LENTE VIEREN.

WE-300


WE-300 wordt georganiseerd door Plato (http://platoonline.wordpress.com/)  Elke maand bedenkt hij een thema. Voor de maand april is dit ‘vieren’.


Bij het wakker worden hoort ze de regendruppels op het dak. Zie je wel. Toch niet dat mooie weer wat er voorspeld was. Ze had het al gedacht.

Loom draait ze zich nog een keer om. Misschien wel een beetje blij met de situatie. Ze voelt dat de grauwsluier  rond haar stemming nog steeds hinderlijk aanwezig is, zij het wat minder strak aangesnoerd.

Ze wordt in ieder geval een heel klein beetje blij van het warme lijf, dat naast haar ligt. De man, die ze al zo lang kent en met wie ze al zo’n lange tijd samenleeft.  Het heeft haar gegeven wat ze zo graag wilde hebben: een rustig stabiel leven.

In de mand naast haar hoort ze wat gekrabbel. De puppy schijnt ook bij het einde van de nacht aangekomen te zijn. Met veel misbaar gaat het hondje zitten om even later zich weer neer te geven, wachtend op het startsein, dat de dag is begonnen.

De pup en de grote hond beneden vormen zeker een aanleiding om straks uit bed te stappen.  Maar ze zou dit zo graag, net als een paar weken geleden, met die sprankelende levenslust  doen, maar dat is even weg.

De al weer een andere ontsteking,  aanstichter van  opnieuw veel  pijn en ellende in de afgelopen weken, lijkt  een blokkade opgeworpen te hebben  in het vertrouwen dat het vanaf nu beter zou gaan. Tot aan die kaakontsteking was ze daar heilig van overtuigd.

Toch wil ze dolgraag weer terug naar die blije weken. Wat leek haar het leven toen weer mooi. Je goed voelen mèt de lente op komst. Het kon niet op.

Het is warm in bed, ze komt onder het dekbed vandaan. Zou de lente toch in aantocht zijn?  Dan moet de knop bij haar ook om. Toegeven! aan het voorjaar.

 

                                                  klik

hanscke Zondag 14 April 2013 - 2:13 pm | | Standaard

tien reacties

rietepietz

De zon is uiteindelijk toch doorgekomen,nu maar hopen dat de zon de kracht heeft haar eruit te slepen en mee te nemen het voorjaar in.
Helaas is genezen vaak een zaak van 2 stappen vooruit en 1 stap achteruit….. altijd schrikken maar de winst ,die éne stap die steeds weer overblijft , maakt uiteindelijk toch de genezing compleet !

rietepietz, (URL) - 14-04-’13 18:12
Desire

Zit je te wachten op het mooie weer (wat NIET komt), krijg je in plaats daarvan opnieuw veel pijn en ellende .. het zit je niet mee Hanscke. Maar karakter heb je wel … de knop is om, nu het voorjaar nog!
Sterkte met de pijn, hopelijk gaat het snel weer wat beter.

Desire, (URL) - 14-04-’13 19:29
ria

Het komt allemaal weer goed, sprak zij hoopvol.

ria, (URL) - 14-04-’13 20:12
Sjoerd

Oeps, een kaakontsteking is een pijnlijke aangelegenheid, maar gelukkig iets waar je geen maanden aan vast hoeft te zitten. Snel naar de tandarts, en daarna snel de lente in…

Sjoerd, (URL) - 14-04-’13 20:57
Renesmurf

ja, soms zitten de dingen ook helemaal niet mee. En als de zon dan nog lekker uitbundig schijnt maakt dat veel goed.
Doet ie het niet, dan niet!

Maar lang kan het niet meer duren.

Renesmurf, (URL) - 14-04-’13 23:38
Marjolijn

Het zit allemaal niet mee hé….jammer hoor.
Hopelijk komt het toch snel weer allemaal goed.

Marjolijn, (URL) - 15-04-’13 05:54
Petr@

Wat vervelend dat het zo opspeelt. Ik hoop voor je dat het snel geneest!
Waarschijnlijk heb je wel wat afleiding om je heen met een spelende pup.
Sterkte!

Petr@, (URL) - 15-04-’13 12:39
Mrs. T.

Pijn hebben is gewoon heel erg belemmerend. Zelfs het meest optimistische mens wordt er wel ‘ns verdrietig of naar of boos van. Sterkte hoor.

Mrs. T., (URL) - 19-04-’13 16:35
Novelle

hopelijk is de pijn nu al beduidend minder en ja de lente vieren is een goede optie hoor.

Novelle, (URL) - 20-04-’13 10:54
Laura

Allereerst beterschap en knap dat je uit bed kwam en toch deze WE hebt neergezet, nu nog alles op zijn plek, geen pijn en veel zonneschijn.

Laura, (URL) - 20-04-’13 17:13
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.