LOISIRS


Na vele malen op de computer geprobeerd te hebben DE ideale camping te vinden, zijn we een paar dagen geleden maar op weg gegaan zonder een vast  omlijnd plan. Het zou ergens in de buurt van de Loire gaan worden, zoveel was wel duidelijk. 

Mijn ideale camping zou ergens op de grens van Touraine, Blésois en Orléans en Berry moeten liggen. We zouden dan èn kastelen kunnen zien èn fietsen langs de Loire en wandelen in het gebied met de vele meertjes in het natuurpark Brenne. De camping mag niet te duur zijn, moet het liefst bij een stadje op loopafstand liggen, moet niet te groot zijn en niet te druk maar ook weer niet te stil. O ja en wifi is natuurlijk een must!

Thuis, op de kaart lijkt het maar een hanenstap. Maar reeds onderweg, al rijdend na onze overnachtings tussenstop net voor Parijs, ga ik beseffen dat alles toch wel wat verder van elkaar ligt dan ik gedacht had. En laten we wel wezen, zo'n tweede dag in de auto begint al snel te vervelen. In de vakantie zelf hoef ik niet zo nodig vele kilometers te maken

Het plan wordt dus bijgesteld. We gaan niet naar Chateauroux. Dat is te ver uit de buurt. En ja, dan wordt het improviseren. Wat nu. Op de kaart zie ik dat St Aignan een camping heeft en dat er in de buurt ook een paar gemeentecampings ziijn. We kunnen dus als het ware shoppen.

Nadat we op een aire, een parkeerplaats, met hulp van een hele vriendelijke fransman uit een sluisje bevrijd zijn waar we met de caravan niet meer voor of achteruit konden, (we volgden heel netjes het bevel van een bord op!)besluiten we dit maar te gaan doen.

In st Aignan is het niet helemaal duidelijk welke kant we op moeten en tuffen we met caravan en al door de smalle oude straatjes. Na vele omwegen komen we bij de camping aan. Beetje duur vinden wij. Dus maar naar de camping municipal in Mareuil. Gelukkig is de accuil gesloten want bij nader inzien vinden we het ook helemaal niets. Omdat het al tegen vieren loopt besluiten we terug te keren naar de camping les Clochards in st Aignan. We krijgen een prachtig plekje toegewezen en echt, voor mij grenst dit bijna aan de ideale camping. Hier heb ik het goed naar mijn zin.

                                    klik

hanscke Donderdag 11 Juli 2013 - 12:58 pm | | Standaard

elf reacties

Marjolijn

Dat is een heel mooi plekje om te parkeren in de zon.
Veel plezier…!

Marjolijn, (URL) - 11-07-’13 18:19
hanscke

En de code niet paraat, maar via een omweg toch toegang en dan ook nog dusdanige fouten maken waardoor het eerst niet geplaatst kon worden had tot het gevolg dat alleen de foto geplaatst werd. Nu dus het hele blog

hanscke, (URL) - 11-07-’13 19:09
Sjoerd

Ach, vakantieperikelen horen er ook bij toch… Ik wens je een hele fijne vakantie.

Sjoerd, (URL) - 11-07-’13 20:15
Hanny

Gelukkig dat je de bijna de ideale camping hebt gevonden. Heel veel fiets- en wandelpleizer onder een stralende hemel!

Hanny, (URL) - 11-07-’13 20:51
rietepietz

Heel belangrijk dat je een plekje hebt gevonden waar je je prettig voelt..
Ik heb niet begrepen of de honden óók mee zijn, als dát zo is is een goed camping zoeken lastiger omdat niet overal honden toegelaten worden
Maar nú kan het feest dus beginnen, fijne vakantie!

rietepietz, (URL) - 11-07-’13 21:50
Petr@

Ongeveer 200 km onder Parijs (Vallee du Loir) heb je het plaatjse La Chartre sur le Loir (zonder e). Daar is camping Le vieux Moulin, betaalbaar en rustig. Bij een leuk plaatsje, kastelen in de buurt, hele mooie omgeving.
Een echte aanrader mocht je nog willen veranderen van camping.
Fijne vakantie!!

Petr@, (URL) - 11-07-’13 23:14
Jannet

Mooie foto….
Echt frankrijk?
Of ‘het Spaanse graan heeft de orkaan doorstaan’ uit My fair lady?

Jannet, - 12-07-’13 17:43
Desire

Dat lijkt me een lekker plekje, met zo’n mooi graanveld als uitzicht :-)
Geniet ervan!

Desire, (URL) - 12-07-’13 20:30
ria

Veel plezier! Ziet er goed uit!

ria, (URL) - 12-07-’13 21:08
Renesmurf

ja. uiteindelijk komt alles altijd wel weer goed, zo ook nu, heel fijn!

Renesmurf, (URL) - 13-07-’13 23:39
Plato

Bijna de ideale camping. Ik had andersom moeten lezen, maar nu weet ik het vervolg al. Ik ben benieuwd hoe jullie het hebben in die hoge temperaturen. Het moet daar nu ver boven de 30 graden zijn. Enfin, deel vier spreekt over verkoeling, dat scheelt.

Plato, (URL) - 23-07-’13 08:48
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.