FLINTERDUN


Het mooie weer van de afgelopen week maakte dat ik steeds meer zin kreeg om een lekker stukje te lopen. Ik kon in het landelijk wandelprogrammaboekje niet een tocht bij ons in de buurt vinden waaraan we konden deelnemen. De FLAL, (Friese Lange Afstands Lopers, een club waar we ooit lid van zijn geweest en waar we het wandelen echt geleerd hebben) had haar jubileumtocht, maar daar zijn we helaas met honden, al dan niet aangelijnd, absoluut niet welkom. Ik vind het nog altijd jammer, dat er op een goede (kwade) dag besloten is, dat het meenemen van honden niet meer toegestaan is. Jammer, want wat is er nu mooier dan twee liefhebberijen te combineren, wandelen, samen met je hond. Een duidelijke reden of aanleiding om dit besluit te nemen is er niet geweest. Gelukkig zijn er wel  andere, hondvriendelijke wandelclubs.

In het verleden heb ik wel eens wat op de wandelpagina rondgekeken en deels uit nieuwsgierigheid om eens te zien of daar ook nieuwe ontwikkeingen hadden plaats gevonden bezocht ik die site. Er was zo te zien veel veranderd en er viel heel wat te kiezen. Mijn keuze viel op drie uitgeschreven wandelingen, niet ver bij ons vandaan. Het werd tenslotte een 12 km. lange wandeling door het Swartzenbergerbos.

En inderdaad, ik had dit niet verwacht, het was, zoals de beschrijving ook luidde, een wandeling door een paar prachtige en bijzondere stille bossen. Nou ja, bossen.....We liepen tussen de bomen èn dat gaf nu net de illusie in een bos te zijn. Soms waren de akkers en de weilanden, grenzend aan het bos, niet te zien, waardoor het richtingsgevoel, net als in de grotere bossen verloren ging. Het was echt een hele bijzondere evaring. Ik kom op weg naar mijn werk dagelijks vlak langs een ingang van dit gebied en ik wist niet dat je hier zo mooi kon wandelen. Ook met de eerder genoemde FLAL waren we hier nog nooit geweest. 

Ik heb echt lopen te genieten. Voor pup Iemand was dit wel de limit, verder mag hij nog niet, maar hij heeft het samen met zijn grote broer hond Hessel bijzonder naar zijn zin gehad. Lekker hollen, lekker draven, lekker samen de smerigste greppel met water die er is, vinden en er dan, als wij even niet kijken, midden in gaan staan, heerlijk! En ik ben echt helemaal vrij van voetklachten en dat maakt mij ook zo blij. Ik kan weer lopen. En dan zo dicht bij huis en toch zoveel moois. Het was net een klein wondertje. Dit belooft wat voor de toekomst.

                                                            klik

Dit is de route, naast dit kaartje is er ook een routebeschrijving en het is te vinden onder: Groene Wissels nr. 222

hanscke Zondag 09 Juni 2013 - 12:27 pm | | Standaard

tien reacties

Hanny

Wat fijn dat je weer kunt wandelen zonder voetklachten. Dat wordt deze zomer veel genieten. Zeker ook met de honden erbij. Nog even en Iemand mag ook verder lopen. Dan kun je heerlijk weer langere tochten maken.

Hanny, (URL) - 09-06-’13 13:36
Nans

Heeeerlijk!!!!

Nans, (URL) - 09-06-’13 14:30
rietepietz

Heerlijk zo’n groot natuurwandelgebied dicht in de buurt . best nog een flinke tippel voor een jonge hond denk ik maar je zal best af en toe even gerust hebben onderweg. Fijn dat de voeten het “goed doen” want dat maakt wandelen natuurlijk een stuk plezieriger .

rietepietz, (URL) - 09-06-’13 17:10
Sjoerd

Het is fijn te lezen dat je het zo naar je zin hebt gehad op deze wandeling. En ik geef je groot gelijk, honden moet je niet uitsluiten.

Sjoerd, (URL) - 09-06-’13 20:22
Mirjam Kakelbont

Geweldig dat je weer volop kunt genieten van lange wandelingen! Het werd ook wel weer tijd voor je, hè Hanschke? Ik wens je nog vele zonnige wandelingen met je trouwe kameraden :-)

Mirjam Kakelbont, (URL) - 09-06-’13 21:34
ria

Dat is zeker heel fijn voor je. Ik vind een kilometer of 10 zat.

ria, - 09-06-’13 23:02
Marjolijn

Fijn dat je weer zo lekker hebt kunnen wandelen!
Dat er nog vele mogen volgen.

Marjolijn, (URL) - 10-06-’13 05:42
Petr@

Heerlijk Hanscke dat je weer een lange wandeling kunt maken.
Voor de honden is het ook heerlijk om lekker te kunnen rausen en in een sloot te springen haha.

Petr@, (URL) - 10-06-’13 09:54
Plato

Misschien worden die wandelclubs zo streng vanwege mensen die niet zo goed met hun honden omgaan als jullie. Dat ze daarom overlast veroorzaken. Ik weet het niet, ik gok er maar naar. Want ik heb geen honden. Jullie lijken me trouwens zorgvuldige hondenbezitters. Vandaar ook dat ze kennelijk los kunnen. Wel leuk voor die honden. Ze moeten toch ergens kunnen genieten.
Mooi logje. Wij wandelden gisteren bij Alden Biezen (Belgisch Limburg). Kan ik je aanraden, ook vanwege het prachtige kasteel plus landgoed en de daar gehouden exposities etc.

Plato, (URL) - 10-06-’13 11:10
Thérèse

Wat heerlijk voor je Hanscke dat je weer zo goed kan lopen. En toch ook knap van die ukkepuk. Heet hij nu echt Iemand??

Thérèse, (URL) - 10-06-’13 21:58
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.