DE GEZELLIGHEID WAS WEG


Geheel tegen mijn gewoonte in had ik de afgelopen week een paar lijstjes gemaakt waar ik het één en ander aan boodschappen voor de paasdagen zou halen. Meestal gaan we op vrijdagmiddag naar de Jumbo en halen we voor ongeveer de hele week een voorraadje boodschappen. Voor het vlees gaan we naar een echte slager.

Dit maal wilde ik  ook een par spulletjes uit de Appie Hein, maar dat zou ik zaterdag morgen doen. Dat heb ik ook gedaan, alleen was dat niet een succes. De helft van wat ik wilde hebben was er niet en ook de bos tulpen voor 1,95 was er niet meer. En dat terwijl ik toch redelijk vroeg was.

Een beetje balend kwam ik thuis waar ik de dappere kleine narcisjes in de sneeuw zag staan. Het voorjaar, het nieuwe leven, het kenmerk wat ik zo bij Pasen vind horen is nog ver te zoeken.

Onderweg had ik zo mijn gedachten over mijn eigen leven laten gaan. Ik kon niet anders concluderen dan dat ik in een flow van gelukkig zijn verkeer. En dat komt niet alleen door het nieuwe kleine hondje. Natuurlijk dat draagt er wel toe bij, maar dat is maar één aspect.

Na maanden van niet kunnen functioneren zoals ik zou willen, mag ik mij gelukkig weer in een redelijk goede gezondheid verheugen. Moe maar voldaan ga ik 's avonds naar bed, waar ik weer aardig tot goed kan slapen, om er 's morgens energiek en vol spirit weer vandaan te komen. En zo nu en dan mag ik mij van mijzelf gewoon eens moe voelen. En dat is iets wat ik mij tot nu toe amper toestond. 

Het lijkt er op dat ik in de afgelopen maanden geleerd heb, niet zoveel meer van mij zelf te moeten. Dat ik mij meer mag richten op genieten en gezelligheid. Vanuit dat oogpunt had ik ook die lijstjes gemaakt. Niet zozeer om mij op de prijzen te richten, maar meer op de artikelen die zouden bijdragen aan de gezelligheid.

Hoewel ik niet alles van de lijstjes in mijn bezit had, was ik er zaterdagmiddag toch helemaal klaar voor om aan een gezellig paasweekeind te beginnen. Voor dochterlief en Rixte zouden komen wilde ik nog even een blogje schrijven. Als titel had ik het Gezelligheid genoemd, maar het was nogal wat diepgaand  en filosofisch geworden. Helaas, ik drukte op een verkeerde toets, (gebeurt bijna nooit meer) en weg was het.

Jammer, zo vaak schrijf ik niet dat ik goed in mijn vel zit, in mijn kracht sta of wat er nog meer aan deze termen te verzinnen is. Maar het is een feit, dat ik mij happy voel. Ik zou dat graag wel een poosje voort willen zetten.

Het is niet zo'n mooi beschouwend blogje geworden als wat het was. Ik had ook nog een mooie verbinding gemaakt met de dappere narcisjes in de sneeuw in de tuin en onze nieuwe dappere Dodo die zo volop van zijn leventje geniet. Maar weg is weg en iets wat zo recht uit het hart komt is bijna niet in een tweede keer te verwoorden.

Ik doe het hier maar mee en ik laat u nog even genieten van het tweetal dat na heel veel spelen ook heerlijk samen kan uitrusten. 

                                          klik

hanscke Zondag 31 Maart 2013 - 8:50 pm | | Standaard

veertien reacties

Ria

Wat fijn om te lezen dat jij je weer lekker in je vel gaat voelen.
Leuk die pup en die grote samen op het matje. Zo lief .Soms doen mijn hondjes ook samen op het kussen liggen, maar vaker is de ene bij de ander er op uit de kauwbotjes te jatten.Geniet van de hondjes .
Groetjes, Ria

Ria, (URL) - 31-03-’13 22:17
Ximaar

Door de titel dacht ik dat het een somber bericht zou worden, maar dat was gelukkig niet het geval. Zelf maak ik al mijn berichten in kladblok. Soms haal ik ze nog even door de speller en daarna plak ik het in wordpress. Daar doe ik dan nog wat aan de opmaak. Kwijtraken lukt op die manier niet meer, omdat ik de kladblokversie gewoon op m’n PC bewaar en weer terug kan halen.

