STAARTVERHAAL


Nog steeds blij met de beslissing om aan hond Hessel broertje Iemand toe te voegen? Jazeker, om heel verschillende  en uiteenlopende redenen. Het voegt namelijk iets toe. Ik ben van huis uit nogal een piekeraar, dat bleek dit weekend maar weer eens al te goed. Door de reünie van de basisschool waar dochterlief heen ging, moest ik zo nodig weer eens afdalen naar de gangen van het verre verleden.

Nuttig? Nee helemaal niet! Ik kan er dan dagen in blijven hangen om alles, de prettige en de minder fijne herinneringen, de revue te laten passeren. Ik ben er niet zo goed in om de levensstijl van 'geweest is geweest' te hanteren. Dat heb ik mij in de loop van het leven met heel veel moeite moeten aanleren. En ik merk dat Iemand mij daarbij nu te hulp schiet. Het is namelijk voor het eerst dat we twee honden hebben en dat voelt aan als een heel nieuw tijdperk.

Twee honden, ik geniet van hun gekkigheid en capriolen, maar met  twee honden is de kans ook twee maal groter op enig leed. Dat gebeurde in de afgelopen week. Hond Hessel en hond(je) Iemand waren met P. op stap en enthousiast dat ze waren. Op de één of andere manier vond hond(je) Iemand nodig om heel hoog tegen P. op te springen. Wel tot schouderhoogte. De landing pakte hé-le-mààl verkeerd uit. Hond(je) Iemand landde waarschijnlijk op zijn prachtige derrière waardoor de mooie staart in wording geblesseerd raakte. Hond(je) Iemand liet de staart vanaf dat moment maar zielig naar beneden hangen.

De volgende dag zijn we met Iemand toch maar even naar de dierenarts geweest. Zij constateerde dat er gelukkig geen sprake is van een verlamming, maar dat er wel een beste kneuzing zat. Hond(je) Iemand heeft een injectie tegen de zwelling gekregen en wat pijnstillers.

Gisteren begon het staartje voor het eerst weer wat heen en weer te zwaaien, maar hij wordt nog niet echt recht omhoog gestoken. Gelukkig komt het wel weer helemaal goed, maar gezien zijn leeftijd zal het nog even duren voordat zijn staart net zo mooi is als die van Hessel. Want dat hoort bij deze blije honden, prachtige staarten die altijd omhoog staan, waardoor ze de uitstraling hebben verschrikkelijk veel zin en plezier in het leven te hebben.

En dat doet mij dan weer goed. 

                                           klik

                                          klik

hanscke Zondag 30 Juni 2013 - 11:58 am | | Standaard

dertien reacties

Desire

Agossie, arme Iemand. Hopelijk steekt hij weer snel z’n staart recht omhoog. Wat fijn dat de honden altijd veel zin en plezier in het leven hebben, doet een mens goed, toch? Genieten!

Desire, (URL) - 30-06-’13 14:53
Sjoerd

Arme iemand, maar het kan zo maar gebeuren…

Sjoerd, (URL) - 30-06-’13 15:57
Margo

Zou het met de leeftijd te maken hebben, dat weemoedige en soms pijnlijke terugblikken? Alsof opeens duidelijk wordt dat het is of was zoals het was en daar niets meer aan verandert? Een kind of dier geeft dan fijn afleiding en dat is meestal ook maar het best, om afleiding te zoeken. Want het erover tobben heeft totaal heen zin, integendeel.

Margo, (URL) - 30-06-’13 16:03
Hanny

Wat sneu nu. Gelukkig niet gebroken. De zwelling zal vast verdwijnen. Voor je het weet staat de staart weer fier overeind.

Hanny, (URL) - 30-06-’13 17:33
Marjolijn

Och, een staart blessure…. gelukkig komt het allemaal weer goed.
Fijn dat je zoveel plezier beleefd aan beide honden..!!

Marjolijn, (URL) - 30-06-’13 18:18
Renesmurf

ja, ik merkte dat toendertijd bij mezelf ook al op, als ik over mijn hond logte dan was het weer één of andere kwaal. Maar werkelijk, de hoogtepunten zijn zo overdadig en zo. Loggen is een leerproces, of zo. Hoe dan ook, waf waf!

Renesmurf, (URL) - 30-06-’13 21:19
Mirjam Kakelbont

Ah…het ziet er wel wat sneu uit, maar gelukkig is er geen blijvende schade.
Ik heb geleerd om een streep onder mijn verleden te zetten, en dat bevalt me uitstekend! Het ging niet vanzelf – bij lange na niet – maar ik heb er veel profijt van. Ik wens het jou dan ook van harte toe!
Hou je taai, lieve Hanscke :D

Mirjam Kakelbont, (URL) - 30-06-’13 21:36
Wieneke

Ja, een kneuzing kan zo maar gebeuren. Bij mens en dier. Gelukkig is er niks ernstigs aan de ha…uh staart. Die wuift er straks weer vrolijk op los. Het zijn echt twee prachtige honden en ze zorgen voor heel wat afleiding en gezelligheid. Het komt wel goed met dat gepieker van jou. Ik kan het merken aan de manier van loggen. Je leert het nog wel eens helemaal af :-)))

Wieneke, - 01-07-’13 09:27
Petr@

Oei arme Iemand, lijkt me heel pijnlijk. Gelukkgi maar dat het niet gebroken was!
Ja ze geven wel lekker veel afleiding en je moet elke dag met ze op pad, dat is goed voor mens en dier!

Petr@, (URL) - 01-07-’13 09:56
rietepietz

Gelukkig dat er zicht is op volledig herstel , waarschijnlijk heeft iemand dus meteen iets geleerd over zijn springkracht en evenwichtsgevoel !
Maar natuurlijk overheersen de mooie momenten en dat is geweldig!
Een mooi stel zo samen!

rietepietz, (URL) - 01-07-’13 16:18
Margo

Hoe gaat het? Kwispelt het alweer een beetje?

Margo, (URL) - 01-07-’13 16:36
ria

Ai, dat is even schrikken natuurlijk, maar ook dat komt weer goed.

ria, (URL) - 01-07-’13 19:42
plato

Toch goed dat je er mee naar de dierenarts bent geweest. Iemand zal er nu toch weer bovenop komen. Hopelijk is die iemand niet alleen de hond maar ook jij. De zomer is nog wel niet heel mooi, maar toch gun ik je het uitgebreid genieten van deze maanden. Ik heb altijd veel geleerd van dat zinnetje: vraag je af wie je helpt met piekeren.
Nou, niemand dus, zelfs niemand niet.

plato, - 03-07-’13 11:59
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.