HAAS EN SCHAAP


Mijn moeder zou zeggen: wie heurt  'r niks meer van, het geet vast niet zo goed met die twee honden zo soam'n. Het zal ze wel tegenvall'n. Voor wie deze gedachte ook zou hebben, al dan niet in het plat Apeldoorns, het tegendeel is waar. Het gaat geweldig met de honden (en met ons). Hoog tijd om er weer eens even iets over te schrijven.

De eerste hier en daar wat onwennige weken zijn voorbij, Iemand weet het de meeste dagen binnenshuis wel droog te houden en 's nachts slaapt hij de hele nacht lekker door. 

De ligplaatsen in de kamer zijn min of meer verdeeld, evenals het speelgoed. Aan dit laatste zit nog een aardig verhaaltje vast.

Dochterlief  en kleindochter Rixte kwamen al heel snel op kraambezoek en hadden cadeautjes meegebracht. Baby Iemand kreeg een heel lief schaapje. Dit pluizige beestje heeft negen compartimenten en uit elk deeltje komt een heel bescheiden piepje als er op gebeten wordt. Schattig toch?

Hessel kreeg een hele grote haas. Het is tenslotte een volwassen jachthond. Bij elke aanraking produceert het beest een enorm hels kabaal. Hessel moet er helemaal niets van hebben. Hij is er zelfs bang voor.....

Als echte broeders hebben ze het speelgoed maar geruild...... Hessel is helemaal verzot op het zachte schaapje en Iemand vermaakt zich kostelijk met het helse kabaal van de haas. Sterker nog, hij  schept er veel genoegen in om Hessel te plagen door luid piepend met die haas voor Hessel  te gaan staan om, wanneer deze een ander heenkomen zoekt, luid piepend achter hem aan te gaan.

Onze huishouding is inderdaad wel iets drukker geworden; er zijn meer vaste programmapunten in de week, zoals de puppycursus, de jachtcursus van Hessel en ook het uitlaten kost meer tijd, maar de meeste tijd gaat nog zitten in het genieten. Echt, ik vind het heel bijzonder om ons leven opnieuw in te richten waarbij wij ons goed voelen en waar deze twee honden ook goed tot hun recht komen. Het schijnt al aardig te lukken.

Morgen gaan we even naar de kermis. Niet om met de honden in een attractie plaats te nemen, maar wel om de heren te laten wennen aan vreemde, harde en rare geluiden. Zo laten wij koninginnedag ook niet onopgemerkt aan ons voorbij gaan, want ook dat moet gewoon gevierd worden.

                                                  klik

hanscke Maandag 29 April 2013 - 09:44 am | | Standaard

dertien reacties

ria

Haha, leuk hoor, Didi is ook gek op piepdingen. Fijn dat het allemaal zo goed gaat en ja een beetje kabaal hoort ook bij de opvoeding.

ria, (URL) - 29-04-’13 11:14
Desire

Ach wat een mooi stel samen, heerlijk dat het zo goed gaat. En mooi dat ze onderling speelgoed geruild hebben. ‘t Zijn net kinders haha!

Desire, (URL) - 29-04-’13 11:43
Hanny

Wat hartstikke fijn dat het zo goed gaat met de twee. Fantastisch dat ze zelf besloten hebben om te ruilen. Voorbeeld voor velen. ;-)
Bovenal ben ik blij dat jij ook weer kunt genieten van het leven. Er zullen vast nog wel mindere dagen komen, maar koester de goede.

Hanny, (URL) - 29-04-’13 12:19
Petr@

Wat fijn dat het allemaal zo goed gaat!
Wij hebben alle piepspeeltjes de deur uitgedaan, wij werden er zelf helemaal gek van. Ze hadden een bal gekregen met een keiharde piep erin, dat deed echt pijn aan je oren haha.

Petr@, (URL) - 29-04-’13 12:43
Wieneke

De foto’s spreken boekdelen, Hanscke.
Heel leuk dat het zo goed gaat met die twee lieverds en met jullie zelf natuurlijk :-)

Wieneke, - 29-04-’13 13:30
Sjoerd

Dieren weten dat meestal heel aardig samen op te lossen…

Sjoerd, (URL) - 29-04-’13 16:05
Marjolijn

Heerlijk toch, ook voor jullie, dat ze het samen zo goed maken…!!

Marjolijn, (URL) - 29-04-’13 17:33
Thérèse

Wat geweldig leuk. Ik was hier een tijdje niet (had weinig tijd) en opeens is de tweede hond er. Blijft hij Iemand heten of is dat voorlopig? Fijn dat ze het goed met eklkaar kunnen vinden.

Thérèse, (URL) - 29-04-’13 23:27
rietepietz

Iemand heeft dus z’n plaats wel gevonden , en ook bij jullie is alles weer “op de rails” , ach de foto spreekt voor zichzelf !

rietepietz, (URL) - 30-04-’13 18:22
Ria

Inderdaad lossen ze het zelf wel op. Fijn dat het zo goed gaat samen.
groetjes, Ria

Ria, (URL) - 30-04-’13 22:34
Roosnans

Prachtig verhaal, over die piepbeesten!
Het klinkt erg fijn zo met de twee honden samen, prachtig! Geniet ervan!

Grtz

Roosnans, - 01-05-’13 19:56
Mirjam Kakelbont

Heerlijk…twee honden! Geniet er maar met volle teugen van. Oh, maar dat doen jullie al :-)

Mirjam Kakelbont, (URL) - 02-05-’13 21:29
plato

Dus niks negatief, het gaat gewoon goed en de kleine is al aardig ingeburgerd. Fijn, dat is genieten geblazen.

plato, - 08-05-’13 10:27
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.