LOISIRS VIER


Na gistermorgen een heerlijk verfrissend regentje gehad te hebben staan ons nu een paar snoeihete dagen van ruim dertig graden te wachten. En daar zie ik wat tegenop. Hond Hessel is nu wel aardig tegen de hitte bestand, maar halfwashond Iemand nog helemaal niet. Vandaag in Blois had hij het zwaar. Gelukkig waren we redelijk vroeg, zodat, we toen het echt heet werd, uitgekeken waren

Ik had gedacht het wel op te kunnen lossen door, àls het warm zou worden, naar één van de vele meertjes te gaan, waar we dan net als vorig jaar lekker zouden kunnen zwemmen. Maar dat valt tegen. De talloze etangs en lacjes zo ook de rivieren de Indre en de Loire zijn niet geschikt om te zwemmen, zo is gebleken. En ze zijn moeilijk te vinden en je ziet er niemand in zwemmen, dit in tegenstelling tot de streken de Dordogne en de Ardèche. Er zal dus wel een goede reden voor zijn.

Vorige week reden we opgewekt naar het Parc Natural Regional de la Brenne. Het was heel goed mogelijk geweest, dat we midden in dit gebied terecht waren gekomen. Het is maar goed dat dit niet gebeurd is. Er zouden talloze meertjes moeten zijn, maar er was niet veel van te zien. De meeste meertjes waren omgeven door een boomwal en totaal niet toegankelijk. Eén van de grotere meren dan? Het had zelfs een naam,etang du Saul,maar  daar aangekomen, blijkt het alleen maar geschikt te zijn om vogels te kijken.  Ook leuk, maar niet helemaal onze bedoeling. Thuis had ik bijna mijn zinnen gezet op Mézières en Brenne.

Toch maar goed dat we hier slechts op bezoek zijn geweest en dat dit niet onze standplaats is geworden. En ach met nog een aantal kastelen te gaan vermaken wij ons wel, ook zonder zwemmeertje. We zullen alleen de dagen iets anders moeten indelen. En de honden kunnen in elk geval ’s avonds heerlijk afkoelen in de Cher. Zij kunnen daar wel lekker in zwemmen dat het een lieve lust is. 

                                   klk

hanscke Zaterdag 20 Juli 2013 - 8:57 pm | | Standaard

acht reacties

Ria

Lang geleden was ik in het kasteel waar prinses Irene tijdelijk woonde. en nog enkele meer. Je brengt me op het idee om de fotoalbums weer eens van zolder te halen.
nog veel plezier
groetjes, Ria

Ria, (URL) - 20-07-’13 21:15
Marjolijn

Kastelen kijken is ook een mooie bezigheid..!!
En wat de warmte betreft alles maar een beetje aanpassen, dat doen we hier ook, het is warm..!
Veel water drinken en op tijd even rust houden.
Geniet volop..!

Marjolijn, (URL) - 21-07-’13 05:16
Sjoerd

haha, iemand met uitzicht op het meer…

Sjoerd, (URL) - 21-07-’13 07:08
Hanscke

Dit is niet zo maar iemand, dit is Hessel

Hanscke, (URL) - 21-07-’13 08:50
Rietepietz

In kastelen moet het heerlijk koel zijn tijdens (te) warme dagen maar waarschijnlijk zijn de meeste niet toegankelijk met honden.
In ieder geval zou je het hiér nu ook warm hebben al is dat in huis misschien toch iets minder erg dan in een caravan.
Zo te zien is het watr héél aantrekkelijk voor minstens één van de honden, leuke foto!

Rietepietz, (URL) - 21-07-’13 09:48
ria

Volop schaduw in de tuin en zon als ik er zin in heb, geen kasteel te bekennen ook, ik vind het heerlijk en Didi ook ;-)

ria, (URL) - 21-07-’13 23:43
Margo

Als wij met hond op reis waren keken we ook naar blauwe plekjes op de kaart en hopten we van meertje naar rivier. Jonge honden kunnen net als jonge kinderen slecht tegen de warmte. Ik las net op Fb dat jullie het voor gezien houden. Hier (Duitsland) is het ook heel warm, morgen wordt dat afgewisseld met bewolking en wat tegen misschien? Niet onwelkom! Aan het eind van de week wordt het dan weer 36, 37°, maar dan zijn wij weer op weg naar huis!

Margo, (URL) - 23-07-’13 00:36
Plato

Nou, nu zitten we midden in die warme dagen. Mij valt het inderdaad niet mee. Zo’n meertje lijkt me echt een koele uitkomst. Veel plezier nog.

Plato, (URL) - 23-07-’13 08:33
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.