LOISIRSSLOT


Mijn angst, zo is gebleken, was niet ongegrond. Was het op zaterdagmorgen nog goed te doen om Blois te bekijken, op zondag bleek het einde verhaal te zijn. Vroeg weg om nog een wandeltochtje te kunnen doen, zo was ons idee, maar we werden 'gestoord' door een Nederlands gezin. De kinderen Evelien en Koen van negen en tien jaar oud waren helemaal weg van het hondentweetal. Vader kwam mee en het gesprek belette ons om vroeg weg te komen. Maar......

Het gezin was de dag ervoor langs een meertje gekomen en hadden daar gezwommen. Ze vertelden dat het daar geen enkel probleem leek te zijn om de honden mee het water in te nemen, want dat werd daar veel meer gedaan. Het was een meertje vlak bij Montrésor. Op de kaart werd het niet aangegeven. In Génillé reden we tegen het meer aan en even verderop zagen we de vele auto's in de zinderende hitte, het was inmidels 34 graden, staan. We zijn om het étang heen gereden om te zien of we ook een eigen stekje konden vinden, maar dat was niet mogelijk om dat de rest van het meer door mensen met de hobby vissen was ingenomen. Met heel veel moeite hebben we tussen de mensenmenigte dan toch nog een klein stukje schaduw gevonden waarna ik een poosje met de hondenjongens heb gezwommen. Echt ideaal was het niet. In ieder geval lokte het ons niet om daar de volgende dag weer heen te gaan.

Op de terugweg reden we zomaar tegen kasteel Montpoupon aan en omdat het toegestaan was om mèt de hondenjongens dit te bezichtigen, hebben we dat gedaan. Alleen hebben we de tuin, waar de kaartjesverkoper ons de mooie hondenroute aanwees, hebben we maar laten zitten. Het was in de felle zon niet te doen.

De volgende dag zijn we maar eein eindje gaan rijden met de bedoeling ergens in het bos te gaan picknicken om vervolgens het kasteel in Chaumont te aanschouwen en mogelijk doorrijden naar Amboise...We hebben aan de rand van een bos met het uitzicht op zonnebloemen gegeten, maar ook in de schaduw was het bij 36 graden niet echt lekker. We zijn Chaumont en Amboise doorgereden zonder dit te bezoeken. Inmiddels hadden we gemerkt dat het in deze temperatuur voor kleuterhond Iemand niet meer te doen is.

Terug op de camping, onder het genot van een wit biertje hebben we het besluit genomen: We gaan naar huis. Met nog een hele week het vooruitzicht van deze hoge temperaturen, hadden wij daar niets meer te zoeken. Wij zijn geen mensen die hele dagen tevreden op een camping kunnen zitten. Wij willen wat kunnen doen. Bovendien begon bij mij de zonneallergie ook weer de kop op te steken. 's Nachts niet kunnen slapen vanwege de jeuk tengevolge van de uitslag is ook geen pretje.

We hebben onze vakantie afgesloten met een lekker etentje ergens binnen, waar ook de honden welkom waren, en we zijn de volgende dag om tien uur vertrokken en in één ruk, nou ja met een paar kleine tussenstopjes, naar huis gereden. We waren 's avonds om elf uur weer thuis. Een week eerder dan we gepland hadden.

Ach ja, een klein beetje een katergevoel heb ik wel. Ik was nog niet klaar met kaiken, lopen en fietsen. En toch schrijf ik in volle tevredenheid dit blogje. Het is een goede beslissing geweest.

                                                         Blois

                                                        Montpoupon

                                             klik

hanscke Donderdag 25 Juli 2013 - 9:34 pm | | Standaard

tien reacties

Marjolijn

Welkom thuis.
Met zo’n hitte is het thuis ook goed, en zeker met de 2 honden.
Van huis uit wat leuke uitstapjes maken kan ook altijd nog.

Marjolijn, (URL) - 26-07-’13 05:51
Petr@

Toch jammer, maar wel heel begrijpelijk!
Amboise is een mooi plaatsje, met leuke straatjes en het huis van Leonardo da Vinci wat je kunt bezoeken. Maar met deze hitte is het niet te doen.
En ik denk dat je met de honden ook het kasteel niet in mag.
Je kunt nu lekker verkoeling zoeken en je eigen huis en wie weet nog wat uitstapjes maken!

Petr@, (URL) - 26-07-’13 09:39
Sjoerd

Mooi kasteel dat Beauregard, indrukwekkend zelfs. Zo zijn we heel lang geleden een gevlucht uit de Ardeche, jongens toch, 40 graden in de schaduw… Dan ben je een week eerder thuis en is het hier ook warm…

Sjoerd, (URL) - 26-07-’13 12:43
Therese

Wat jammer voor jullie. Nu maar hopen dat je thuis nog kunt genieten. Is wel verstandig geweest om dan ook maar niet te lang te wachten.
En och, zo’n dapper klein hondje… waarom noem je hem eigenlijk Iemand, als ik vragen mag?

Therese, (URL) - 26-07-’13 16:01
ria

Nergens beter dan thuis, zeker als je je niet lekker voelt.

ria, (URL) - 26-07-’13 19:12
rietepietz

Welkom thuis, het lijkt me heel verstandige beslissing. Hoewel het hier óók tamelijk warm is kun je dat in je eigen huis natuurlijk véél beter aan dan in een caravan . Honden mee op vakantie is een keuze die ook consequenties kan hebben en het is fijn dat jullie daar ook rekening mee houden, dat zie je wel eens anders , petje af!

rietepietz, (URL) - 27-07-’13 14:47
Rebelse Huisvrouw

Oooh, wat zonde – er was nog zoveel moois te zien in die omgeving! Maar de komende week wordt het ook weer heel warm in Frankrijk ja, en als je er niet van houdt kun je maar beter thuis zijn. Een volgende keer beter!

Rebelse Huisvrouw, (URL) - 27-07-’13 15:17
Mirjam Kakelbont

Wij zijn ook blij weer thuis te zijn, alhoewel we het in De Peel ontzettend naar onze zin gehad hebben.
Ik geniet van je foto’s. Lang geleden heb ik een fietsvakantie (met kamperen) gemaakt en ik kom veel bekends tegen. Leuk!

Mirjam Kakelbont, (URL) - 28-07-’13 21:49
Janny

Ik kan het me voorstellen. Het is ook vreselijk warm.
Maar de omgeving waar jullie waren is zo mooi, en er is zoveel te doen en te zien, dat het wel heel jammer is. Het is al een tijd geleden dat we daar waren maar ik genoot er altijd volop.
Hopelijk komt er nog eens een herkansing.
Janny

Janny, (URL) - 30-07-’13 12:10
plato

Afsluiting van een mooie reeks. Toegegeven, je moet er geweest zijn maar dat ben ik ook een beetje, via de tour de france :-). Frankrijk is maar gezegend met zoveel mooie kastelen. En inderdaad, met die hitte kun je het best maar zo dicht mogelijk bij je eigen koelkast zitten.

plato, - 30-07-’13 17:01
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.