuit mijn stoel was het niet mogelijk om de halve appel van de grond te pakken dus stond ik op om het op te rapen. Omdat de appel juist met het vruchtvlees op de grond gelegen had, controleerde ik het na het afspoelen grondig om te zien of er geen ongewillde haren van poes of hond aan waren blijven kleven. En toen zag ik het pitje, het was al bezig te ontkiemen.

Voorzichtig peuterde ik het eruit. Natuurlijk onderwierp ik het aan een grondige inspectie. Het zal vast wel vaker voorkomen, maar ik had het nog nooit gezien. In de andere helft zaten ook een nog een paar pitjes die ook al een klein uitspruitseltje hadden.

Tijd voor een experiment. Kijken of ik in staat ben om uit dit hele kleine pitje een boom te laten groeien. Ik heb het pitje in een potje met aarde gestopt en het mooi in de warmte en het licht gezet. Na een paar dagen was te zien dat er een plantje zou komen. Het potje is van een plastic dakje voorzien om zo een lekker broeierig atmosfeertje te bewerkstelligen waarin het voor het aankomende boompje lekker toeven is.

Nu, na een week is er al heel duidelijk een plantje te zien. Natuurlijk kan ik het niet laten om het nieuwe leven een beetje met mijn eigen leven te associëren.

Zo maar onverwacht kreeg ik een telefoontje van de assistente van de natuurarts, dat er iemand was uitgevallen en dat er de volgende middag voor mij plaats was voor een consult. Dat is dus een maand eerder dan oorspronkelijk gepland was.

Ik kom met mijn klachten voor behandeling in aanmerking. Over enkele weken, nadat het maagslijmvlies hopenlijk iets hersteld zal zijn van de maagzuurremmers die ik nu moet laten staan, mag ik gaan starten met het gebruik van psorinovo. De inschatting is, dat voor een heel groot deel, zo niet alle, klachten hiermee gaan verdwijnen.

Voor mij klinkt het alsof ik werkelijk weer een nieuwe toekomst tegemoet ga. Het moet niet eens onmogelijk worden geacht, dat ik gewoon weer in staat zal zijn om de Nijmeegse Vierdaagse te gaan lopen, (mocht ik dat weer zou willen, maar misschien is een herstel wel de aanzet om dit, volgend jaar, juist met deze activiteit te gaan vieren)

Ik ben dus heel benieuwd of boompje levensvatbaar blijkt te zijn en wij samen een mooie toekomst tegemoet gaan. Ik weet ook wel dat mijn herstel niet af te lezen valt aan het zich wel of niet ontwikkelen van het zaadje, zo bijgelovig ben ik nu ook weer niet. Maar ik houd er wel van om in symbolen te denken en dit vind ik er een mooi voorbeeld van.

                                   klik

                                     klik

hanscke Donderdag 14 Maart 2013 - 10:09 pm | | Standaard

elf reacties

Desire

Wat bijzonder, ik heb dit zelf nog nooit in een appel aangetroffen, terwijl ik er toch velen heb gegeten ;-)
Hopelijk slaat de psorinovo aan en blijkt het een probaat middel. Wellicht kun je daardoor toch die Nijmeegse lopen, en kun je samen met het boompje een mooie toekomst tegemoet gaan :)

Desire, (URL) - 14-03-’13 23:56
Renesmurf

ja, de natuur is toch boeiend he, net als met de kikkervisjes!
En het menselijk lichaam dat met hulp en kennis er weer flink bovenop kan komen, want we moeten immer voort!
En alles komt wel goed hoor, daar vertrouw ik op!

Renesmurf, (URL) - 15-03-’13 00:12
Hanny

Een uitlopend zaadje in een appel heb ik nog nooit gezien. Heel bijzonder. Het zal zeker een symbool voor je zijn. Ik hoop het van harte. Een nieuw leven zonder pijn!

Hanny, (URL) - 15-03-’13 01:13
Marjolijn

Mooie vergelijking, ik hoop dat het met jouw gezondheid net zo goed gaat als met het zaadje.

Marjolijn, (URL) - 15-03-’13 06:24
ria

Apart. Ik heb het ook nog nooit gezien, hoewel ik toch ook vele appeltjes wegkauw ;-)

ria, (URL) - 15-03-’13 10:35
Petr@

Wat bijzonder, dat heb ik ook nog nooit gezien!
Ben heel benieuwd of het een echt boompje kan worden!
Duim voor je dat je nieuwe medicijn aanslaat!

Petr@, (URL) - 15-03-’13 11:09
Sjoerd

Stel je voor dat je straks de appels van de bomen kunt plukken…

Sjoerd, (URL) - 15-03-’13 13:48
plato

Laat ik ook maar vergelijkenderwijs antwoorden. Ik hoop dat je plantje een stevige en gezonde boom zal worden en dat hij op dat punt symbool staat voor jouw lichamelijke conditie. Dan kan je nog superlang mee op dit ondermaanse.

plato, (URL) - 15-03-’13 14:15
rietepietz

Heel bijzonder volgens mij, ik heb het ook nog nooit gezien. Ja vroeger ,van bruine bonen die in een , toen al ouderwetse, sponsendoos wel wilden ontkiemen.
Hier gaat zéker een appelboompje uit groeien en kan me goed voorstellen dat je daar een soort “teken van nieuw leven “ in ziet !

rietepietz, (URL) - 16-03-’13 14:31
Mirjam Kakelbont

Bijzonder dat je je de link tussen de appel en jezelf legt. Elk symbool waar je je aan kunt optrekken is er één. Ik ga binnenkort (nou ja, een wachttijd van zes weken, maar die gaan vanzelf om) ook naar een natuurarts. Ik hoop zeker dat hij me kan helpen. Jij veel succes van de week, samen met je appelkiem,
Liefs Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 16-03-’13 21:30
Ria

Hanschke, zie het als een teken voor een mooie gezonde toekomst.
Groetjes, Ria

Ria, (URL) - 16-03-’13 21:32
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.