LENTEHANDEL


Met rasse schreden kwam het naderbij, de dag dat de lente zou beginnen. Als een berg zag ik er tegenop. Wat zo leuk had moeten zijn, begon me als een molensteen om mijn nek te hangen. Op 21 maart zouden een vriendin en ik de traditie het lente-uitje, ooit in het leven geroepen toen we nog collega's waren, weer oppakken. Samen naar het concertgebouw in Amsterdam om mee te doen met de 'Meezing Mattheüs'

In januari, toen ik weer een beetje aan het opknappen was, maar nog wel hele dagen thuis, leek niets mij in de weg te staan. Er begon al iets van het blije gevoel af te knabbelen toen ik weer gedeeltelijk aan het werk ging. Het zou toch wel een hele onderneming gaan worden met daarbij erg laat thuis komen en juist de daaropvolgende dag, zoals elke vrijdag, een behoorlijk vol lesrooster. Zou ik dat wel gaan redden?

Tot overmaat van ramp werd vriendin ziek en moest een operatie ondergaan. Zij kon niet mee. Ook een anderre vriendin zat niet te springen om mee te gaan. Inmiddels was mijn enthouiasme aardig naar richting het nulpunt gezakt.

Met de moed der wanhoop heb ik de kaartjes maar op marktplaats te koop aangeboden. Een eerste reactie kwam van een mevrouw die geen bod deed. Zij vroeg of ik ze aan haar wilde geven als ik de kaartjes niet kon verkopen. Zij wilde er zo graag heen...

Twee weken later kreeg ik wel een bod waarbij een bedrag werd genoemd. Omdat ik het berichtje pas laat in de avond zag, het was die drukke dag dat ik in paars gekleed was en 's avonds bij het concert van De Edwin Eversband was, had ik de volgende dag pas de gelegenheid om te reageren.

En zie daar, de volgende morgen was het bod, door dezelfde mijnheer, met tien euro verhoogd naar mijn vraagprijs. Natuurlijk heb ik daar mee ingestemd. Ondertussen zijn alle wederzijdse nodige handelingen verricht en ik hoop dat de mijnheer erg geniet van het meezinggebeuren rond de Mattheüs Passion. Mijn buikpijn rond dit uitje is in ieder geval als sneeuw voor de zon verdwenen. Wat mij betreft mag de lente op 21 maart losbarsten.      

                                           klik

Deze week kreeg ik het 'geheime' patroon (bestaande uit wel de beschrijving, maar geen afbeelding) via het breiclubje toegestuurd. Met een goed uurtje haken was het bloemetje bovenaan dit blog het resultaat. De popupfoto is uit het archief. 

hanscke Woensdag 20 Maart 2013 - 9:16 pm | | Standaard

elf reacties

Marjolijn

Ja laat de lente maar komen…!!
Fijn dat de kaartjes toch een goede bestemming gekregen hebben.
Iedereen blij..!!
Fijne dag.

Marjolijn, (URL) - 21-03-’13 06:29
Petr@

Op de valreep kwam het toch nog goed!
Mooie foto!

Petr@, (URL) - 21-03-’13 10:31
plato

Jammer dat we dat geheime patroon nou niet kunnen zien. Maar ja, geheim he :-)
Die eerste foto zal Maria leuk vinden. Die is heel erg bezig met mandjes haken om daar eieren in te doen als cadeau voor de familie en dat doet ze heel creatief. Op één zo’n ding had ze een deksel met een bloem gehaakt. Hoe ze dat toch doet en zo snel. Jij kan het kennelijk ook heel goed.

Gelukkig dat je je kaarten hebt kunnen verkopen. En…. het is niet alleen theoretisch lente maar de zon schijnt ook nog eens uitbundig. Alsof hij zich verontschuldigt voor zijn lange wegblijven. Laten we ervan genieten.

Nog steeds geen pijn aan de gewrichten hoop ik? Ik was bij de specialist en die was tevreden want de jicht is volkomen verdwenen met goede bloedwaarden en zo. Alleen ik heb nog pijn maar daar moet ik mee leren leven, zei hij opgewekt. Waar heb ik dat zinnetje toch meer gehoord?

plato, (URL) - 21-03-’13 10:42
Di Mario

Ik ben niet zo goed in geheimen, dus mij moet je maar niets vertellen ;-) Top dat je die kaartjes toch nog heb kunnen verkopen. Jammer voor die mevrouw, maar beter voor jou.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 21-03-’13 13:15
Sjoerd

Volgens mij kunnen ze daarboven niet op de kalender kijken…

Sjoerd, (URL) - 21-03-’13 14:08
Thérèse

Het lijkt mij anders wel leuk om de M. mee te mogen zingen, maar ja…die meneer is vast er heel blij mee. En een geheim patroon…waarom is dat?
(Ik ben zelf nu kleine katjes aan het breien)

Thérèse, (URL) - 21-03-’13 14:18
rietepietz

Gelukkig dat je de kaartjes weer kon doorverkopen aan een liefhebber. Dat de lente vandaag nou losgebarsten is op jouw verzoek …… ? Helaas toch niet helemaal hé ;-) Maar ik heb nog wel even geduld hoor !

rietepietz, (URL) - 21-03-’13 21:06
ria

Fijn dat je er vanaf bent! Ergens met tegenzin heen gaan heeft ook geen zin ;-)

ria, (URL) - 22-03-’13 10:38
Renesmurf

Gelukkig heb je er dus nog iemand anders mee blij kunnen maken!
Ja, gratis wegdoen aan een vreemde zou ik sowieso nooit doen.

En je krijgt vast nog wel eens een leuk uitje.

Renesmurf, (URL) - 22-03-’13 17:32
Mirjam Kakelbont

Jammer als je ergens naar uitkijkt en er tegelijkertijd tegenop ziet. Ik gun je een stralend zonnetje, maar vrees ondertussen het ergste. Laat je echter niet ontmoedigen! Een fijn weekend en liefs,
Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 22-03-’13 22:18
Desire

De lente is duidelijk nog niet helemaal losgebarsten op die 21e … brrrrrrrrr!
Maar wel mooi dat je de kaartjes op zo’n manier van de hand kon doen. En wie weet doet er zich volgend jaar wel weer een gelegenheid voor om naar de ‘Meezing Mattheüs’ te gaan.

Desire, (URL) - 22-03-’13 22:58
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.