IK GA GEWOON


Zaterdag is DE dag van de Red Hatters, de jaarlijkse conventie. Vorig jaar was ik net te kort lid van deze groep om dit festijn mee te maken, maar dit jaar zal ik er bij zijn. Het zal heel vroeg dag zijn, we vertrekken om zeven uur met de bus naar Capelle aan de IJssel alwaar we rond 11 uur verwacht worden. Het wordt dus ook een hele lange dag.

Een paar maand geleden had ik heel enthousiast, voor deze gelegenheid, een nogal bombastische paarse coctailjurk voor een prikje gekocht. Ik zou dat op die dag dragen.

Bij nader inzien kom ik daar op terug. Het is al een hele lange dag in het ongewisse en dat kost me al moeite genoeg. Ik merk dat mijn lichamelijke en geestelijke stabiliteit niet al te stevig is. Meegaan lukt, wel maar ik ga 'gewoon'. Op de internationale vrouwendag ben ik in een paars/rode outfit naar school geweest en in die kleding voelde ik mij thuis. Vannacht heb ik besloten dat het deze outfit gaat worden. Ik moet me tenslotte gedurende de gehele dag ook een beetje lekker voelen.

In dat paarse coctailgeval heb ik het gevoel dat ik mijzelf moet overschreeuwen. Jammer van de aanschaf? Ik dacht het niet. Die jurk blijft wel hangen. Misschien is er later nog wel eens een gelegenheid om hem aan te trekken. Het blijft voor mij de vertolking van een droom die ik nog kan verwezenlijken. Ooit. Het creëert hiermee een toekomst. 

Maar voor nu ben ik heel tevreden dat ik dit besluit heb genomen: ik ga gewoon, in gewone doorsnee rood/paarse kledij met rode hoed en ik ben blij dat ik deze beslissing genomen heb. Het schept ruimte om met plezier naar de dag van  morgen uit te kijken.

                               klik

Deze foto is genomen op een avondje glas bewerken met de Red Hatters

hanscke Vrijdag 19 April 2013 - 08:24 am | | Standaard

elf reacties

Janny

Ik ga niet. Niemand van mijn chapter gaat.Vorig jaar wel geweest en dat was heel leuk. Wellicht volgend jaar weer. Ligt aan de afstand en de prijs.
Wat je jurk betreft: op de Nationale Conventie wordt nogal uitgepakt, hoor. Als er één gelegenheid is je jurk te dragen dan is het deze wel.
Veel plezier!
Janny

Janny, (URL) - 19-04-’13 12:10
Sjoerd

Je doet het tenslotte voor je plezier en om samen even anders te zijn… Of zie ik dat verkeerd?

Sjoerd, (URL) - 19-04-’13 12:56
Jannet

Heel veel plezier! Heb je de rode vriendenvrouwen bij de opening vh rijksmuseum ook gezien?

Jannet, - 19-04-’13 13:48
Petr@

Je hebt groot gelijk, je moet aantrekken waar je je lekker in voelt.
Anders voel je je de hele dag “opgeprikt” erbij lopen.
Die hoed maakt toch alles goed? Veel plezier!

Petr@, (URL) - 19-04-’13 14:43
Marjolijn

Gelijk heb je, kleding moet prettig zitten.
Die nieuwe jurk komt vast later nog wel aan de beurt.
Veel plezier…!!

Marjolijn, (URL) - 19-04-’13 17:58
ria

Helemaal gelijk hoor, als je je niet prettig voelt kan je ook geen plezier maken ;-) Fijne dag morgen!

ria, (URL) - 19-04-’13 18:52
Renesmurf

Die nieuwe jurk doe je volgend jaar dan maar aan, dan ben je er vast aan toe! En dit jaar vermaak je je vast ook wel!

Renesmurf, (URL) - 20-04-’13 10:52
rietepietz

Je zóu de jurk nog mee kunnen nemen in een tasje voor het geval je er spijt van krijgt , er zal wel ergens een gelegenheid zijn om te wisselen!
Maar de hoed stáát je ! Veel plezier in ieder geval!

rietepietz, (URL) - 20-04-’13 16:49
Mirjam Kakelbont

Capelle aan den IJssl?? Dan ben je vlak bij mij in de buurt! Je had op je koffie kunnen komen, ongeacht welke jurk je aan hebt ;) Groot gelijk dat je aantrekt waarin je je prettig voelt, want daarin hou je het het langste vol! Je straalt op de foto :)

Mirjam Kakelbont, (URL) - 20-04-’13 21:04
Desire

Kleding dragen waarin jij je prettig voelt, dat is belangrijk. De gekochte jurk komt vast nog wel van pas. En? Veel plezier gehad gisteren?

Desire, (URL) - 21-04-’13 12:00
plato

Ik ben al te laat om je een fijne dag te wensen. Nou, dan speer ik maar gelijk door naar het volgende logje.

plato, (URL) - 24-04-’13 21:34
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.