VOORTBREIEND


De laatste week voor de vakantie verloopt vaak een beetje rommelig. Alles gaat net een beetje anders. Daarnaast zijn er nog vele andere zaken die mij bezig houden. Het tennis in Wimbledon, De Tour de France, mijn echte breipogingen en ook nog de verjaardag van P. met de visite van kinderen en beide kleindochters, nee, geen foto's, dat mag niet meer, en als laatste, maar niet geheel onbelangrijk: het mooie weer, pffft, eindelijk. Het kan niet op.

Toch wil ik met een blogje het één en ander van de afgelopen week nog wel even aan elkaar breien. Er ontgaat mij niet zoveel, alleen de tijd vinden om er een mooi blogje van te maken ontbrak een beetje. Zo ben ik wel begaan met die Snowden. Je zult de dagen maar moeten slijten in een transferpunt van een luchthaven met het uitzicht op een zeer onzekere toekomst waarbij van een thuiskomen geen sprake kan zijn. Afschuwelijk lijkt me dat. Hoe leuk een vakantie ook is, het thuiskomen is voor mij ook altijd weer een feest. Ik hoop voor hem dat hij ergens welkom is, zodat in ieder geval aan dit tijdelijke verblijf een einde zal komen.  Of ik vind dat hij al dan niet juist gehandeld heeft weet ik niet. Ik heb te weinig kennis en inzicht om daarover een standpunt in te nemen.

Men weet veel, dat is waar. Dat bleek maar weer toen we als verjaardagscadeau voor P. een tablet gingen kopen. We werden doorverwezen naar de desk van Essent. Mogelijk zou er door onze aankoop een scherp bod voor de energielevering geboden kunnen worden. Naam en adres werden ingetikt en ons hele hebben en houden qua energieverbruik werd zichtbaar...... Over privacy gesproken. Nu hadden wij al een heel scherp contract dus men kon niets voor ons betekenen.

Op een ander moment verwens je de privacybescherming. Door de aanschaf van het tablet van P. werd duidelijk dat de router bijons niet meer naar behoren werkte. Door wat heen en weer gemanoevreer, moest ik telkenmale mijn wachtwoord intypen om de iPad te ontgrendelen. En dat ging op vrijdagmorgen dus falikant mis. iPad raakte in coma. Gelukkig was het nog net geen vakantie, waardoor op de laatste werkdag mijn iPad, in bruikleen van school, daar gelukkig weer gerecetted kon worden. Maar dat was echt meer dan een kleine handeling verrichten. Ik stond er van te kijken hoe dit dan wel weer heel sterk beveiligd was.

Afijn, alles doet het weer, de wifi thuis, mijn iPad, de tablet van P. We gaan verheugd weer verder.

En we gaan letterlijk verder.. Over niet al te lange tijd zullen we naar het Loiredal afreizen. De voorbereidingen zijn al in volle gang. En ja, ik durf dit gerust op het internet prijs te geven, ons huis wordt namelijk niet echt alleen gelaten. Ook een nieuwsfeitje van de afgelopen week. De meeste inbraken tijdens de vakantie worden niet gepleegd vanuit research op het internet, nee, 's avonds de straat op gaan en zo op onderzoek uit gaan om vast te stellen welke huizen door de vakantie even niet bewoond zijn schijnt nog steeds veel lucratiever te zijn, zo was deze week ook in het nieuws.

Mijn breiwerk gaat mee op vakantie. Helaas is het werk wat hier te zien is vergeefs geweest. Door een niet juist lezen van het patroon heb ik over het hoofd gezien dat het patroon uit twee delen bestaat, verbonden met  in het midden een tussensteek. Ik moet dus gewoon weer opnieuw beginnen. Ooit zal het hiermee goedkomen en heb ik een geweldige shawl/omslagdoek die ik bij de red hatters kan gebruiken.

Ook in blogjes laat ik zo af en toe hier en daar wel eens een steekje vallen door onder andere het onregelmatige bloggen van de laatste tijd, maar met dit blogje kan ik toch zeggen dat ik het een en ander weer aan elkaar en recht gebreid heb waardoor de voortgang voorlopig weer gegarandeerd is.

                                      klik

hanscke Zondag 07 Juli 2013 - 4:10 pm | | Standaard

tien reacties

Marjolijn

Nu maar fijn de spullen pakken en er op uit..!
Fijne vakantie, geniet volop.

Marjolijn, (URL) - 07-07-’13 18:09
Mirjam Kakelbont

Zonde om je breiwerk uit te halen, maar mij is verschillende keren hetzelfde overkomen. Nou ja, heb je in je vakantie weer genoeg om handen. En je gaat naar de Loire: prachtig! Ik heb er verschillende keren op fietsvakantie geweest en dat is me prima bevallen. Fijne vakantie!
Liefs Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 07-07-’13 19:40
Sjoerd

Kom op zeg, ga gewoon eens even lekker op vakantie…

Sjoerd, (URL) - 07-07-’13 22:18
Petr@

Ja ik vind ook het thuiskomen een van de fijnere dingen van de vakantie!
Wat zonde van je breiwerk, maar op vakantie kun je het allemaal weer inhalen.
Wij gaan ook elk jaar op vakantie naar het Loiredal, wij hebben er familie wonen. Schitterend gebied! Wij gaan pas eind augustus, dus moeten nog even geduld hebben.
Fijne vakantie Hanscke!!

Petr@, (URL) - 07-07-’13 22:55
Renesmurf

haha, jaja, druk, maar leuk druk he! En geniet er van, het loggen komt wel weer!

Renesmurf, (URL) - 07-07-’13 23:54
Hanny

Je hebt een aardig ingewikkeld breipatroon. Daar kom je de vakantie wel mee door.
Wat een bloemenweelde op de foto. Prachtig!
Ik wens jullie een hele fijne vakantie met lekker weer!

Hanny, (URL) - 08-07-’13 01:30
rietepietz

Lijkt me een leuk breipatroon om mee bezig te zijn, ik hou er wel van als het wat “bewerkelijk is” aan de kleuren zag ik al waarvoor je het breiwerk denkt te gebruiken als het af is ;-)
Je bent tegenwoordig nérgens meer veilig voor bedrijven die je als klant willen strikken, slechte zaak dat ze tot in de winkels achtervolgen .Meestal maak ik er ook wel een aanmerking op als zijnde “niet netjes”.
En nu ben je dus klaar om te gaan pakken alvast een fijne vakantie gewenst!

rietepietz, (URL) - 09-07-’13 18:34
Desire

Die rommelige dagen voor de vakantie horen er gewoon bij. Fijn dat alles het weer doet en met dat breiwerkje komt het zeker weten ook goed. Een fijne vakantie!

Desire, (URL) - 10-07-’13 20:23
Desire

Waarom dat zeker weten doorgestreept staat is mij een raadsel, want ik weet gewoon echt zeker dat het goed komt met je breiwerkje :)

Desire, (URL) - 10-07-’13 20:25
Therese

Een heel fijne vakantie gewenst, Hanscke. Een mooi logje heb je geschreven. Alle zorgen aan de kant en genieten maar!

Therese, - 11-07-’13 12:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.