PUPPYTIJD


 We hebben het een beetje druk met onze nieuwe babypup, maar we mogen niet klagen alles gaat naar wens. Voorlopig slaapt babypupje 's nachts nog naast mijn bed en dat gaat goed. P. staat midden in de nacht één keer op om puppy even in de tuin zijn behoefte te laten doen, Puppy gaat daarna weer lekker slapen om vervolgens rond half acht helemaal uitgerust en vrolijk wakker te worden.

Wanneer beide heren dan aan het begin van de nieuwe dag uit zijn geweest en hun portie eten hebben gehad, kan het grote spelen beginnen. Elkaar uitdagen, achter elkaar aanzitten, samen op onderzoek uit gaan, poes plagen, zo af en toe even alleen op onderzoek uit gaan, en ja, dan toch een keer een piesje in de kamer doen, het hoort er allemaal bij. Grote broer raakt al heel erg gesteld op zijn kleine broertje. We hebben hem de titel coach gegeven en die taak voert hij goed uit. Als de baby weer wat vocht heeft laten lopen, komt hij ons vaak even waarschuwen...

Eén keer heeft dat vieze broertje op zijn kleed gepoept, en tja, toen kon grote hond Hessel daar natuurlijk niet meer op liggen. Ook niet toen wij dachten dat we het genoeg schoon gemaakt hadden. Hij deinsde er telkens voor terug. Inmiddels is het kleed gewassen en wil Hessel ook weer op zijn kleed.

Vanmiddag moest babypupje Iemand even naar de arts om zich als nieuw ingeschrevene te melden èn om de inentingen te krijgen. Voor ons waren er twee honden en toen zij door de wachtruimte liepen om weer naar buiten te gaan, vond hond Hessel het nodig om luidkeels te gaan blaffen. Dat hadden wij nog niet vaak van hem gehoord. Het kon wel eens zo zijn dat hij dacht dat hij zijn kleine broertje moest beschermen.

De eerste babyvisite is al geweest en de komende tijd hebben we het ook druk druk met babybezoek. Ook hebben we al de nodige babytelefoontjes gehad, maar het hoort er allemaal bij en ik vind het reuze gezellig.

De laatste foto heb ik gemaakt terwijl ik bezig was dit blogje te schrijven. Het geeft goed weer dat naast alle drukte er ook zo af en en toe een moment van rust is. Als babypup moe is stort hij even ter aarde en Hessel zoekt dan ook wel ergens een plekje, maar vanavond vonden ze gezamenlijk hun rust op de plek die wij voor hen gepland hebben. Is het geen plaatje? Dat het kleintje even op het vertrouwde plekje van de grote ligt, is onbelangrijk. Hessel doet niet moeilijk, die legt zich er bij neer dat hij (tijdelijk?) even verhuisd is en gaat net zo gemakkelijk een kleedje verderop liggen.

Conclusie: het gaat heel goed. Maakt u zich geen zorgen over poes Sjimmie, die redt zich wel en eist heus haar eigen plekje in huis voor zich op. Ze heeft de jonge belhamel één keer terecht gewezen, waardoor ze nu wel met het nodige respect tegemoet getreden wordt.

                                                   klik

                                                   klik

hanscke Maandag 25 Maart 2013 - 11:15 pm | | Standaard

tien reacties

Hanny

Wat fijn dat het zo goed gaat! Een welkome afleiding voor jou. Tevens goed voor de nodige lichamelijke activiteit.

Hanny, (URL) - 26-03-’13 00:40
Marjolijn

Fijn dat het allemaal goed gaat.
Geniet er volop van..!!

Marjolijn, (URL) - 26-03-’13 06:05
Sjoerd

Dat geeft altijd een fijn gevoel als alles goed gaat, en voor je het weet is die weer groot…

Sjoerd, (URL) - 26-03-’13 13:34
Petr@

Ik smul van je verhalen Hanscke!
Wat een lekker prulletje is het! Die laatste foto is super!
Even bijtanken en dan weer gaaaaan!!

Geniet ervan!

Petr@, (URL) - 26-03-’13 15:33
ria

leuk hè, fijn dat het zo goed gaat.

ria, (URL) - 26-03-’13 15:46
plato

Pracht verhaal. Goed om te weten dat alles op rolletjes loopt. En ach, zo´n plasje is zo weer opgedweild. Poepje ook. Allemaal tijdelijk. En straks lente… naar buiten met zijn allen. Dat wordt feest.

plato, (URL) - 26-03-’13 16:26
Desire

Echt een heerlijk stel zo samen, fijn dat het goed gaat!

Desire, (URL) - 26-03-’13 21:11
rietepietz

Wat een pláátje die laatste foto, geweldig die twee volledig uitgevloerde hondenbeesten ;-)

rietepietz, (URL) - 27-03-’13 21:12
Renesmurf

ja, dit zijn van die logjes die moeten echt even tussendoor, want ze zijn zo leuk!
Echt het ultieme logonderwerp! En genieten dat het is.

Renesmurf, (URL) - 28-03-’13 00:46
Mirjam Kakelbont

Heerlijk zo’n klein hondenbeest erbij. Ik smul alleen al van de foto en dan mag ik de tekst nog gaan lezen ;-)

Mirjam Kakelbont, (URL) - 04-04-’13 20:52
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.