LOISIRS DRIE


Soms zit bijna alles mee. Bijna. Over wat er even niet mee zit zal ik in een volgend blogje vertellen. Nee, het zijn niet de tien spetters regen die we vandaag gehad hebben, maar het heeft wel met water te maken, maar zoals reeds gschreven , daarover een volgende keer meer.

Dit keer wil ik een kleine selectie van enkele van de vele kastelen tonen. Sommigen kunnen we op de fiets bereiken, voor de iets verder weggegelegen bouwwerkjes  moet de auto gepakt worden.

Montrésor is een klein maar mooi oud plaatsje, goed bewaard gebleven. We hebben er even doorheen geslenterd. En nee, dat kasteel  heb ik niet van binnen gezien.  Ik kon zonder hiervan hartzeer te hebben aan voorbij gaan.

Dat geldt ook voor Loches. Een mooi plaatsje, mèt kasteel en donjon, maar ik heb het alleen van de buitenkant gezien. Het kostte trouwens nogal wat moeite om het kasteel op de foto te krijgen. We moesten ervoor naar een buitenweggetje.

Tijdens een fietstochtje hebben we kasteel Chévery aangedaan, ook daar ben ik niet in geweest.

Hierna kwam het wat grotere werk. Met de auto naar Cheverny en als dat wat tegen zou vallen , zouden we acht kilometer verder rijden naar Chambord.  Bij Cheverny mochten we met de jongens het park niet in waardoor er ook niets te fotograveren viel. Ik zou daar verderop in de week nog alleen naar toe kunnen gaan. We reden dus door naar Chambord.  En daar viel ik bijna in katzwijm.  Een sprookjeskasteel, maar dan in werkelijkheid. Ik raakte door zoveel moois gewoon ontroerd. Na het kasteel van alle einden en kanten bekeken te hebben, werd er besloten dat ik het de volgende dag echt bezoeken zou. En dat heb ik gedaan. Ik zal het nooit meer vergeten. Ik  heb echt in dat eindeloos mooie sprookjeskasteel  rondgedwaald.

                         Loches                                                                            

                         Chevery

                                       klik

hanscke Donderdag 18 Juli 2013 - 10:22 pm | | Standaard

negen reacties

Margo

Wat prachtig allemaal! Dit moet ik echt onthouden want ik wil het ook zien! :-D

Margo, (URL) - 19-07-’13 01:28
Marjolijn

Mooi, dat is echt vakantie vieren, en volop genieten..!!
Veel plezier.

Marjolijn, (URL) - 19-07-’13 04:32
Petr@

Wat mooi he Hanske, wij zijn ook in Chambord geweest! Het is prachtig! En er is ook een gezellig dorpje bij.
Veel plezier nog!

Petr@, (URL) - 19-07-’13 10:26
Desire

Oh, wat een heerlijk sprookjeskasteel! Ik hou d’r ook zo van. Dromen van die dingen die er vroeger gebeurden en zo, heerlijk!

Desire, (URL) - 19-07-’13 13:02
Wieneke

Oh ja, Chambord……. jaren geleden maakten wij ook een trip langs de Loire en daar zagen wij dit kasteel. Echt heel mooi en indrukwekkend van binnen en van buiten. Leuk om het hier weer eens terug te zien. Veel vakantieplezier nog voor jullie allevier!

Wieneke, - 19-07-’13 13:33
rietepietz

Wauw… wat een prachtig sprookjesslot , daar had ik óók wel een middag rond willen dwalen. Foto’s maken zal niet gemogen hebben denk ik … jammer !

rietepietz, (URL) - 19-07-’13 18:03
Therese

Veel plezier Hanscke. Leuk dat je dat kasteel nog binnen bent gaan bezoeken.

Therese, - 19-07-’13 20:18
Ximaar

Een mooi kasteelstadje, dat ik op een paar haren heb gemist. Ben wel in Beaugency, Orleans, Tours en Amboise geweest, maar verdeeld over 3 vakanties. Blois heb ik daarbij net gemist en deze plaats dus ook.

Zag trouwens dat dat geen enkel probleem is. Google streetview heeft er erg veel opnames gemaakt en was daar wat dat betreft meer Google pathview:
http://goo.gl/maps/dbcML

Zelf bezoek ik alleen musea, kerken en kastelen als het rotweer is of als het veel te warm is.

Ximaar, (URL) - 20-07-’13 12:11
Plato

Mooi die kastelen. Ik zag er al een massa via de Tour de France maar deze zijn dichterbij en niet van boven af. Ze hebben daar wel een rijkdom zeg.

Plato, (URL) - 23-07-’13 08:34
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.