NIEUW LEVEN


En daar is hij dan, ons nieuwe gezinslid. Iemand is zijn naam. We zijn deze morgen al vroeg vertrokken om de kleine pup op te halen. We werden enthousiast door de honden begroet. Voor Hessel was het een beetje too much. Aan ieder oor had hij een puppy hangen en ook zijn moeder en grootmoeder hadden een warme belangstelling voor hem. 

Vlak voordat wij met Hessel en pup Iemand huiswaarts zouden keren, kwam de bakker brood bezorgen. Hij had voor alle honden een wit bolletje. Iemand en zijn zusje lieten zich deze lekkernij heerlijk smaken, maar het broodje was niet aan Hessel besteed. (hij is een echte kieskauwer en van onbekend eten moet hij niet veel hebben.)

Met een vol buikje is pup Iemand aan zijn nieuwe leven begonnen. Tijdens de tweeëneenhalfuurdurende autorit heeft hij heerlijk op mijn schoot liggen slapen. Bij thuiskomst hebben we eerst hond Hessel met P. naar binnen laten gaan en daarna heb ik pas met puppy Iemand het huis betreden. Hond Hessel leek even met de situatie geen raad te weten. Hij holde helemaal hyper de kamer door, van voren naar achteren en weer vice versa.

Nadat we hem een beetje tot rust gemaand hadden kreeg pup Iemand poes Sjimmie in het oog. De kennismaking verliep identiek aan de kennismaking met hond Hessel toendertijd. Ze heeft ook aan iemand laten weten dat ze pootjes heeft en dat ze daar mee kan slaan. (Wel met ingetrokken nagels) Hessel heeft nog nooit één kik van pijn gegeven en ook Iemand was nu niet direct heel erg onder de indruk. Maar de bijna 18 jarige poes heeft zo wel laten zien, dat zij er ook is en dat men maar rekening met haar heeft te houden.

Na wat gegeten en gedronken te hebben was het tijd om de te gaan donderjagen met elkaar. Even leek Hessel het moeilijk te vinden, dat Iemand zijn Kong pakte, maar er was genoeg ander speelgoed. Op een gegeven moment was Iemand moe en wilde graag even slapen. Hessel nodigde Iemand telkenmale uit om het spel voort tezetten door hem van alles te brengen, balletjes, de kong, het touw.....Iemand had er even geen belangstelling voor, maar dat duurde niet zo lang.

Ik heb genoten om te zien hoe zich dit heeft ontwikkeld, maar eerlijk is eerlijk, ik was wel blij toen beide honden aan het eind van hun latijn leken te zijn en zich eindelijk bijelkaar neervleiden. Vertederd heb ik er naar zitten kijken. In mijn gedachten had ik gehoopt dat het zo zou verlopen en had ik dit tafereel al vele malen voor mij gezien. Nu was het echt en ik zie dit echt als een voorproefje van de toekomst. Ik hoop dat we samen een heel gezellig leven zullen krijgen, de honden (en de oude poes) en wij. We zijn als het ware aan een nieuw hoofdstuk in ons leven begonnen.

                                             KLIK

hanscke Zaterdag 23 Maart 2013 - 11:58 pm | | Standaard

vijftien reacties

Renesmurf

Wow, gefeliciteerd en zo! Ja, prachtig he, dat jonge spul! Genieten! En fijn dat het zo lekker gaat.

Renesmurf, (URL) - 24-03-’13 01:20
Marjolijn

Welkom aan de nieuwe huisgenoot.
Dat wordt genieten…!!
Fijne zondag.

Marjolijn, (URL) - 24-03-’13 06:08
Sjoerd

Ik gun het je, zo is het ons vorig jaar ook vergaan toen we de nu inmiddels 11 maanden oude kittens in huis haalden. Zelf inmiddels tegen de zestig, en de beesten zouden ons wel eens kunnen overleven. Maar ook daarvoor is gezorgd.

Sjoerd, (URL) - 24-03-’13 10:11
Nans

Moooooi Hanscke, wat fantastisch!
Grtz

Nans, - 24-03-’13 10:42
Wieneke

Ach, wat leuk toch, die twee. Het is allemaal prima verlopen dus. Dat jullie maar heel veel plezier met elkaar zullen hebben. Ik heb er alle vertrouwen in.

Wieneke, - 24-03-’13 10:46
ria

Wat mooi! En zo fijn dat het lekker gaat allemaal, dat komt allemaal goed! Gefeliciteerd met het nieuwe gezinslid.

ria, (URL) - 24-03-’13 11:44
Petr@

Wat leuk! Wat zullen jullie genieten de komende tijd!
Ik ben dol op puppies, ze ruiken zo lekker.
De naam Iemand vind ik heel grappig, hoe kom je er op!
Veel knuffelplezier!

Petr@, (URL) - 24-03-’13 12:11
Desire

Ah, wat een snoeppies zijn het bij elkaar! Heerlijk dat het goed gaat met z’n tweetjes en poes Sjimmie, daar geniet je toch van :)
Blijft het pup Iemand of ben je nog zoekende naar een naam? Wessel bijvoorbeeld? ;) ;)

Desire, (URL) - 24-03-’13 15:42
Di Mario

Ik moet iemand feliciteren ;-) Jullie natuurlijk met de prachtige pup, maar ook Iemand met het nieuwe huisje. Wat een dotje om te zien.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 24-03-’13 23:18
Ton Kloppenborg

Prachtige honden. Geniet ervan!

Ton Kloppenborg, - 25-03-’13 13:50
rietepietz

feestje natuurlijk zo’n leuke pup erbij! Fijn dat het goed ging met de al ingeburgerde dieren! Heel veel plezier met het “beestenspul” ;-)

rietepietz, (URL) - 25-03-’13 19:43
Mirjam Kakelbont

Wat een rijk bezit: een pup erbij! AL denkt Hessel er nu misschien wat anders over. Ik hoop dat Iemand en hij dikke vrienden worden. Veel hondenplezier!
Liefs Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 25-03-’13 22:18
Margo

Wat leuk! Gefeliciteerd! Hoe houden jullie ze straks uit elkaar, ze lijken erg op elkaar.

Margo, (URL) - 25-03-’13 23:26
plato

Stel je voor dat een kennis je huis binnenkomt en roept: is daar iemand? Komt de juiste hond er dan aan?
Toch een bijzonder naam, daar kun je qua blogjes nog lol aan beleven.
Gefeliciteerd ook jullie allen en een heel fijn leven met elkaar gewenst.

plato, (URL) - 26-03-’13 16:24
oma

Ha Hanscke,

Wat een mooie pup.
Wij zijn ook honden liefhebbers, twee stuks een Cavalier en een cavalier mix shitzu, beide schatjes.
Zag bij Sjoerd dat je ook in Amersfoort heb gewoond, ja dan moet ik wel reageren. oma

oma, (URL) - 01-04-’13 23:16
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.