Goed dat je je goed voelt. Zelf heb ik een zware 10-daagse penicilinekuur achter de rug om een bacterie uit mijn lichaam te jagen. Op de verpakking stond dat ik er misselijk van kon worden, maar dat was niet het geval. Eigenlijk viel me het dus alles mee en het lijkt te hebben geholpen. Ondanks het koude weer heb ik wel regelmatig stukken gelopen.

Ximaar, (URL) - 31-03-’13 23:05
Sjoerd

Niks moet en alles mag is tegenwoordig ook ons motto. Na de ziekte van A. die bijna fataal was, hebben we ook wat meer respect voor het leven….

Sjoerd, (URL) - 01-04-’13 00:01
Hanny

Als je wat ouder wordt, maak je niet meer zo druk over wel of niet iets moeten. ‘Gewoon’ genieten van de dingen die wel kunnen en doen waar je zin in hebt.

Hanny, (URL) - 01-04-’13 00:22
Renesmurf

ik werk altijd met lijstjes, heerlijk, gemakzucht en zo vergeet ik niks, want ik noteer zodra er iets leeg is.

Ach ja, alles heeft even zijn tijd nodig, en diezelfde tijd levert weer nieuwe problemen. Dus, maar alles op zijn tijd. Genieten zoveel je kan, en de lente komt ook zo!

Renesmurf, (URL) - 01-04-’13 02:01
Marjolijn

Fijn dat jij je weer goed voelt.
Geniet volop van alles wat goed gaat.

Marjolijn, (URL) - 01-04-’13 05:47
Wieneke

Wat een lekkere drollebollen, die twee.
Ik vind dat jij maar goed bezig bent, meisje.

Wieneke, - 01-04-’13 10:40
Desire

Zo zie je maar weer dat het geluksgevoel een momentopname is die je met beide handen aan moet pakken en waar je ten volle van moet genieten. Jammer dat je zoiets niet voor altijd kunt vasthouden, that’s life zeggen ze dan. Gelukkig dragen de narcissen en de hondjes hun steentje bij :)
Ik kan me trouwens helemaal voorstellen dat je baalde bij de AH. Ten eerste heerst er de paasstress en dan mist ook nog de helft van de producten uit de voorraad. Die stomme commercie ook altijd.

Desire, (URL) - 01-04-’13 13:11
Petr@

Dat is toch mooi nieuws Hanscke! Dat het goed gaat, al deed de titel anders vermoeden. Ik dacht al: O jee, zou er iets mis zijn?
Gelukkig gaat alles ook goed met Iemand. Ik vind de naam zo grappig.
Geniet maar lekker!
Groetjes Petr@

Petr@, (URL) - 01-04-’13 13:50
rietepietz

Ja je hád me op het verkeerde been, maar gelukkig is alléén maar je blog over “gezelligheid” weg en heb je zélf nog alle gezelligheid gewoon in huis!
We maken het inderdaad te vaak onzelf moeilijk door van álles te moeten dat eigenlijk niemand van ons verlangt.
De zegen van het ouder worden is dat er meer mág dan moet , fijn dat zo goed in je vel zit ,en blijven genieten natuurlijk hé!

rietepietz, (URL) - 01-04-’13 14:59
Annemarie

maar het is juist zo makkelijk om te zeuren. Dat doen we toch allemaal?? :-) Want voor mensen die het goed gaat hoeven we ja niet te zorgen…

Annemarie, (URL) - 01-04-’13 18:25
Janny

Vervelend als een geschreven stukje ineens foetsie is. Gelukkig is alleen je stukje weg en niet de échte gezelligheid:-)
Fijn dat je je weer energieker voelt en gelukkiger. Geniet ervan, en het is een zegen van ouder worden dat je niet meer zoveel móet. Ik kan ook echt genieten van het feit dat ik niet meer zoveel hóef. Ik doe waar ik zin in heb en laat me nergens meer toe verplichten.
Janny

Janny, (URL) - 02-04-’13 16:21
Margo

Wat is dat balen als je logje ineens in het niets verdwijnt hè? Ik heb het ook wel eens gehad. Wel vaker zelfs. Nu maak ik een kladje in de mail en copy en paste ik daarna. Fijn dat het beter gaat. En zo’n jong dol hondje draagt daar zeker aan bij!

Margo, (URL) - 04-04-’13 00:15
Mirjam Kakelbont

Het hoeft van mij niet beschouwend te zijn, een mens blijft tenslotte altijd een mens. En je bent goed zoals je bent! Ik ben blij voor je dat je je beter voelt en merkt dat het lichamelijk ook beter met je gaat. Zo meteen nog een zonnetje erbij de rest van het jaar kan voor jou niet meer stuk.
Liefs Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 04-04-’13 20:51
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.