MOBIEL


Op juist die momenten dat het mij hé-le-maal niet paste, werd ik door de KPN geen aantal malen gebeld met de vraag of het mij gelegen kwam om mij te informeren over het contract wat medio augustus ten einde liep. Voor mij had dit nog geen hoge prioriteit, want het duurde immers nog wel even.

Toch ben ik mij maar eens beginnen te oriënteren en ik schrok nogal van de prijskaartjes die aan diverse toestellen en contracten hingen. Toen de KPN een paar weken geleden opnieuw aan de bel trok, was ik enigszins voorbereid en ben ik het gesprek aangegaan. Ik wilde graag een offerte toegestuurd krijgen, maar dat zat er niet in. Met de juffrouw samen heb ik een aantal stappen doorgelopen en vanuit deze gegevens kwam er een aanbod. Met de toezegging dat ik alles binnen zeven dagen na ontvangst de overeenkomst ongedaan kon maken ben ik accoord gegaan.  

Een paar dagen later werd het toestel met bijbehorend abonnement thuisbezorgd. Ik was zwaar teleurgesteld. Het was een verouderd toestel, niet veel jonger dan dat ik had, een samsung gio uit 2011. Ik heb verder niets uitgepakt, want mijn besluit stond direct vast, hier ging ik niet mee in zee.

Eega P. heeft daarna de telefonische contacten afgehandeld om de overeenkomst ongedaan te krijgen. Dat was nog een heel gedoe, want de info over hoe te handelen was nogal tegenstrijdig met elkaar. Eerst werd er gezegd dat er per post een brief zou komen die nodig zou zijn om het pakket terug te sturen. Toen de brief op de toegezegde datum niet kwam, werd er gezegd dat dit inderdaad te snel was en dat het nog enige dagen zou duren, maar uiteindelijk bleek na diverse telefoontjes dat er helemaal geen brief kwam en dat het pakketje nu wel heel snel geretouneerd diende te worden.

Na een week heb ik mij zelf moed ingesproken en ben ik opnieuw op zoek gegaan naar een telefoon èn een abonnement wat bij mij past. Ik heb het gevonden. Ik ben met T-Mobile in zee gegaan en maandagmorgen heb ik een prachtige nieuwe Samsung Slll in ontvangst genomen. Gaf de KPN het pakketje zo maar af aan manlief die thuis was, bij T-Mobile was men heel wat veeleisender. Ik moest het pakket in hoogst eigen persoon in ontvangst nemen. Affijn dat is gebeurd. Ik heb nu weer een behoorlijk bijdetijds mobieltje, en een contract wat niet echt in de papieren loopt. Door het gebruik van de wifi en de ipad hoeft mijn internetbundel niet zo groot te zijn en bellen doe ik wel vanaf mijn vast nummer.

Wat ik wel heel lastig vind, is, om het nieuwe apparaatje weer operationeel te maken. Ik weet het, het bevordert niet mijn zelfstandigheid, maar ik heb er toch voor gekozen om P. het hele hebben en houden van het éne toestel naar het andere te laten omzetten. En dat is gelukt. Foto's, filmpjes, adressenbestanden, mail, faceboek, echt de hele santemekraam van het vorige toestel is weer terug te vinden in het nieuwe toestel. Zelfs deze foto's. En echt, nu na een paar dagen ben ik al helemaal thuis in mijn nieuwe toestel. En dat terwijl het nieuwe abonnement pas half augustus ingaat. Dan moet de simkaart nog wel even verwisseld worden, maar volgens mij is dat een fluitje van een cent.

            klik

 

Vroeger was alles wel veel  makkelijker. Je deed jaren met zo'n toestel. Maar ja, tijden veranderen, vroeger is voorbij. Hieronder moet nog een foto van een oude bacalieten telefoon geplaatst worden. Zodra de accu van het fototoestel is opgeladen zal dit gebeuren.

hanscke Donderdag 27 Juni 2013 - 8:08 pm | | Standaard

dertien reacties

Sjoerd

Ik heb sinds begin dit jaar een mobiel abonnement van de baas, met een iPhone. Ik hoef me daar gelukkig niet meer aan te ergeren.

Sjoerd, (URL) - 27-06-’13 21:43
Ximaar

Ik ben nog nooit aan een mobieltje begonnen, gewoon omdat ik er geen behoefte aan heb. Ik heb wel een vast toestel, omdat ik toch al een vaste lijn nodig heb voor mijn ADSL.

Ik heb wel gemerkt dat de Nederlandse mobiele telefoniemarkt mij niet aanstaat. Ik vind het koppelverkoop en in een aantal landen is het nmm terecht verboden om zo in abonnementen met toestellen te handelen. Daar zijn de gesprekskosten dan ook maar een fractie van hier.

