LOISIRS TWEE


 Ik had het dus goed gezien, toen mijn oog op deze camping viel, als we ook wilden fietsen zou het een camping aan één van de rivieren moeten zijn. En dat hebben we al een keer gedaan, fietsen langs de Cher. Voor Iemand is dat ook beter, hij moet nog wennen aan de zon en de zomer en hij kan ook nog niet alle dagen een flink stuk wandelen. We fietsten richting Thésée. Daar zouden ruïnes uit de Gallo Rormaanse tijd te vinden zijn.  En een kasteel met een mooie tuin. Het geheel was wat magertjes, vergeleken met wat ik de volgende dag in Montrésor en in Loches mocht aanschouwen. En dat is nog maar het begin van het vele schoons wat in ons bereik ligt.

Naast al deze culturele erfgoederen is er ook veel te zien wat meer in het menselijke vlak ligt. Zo was er op onze overnachtingscamping een Engelse mevrouw die tegen een boom gezeten uren aan het mediteren was. Ze zat in de lotushouding en bleef ook zo zitten. Na een half uur nam ze even een pauze. Ze maakte een hele sierlijke strekking naar rechts, toen één naar links, aaide haar hond even over het kopje om vervolgens weer met het mediteren verder te gaan. Na ruim een uur stond ze op. Dat was het startsein voor haar hond om ook in de poten te komen. kennelijk had ze hem dit geleerd, want toen was het speelkwartier voor de hond. Het was een vermakelijk geheel. Even later keerde ze weer terug naar de lotushouding. Kennelijk kon ze er geen genoeg van krijgen

Zo valt er altijd wel wat te zien op zo'n camping. Vorig jaar zijn we er niet helemaal uitgekomen of een groep jongeren met allemaal een identiek bandje met slotje om de pols of enkel, begeleid door een aantal volwasenen daar nu wel of niet vrijwillig waren. Een feit was, dat zij in die 16 dagen nooit van de camping af zijn geweest.

Dit jaar heeft een drietal jongeren hun intrek genomen in twee tenten schuin tegenover ons. Het zijn mensen met mogelijkheden, of anders gezegd, met een licht verstandelijke beperking. Een vierde man is wat ouder en heeft de leiding? Dat is niet geheel duideijk maar ze doen het leuk. Het zijn kant en klare tenten die met fietsen en al gehuurd kunen worden. Een Nederlands busje bracht hen en nog een aantal anderen, die niet bij elkaar horen. Het groepje vermaakt zich kostelijk.

Dat geldt ook voor ons. We wisselen onze dagen dus af met wandelen fietsen en autoritjes. En het weer? Het laat niets te wensen over. Een heerlijke temperatuur. Het is wat dat betreft een kwestie van mooi weer en lange dagen.

                                       klik

                                       klik

hanscke Zondag 14 Juli 2013 - 6:27 pm | | Standaard

zeven reacties

Sjoerd

Dat klinkt als echte vakantie…. Als je dat de hele tijd vast kunt houden.

Sjoerd, (URL) - 14-07-’13 21:38
Marjolijn

Daar is vakantie voor hé, gewoon lekker genieten, meer hoeft niet.
Veel plezier..!!

Marjolijn, (URL) - 15-07-’13 05:04
Petr@

Als ik dit zo lees krijg ik steeds meer zin in de vakantie en zie ik ons al op de camping zitten!
Veel plezier nog!!

Petr@, (URL) - 15-07-’13 10:01
ria

Genieten geblazen daar, ook voor de honden. Veel plezier nog!

ria, (URL) - 15-07-’13 11:43
rietepietz

Wat een leuke hondenwagen , ideaal natuurlijk met (te) jonge en (te) oude honden om toch nog ergens te komen.
Voor iedereen genieten dus en ja , mensen kijken is een leuk tijdverdrijf ;-)
veel plezier verder! Leuk dat je ook even aan ons gedacht hebt !

rietepietz, (URL) - 15-07-’13 18:47
Desire

Mooie plaatjes bij heerlijke vakantieverhalen, geniet! :-)

Desire, (URL) - 17-07-’13 21:36
Plato

Die mevrouw zal geen last van de warmte hebben, die mediteert zich helemaal naar het nulpunt toe. Dat jij er zo lang naar hebt gekeken is bijna ook mediteren.

Nu snel naar verslag 1, ik lees in omgekeerde volgorde.

Plato, (URL) - 23-07-’13 08:46
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.