CONVENTIEMAREN


Misschien had ik er wel te veel van verwacht door de verhalen van vorig jaar en mijn voorstelingsvermogen. De conventie van de Red Hatters was leuk, maar ik had er iets "meer" verwacht. Het is nu een jaar geleden dat ik ben toegetreden tot de Red Hatters en zo door het jaar heen heb ik met die club echt hele leuke dingen gedaan. Vaak was ik helemaal verbijsterd. Deze conventie zou wel één van de hoogtepunten worden, zo had ik gedacht.

Met ongeveer vijfhonderd vrouwen allemaal in de zelfde kleuren met allemaal het zelfde doel, ontvangen worden op een plein, samen in optocht naar de boot om daar een gezellig dag met elkaar door te brengen, dat zou toch een fantastisch gevoel van saamhorigheid moeten geven, wat al zingend en dansend een geweldig feestgevoel tot gevolg zou hebben, maar het werd het net niet.

De aankomst van iedereen was gepland op het plein vlak bij het winkelcentrum. Alles was er, de kraampjes met kunst, een zangkoor, wij de Red Hatters, maar..... de hele openingsceremonie bleef toch een beetje aan de onderkoelde kant. Dat was ook het geval met de speech van de burgermeester en de queen van de organiserende chapter.

Daarna kwam HET beroemde lied van de Red Hatters, maar......we kwamen niet echt op dreef, terwijl we dit in de bus al enkele malen uit volle borst gekweeld hadden. De echte massale spirit bleef uit. Ook het speciaal gemaakte lied op de wijze van: Vandaag is rood, van Marco Borsato kwam niet echt uit de verf.

De optocht naar de boot was goed georganiseerd, maar......het was niet uitbundig. Het kleine muziekkorpsje had te weinig elan om dit aan te stichten. Er was hoegenaamd geen publiek en de door ons verwachte tv Rijnmond hebben wij niet waargenomen.

Na de inscheping op de Raderstoomboot De Majesteit werd er koers gezet naar de havens van Rotterdam. De stemming aan boord was gezellig, maar net niet die uitbundigheid van het samen zingen en dansen die ik eigenlijk een beetje verwacht had. Het zonnetje scheen en uit de wind was het aan dek goed toeven tot het moment dat het buffet geopend werd. Dit zag er heel goed uit, er was een grote diversiteit en het was werkelijk van uitstekende kwaliteit. Er was echt voor ieder wel wat wils.

Maar.... en dat was voor de vele, vaak op zoet beluste dames, echt een beetje een tegenvaller, er was geen toetje, geen ijs met slagroom zal ik maar zeggen.

En zo zou ik de gehele dag ook willen typeren, het was leuk, het was goed georganiseerd, het was gezellig, het was lekker, maar....... juist dat toefje slagroom, dat ontbrak.  

Of er volgend jaar opnieuw een conventie zal komen is nog maar de vraag. Geen enkele chapter heeft zich aangeboden om na Zwolle, Heerenveen en nu dan Capelle aan de IJssel, het stokje te willen overnemen om de organisatie van zo'n dag op zich te nemen. Jammer, want ik zou een volgend jaar wel weer gaan. Dat wel. 

                                                        klik

hanscke Zondag 21 April 2013 - 12:10 pm | | Standaard

elf reacties

Hanny

Jammer dat het wat tegengevallen is. Ik hoop dat je kater daarover niet al te groot is.

Hanny, (URL) - 21-04-’13 14:01
Wieneke

Er was geen toetje…. tja, dat is vragen om gezeik.

Wieneke, - 21-04-’13 15:55
Marjolijn

Geen toetje met slagroom…….Ja, dat is natuurlijk een missertje…!!
Maar wie weet kun je toch volgend jaar op herhaling.

Marjolijn, (URL) - 21-04-’13 19:09
Petr@

Jammer zeg. Misschien had je je er te veel van voorgesteld!

Groetjes Petr@

Petr@, (URL) - 21-04-’13 19:46
Desire

Wel een bont gezelschap, zo te zien. Maar alles was die dag dus een beetje ‘maar … ‘.
In gedachten dus leuker en gezelliger dan in werkelijkheid, wel jammer. Kan haast niet anders dan dat het volgend jaar leuker wordt :)

Desire, (URL) - 21-04-’13 20:10
Sjoerd

Dat gevoel kan ik me voor de geest halen. Er miste dat “Gewisse Etwas”…

Sjoerd, (URL) - 21-04-’13 21:21
Janny

Weet je Hanscke, dat vond ik de voorgaande jaren ook en dat is eigenlijk ook de reden waarom wij niet elk jaar meer gaan. En ook vind ik (en met mij mijn chapterleden) de dag veel te lang en te duur). De afstanden zijn vaak groot (de treinkosten zijn ook nog eens begrotelijk).
En dan is het wel gezellig, maar eerlijk gezegd vind ik een uitje met mijn eigen chapter veel gezelliger. We hebben dan echt veel meer plezier.
Natuurlijk is het wel een happening om met zoveel vrouwen in rood/paars samen te zijn. En in Zwolle was het ook leuk dat er veel publiek was, en dat de middenstand er op inspeelde.
We wachten wel af hoe het volgend jaar zal gaan. Afhankelijk daarvan besluiten we of we wel of niet de Conventie gaan bezoeken.
Janny

Janny, (URL) - 22-04-’13 10:25
Rietepietz

Altijd jammer als zo’n dag niet helmáál brengt wat je had verwacht ,maar het zóu inderdaad wel kunnen zo zijn dat je er iets te veel van verwachtte !
Misschien valt een volgende keer dan weer mee. Dat er weinig publiek was lijkt me eerder een voor- dan een nadeel maar dát kan aan mij liggen!

Rietepietz, (URL) - 22-04-’13 17:30
Mirjam Kakelbont

Jammer, want je hebt er duidelijk naar uitgekeken. Typisch dat het dan allemaal net niet lukt ;-( De foto’s van allemaal vrouwen in dezelfde kleuren is wel hartstikke leuk. Hopelijk word je eerstvolgende Red Hatters uitje een stuk vrolijker!

Mirjam Kakelbont, (URL) - 22-04-’13 22:16
Renesmurf

ja, daar bij Marco Borsato wringt hem de schoen, afgrijselijk.
En dat zullen vast meer mensen vinden, en dan komt de sfeer niet op gang.

Renesmurf, (URL) - 22-04-’13 22:49
plato

Janny komt met een verklaring. Deel jij die? Of zijn er andere redenen die de dag net niet hebben gemaakt tot wat hij zou moeten zijn? Denken de andere dames er ook zo over? Of waren je verwachtingen te hoog gespannen?

Nu ja, nu doen we met zijn allen natuurlijk alsof het helemaal niks was maar dat schrijf je niet. Het was alleen iets minder dan gedacht. In dat opzicht is er een volgende keer heel wat te winnen.

Enfin, ik blijf er bij dat het toch tamelijk uniek is dat vrouwen (pardon, dames) dit met elkaar doen. Ik zie mannen nog niet zo snel iets dergelijks organiseren. Wij kerels zijn natuurlijk niet achter de pc vandaan te branden. Dat zal het zijn :-)

Mooi blogje en….. volgende keer beter.

Ik heb plotseling zo’n trek in een ijsje… hoe zou dat toch komen?

plato, (URL) - 24-04-’13 21:41
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.