Als ik er een zou willen, dan ga ik hier naar een straatje waar er 4 naast elkaar zitten. Ze mogen alle 4 horen wat ik nodig heb en ze mogen alle 4 een duidelijke aanbieding doen. En pas als ik met 1 in zee ga krijgt die van mij allen de minimaal verplichte persoonlijke gegevens als mijn naam en adres, en eerder echt niet.

Maar zo het er nu uitziet kan dat nog wel een paar jaar duren en steek ik er geen tijd in.

Ximaar, (URL) - 27-06-’13 22:02
Hanny

Ik denk dat het toestel je zal bevallen. Zelf heb ik deze ook. Ik stapte over van een ouderwetse telefoon. Het was even wennen, maar al vrij snel wist ik er goed mee overweg te kunnen. Veel plezier met je nieuwe apparaat!

Hanny, (URL) - 27-06-’13 22:17
Nanos

Ik heb nooit een abonnement met toestel gehad. Sim-only en zo nodig zelf een toestel kopen bleek veel handiger en meestal goedkoper. Dan hoef je ook niet elke twee jaar een nieuw.
Simkaartje eruit, simkaartje erin, is inderdaad een fluitje van een cent.

Nanos, - 27-06-’13 23:57
Marjolijn

Veel plezier met je nieuwe toestel..!
Ik doe het nog met mijn oudje, dat werkt nog steeds.
Op naar een fijn weekend.

Marjolijn, (URL) - 28-06-’13 05:44
plato

Voor mij zijn die oude tijden niet voorbij. Ik denk momenteel aan een mobieltje maar dan uitsluitend voor bellen en hier en daar een SMS je. 100 minuten voor 3 euro per maand en dan krijg ik van zoon een stokoud mobieltje uit 2010 gratis aangeleverd. Het is mij allemaal mooi genoeg.

Ik wens je veel plezier met je nieuwe apparaat. Geniet er van : -)

plato, - 28-06-’13 10:23
Annemarie

Kijk dat is handig als dat iemand voor je doet. Daarna leer je het toestel zelf echt wel kennen… :-)

Annemarie, (URL) - 28-06-’13 10:30
Petr@

Ik heb sinds een half jaar een aaifoon. Heel handig!

Petr@, (URL) - 28-06-’13 13:06
Margo

Om dat ik er werkte heb ik nu al 12 jaar abonnementen bij T-Mobile (eerst Ben) lopen, de laatste jaren iPhones. Die ik nu heb, een iPhone5 heeft een contract dat nog drie maanden loopt. Daarna zet ik het om in een sim only (dus een contractverlenging zonder nieuw toestel) of ik zet het om in PrePay. Ik bel zo goed als niet, ik maak weinig gebruik van mobiel internet en wil dus van het dure abonnement af. Na een jaar heb ik het toestel ook afbetaald. Het is handig dat een dochter in de winkel van T-Mobile werkt, ik kan haar laten uitzoeken wat het meest voordelig is. Ik ben nog heel tevreden met de iPhone 5, ik neem alleen weer een nieuwe als er een komt met een nog betere camera. Want daar gebruik ik ‘m eigenlijk nog het meest voor! Succes met je nieuwe toestel!

Margo, (URL) - 29-06-’13 01:30
Renesmurf

Ojee, wat een vervelend gedoe allemaal zeg.
Nee, in zulke dingen ben ik geen doorzetter, ik ben al tevreden voor er gedoe is. En dus geen mobieltje alhier.

Renesmurf, (URL) - 29-06-’13 11:06
rietepietz

Ik durf het bijna niet te zeggen….ik heb nog een simpele pre-pay NOKIA uit 2009 en zelfs dáár benut ik niet alle mogelijkheden van;-)
In hoofdzaak om bereikbaar te zijn met sms jes ,gaat 2x per jaar wat beltegoed in ,meer heb ik niet nodig! Bellen doe ik met de vaste lijn behalve bij noodgevallen of oponthoud onderweg. Maar jij bent er dus weer helemaal klaar voor , makkelijk zo’n P in de buurt;-)

rietepietz, (URL) - 29-06-’13 17:14
Mirjam Kakelbont

Het is zowel een uitkomst als een vervloeking die mobiele telefoon. Ik heb een smartphone met een heel goedkoop abonnement van 7,50 per maand, net als mijn dochter. Een heel getob dat uitzoeken, maar daarna heb je ook wat :-)

Mirjam Kakelbont, (URL) - 29-06-’13 18:46
Rob

Ik houd het op mijn oude toestel. Nadeel is wel dat mijn gegevens niet zijn over te zetten. Mobiel weg betekent dus ook alle gegevens weg …
Al moet ik eigenlijk mijn sim only abonnement nog eens nakijken.
Want daar is geloof ik nog wel een voordeel uit te halen.

Vrolijke vakantiegroet

Rob, (URL) - 25-07-’13 00:05
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.