FIETSENSMEER


Soms moet een mens over grenzen heen stappen omdat dit beter is dan aan een oud geloof vast te houden. Ik houd er helemaal niet van om  het lichaam van allerlei smeerseltjes te voorzien. Ik houd er altijd een heel klevrig gevoel aan over, waardoor ik mij als het ware vies en plakkerig ga voelen. maar de afgelopen week had ik geen keus. De allergische reaactie jeuk, ontstaan door de combinatie van instektenbeten, zonnestralen en warmte was ondragelijk geworden.

De eerste poging om dit te tackelen met middeltjes geadviseerd door een enigszins deskundige drogist mislukte.

Twee dagen later kwam ik alsnog bij de huisarts terecht en deze stelde de diagnose: allergie. Ik kreeg tabletjes om in te nemen en een dure zalf met wat hormonen zal ik maar zeggen.

Omdat het een paar dagen even wat minder mooi weer was zaten we niet  buiten en hoefde ik geen zonnebrandcreme of anti-insektenspul aan te brengen,maar dat veranderde aan het eind van de week. Het mooie weer brak weer los en toegediend met allerlei smeerseltjes kon ik weer naar buiten. Het smeren nam in het dagelikse gebeuren wel een nadrukkelijke plek in.

Daarnaast kwam er weer wat ruimte voor andere zaken. Ons orïenteren op een e-bike stond nog op het programma. Het is gebleken dat een hondenkar met twee honden erin toch te zwaar is om nog gezellig te kunnen fietsen.  Een e-bike voor P. zou een oplossing zijn.

Alsof het zo heeft moeten zijn, bij de fietsenhandelaar stond een prachtige occasion klaar. Helemaal naar onze zin. Twee accu’s waardoor we heus nog een eindje weg kunnen.  En ja, toen viel de prijs zo mee, waardoor ik heel voorzichtigjes ook richting mijzelf durfde te denken. Er stond namelijk ook nog een mooie damesoccasion, weliswaar maar met één accu, maar ik hoef ook geen hondenkar te trekken. En dit is ook nog eens een exemplaar  zoals ik zo graag wilde hebben, namelijk, er kan ook met uitgeschakelde motor mee gefietst worden. Als ik wil, kan ik sportief blijven en aan mijn conditie denken (ha ha), want ik had immers altijd geroepen dat het voor mij nog niet nodig was. Ik had nog kracht genoeg om gewoon te fietsen….

Ik ben dus over mijn eigen grens heen gegaan en overstag gegaan. En echt, het is genieten van de bovenste plank. Daarbij opgeteld dat we nog en weekje vakantie in Sellingen vieren, kan ik alleen maar zeggen, het leven is goed. Lekker fietsen en wandelen in zuid-oost Groningen

Foto’s volgen nog.

hanscke Dinsdag 06 Augustus 2013 - 10:59 am | | Standaard

negen reacties

Hanny

De gedachte dat je met een e-bike niet sportief kan zijn en blijven en dat je met een e-bike niet aan je conditie kunt werken, is uit de lucht gegrepen. Waarom zul je het jezelf moeilijk maken, als het ook makkelijk kan. Je blijft in beweging, je kunt zo zwaar trapen als je zelf wilt. Niet voor niets komt de fiets steeds meer in zwang juist bij jonge(re) mensen.
Nog veel rijplezier gewenst. En nog een heel fijne week in Sellingen.

Hanny, (URL) - 06-08-’13 13:22
Marjolijn

Mooi, toch momenten met gouden randjes deze vakantie weken.
Veel fiets plezier..!!

Marjolijn, (URL) - 06-08-’13 18:28
Sjoerd

Een beetje hulp onderweg kan inderdaad geen kwaad…

Sjoerd, (URL) - 06-08-’13 19:24
Therese

Hè gelukkig weer een beetje mazzel jullie. Nog veel vakantieplezier gewenst!

Therese, (URL) - 06-08-’13 20:23
Petr@

Wat vervelend van je allergie, dat kan echt reot in het eten gooien. Maar de komende dagen zullen wat koeler zijn, een uitkomst voor jou! (en een heleboel anderen)
Heel verstandig om nu die fietsen te kopen, kun je er deze zomer nog heel veel kilometers op weg trappen!

Petr@, (URL) - 07-08-’13 14:24
ria

Fijn voor jullie en nu niet vallen ermee want die dingen zijn behoorlijk zwaar volgens mijn zus, zij had een behoorlijk gat in haar been.

ria, (URL) - 07-08-’13 14:39
rietepietz

Lijkt me een héél goede beslissing , zo kan de laatste vakantieweek toch nog heel fijn benut worden. Nu maar hopen op lekker fietsweer, dat hoeft niet direct 30 graden te zijn , 23 is mooi genoeg en óók beter i.v.m. de allegie ! Veel fietsplezier

rietepietz, (URL) - 07-08-’13 17:23
Desire

Hartstikke goeie oplossing die e-bikes, zowel voor jullie als de honden ;-)

Desire, (URL) - 07-08-’13 19:19
suske

ik werk sedert enkele maanden in het fietspunt aan het station van Roeselare en daar verhuren we ook e-fietsen. Ik heb er zelf al mee rondgereden en kan je zeggen dat je misschien sneller over straat fietst, maar trappen moet je nog steeds zelf doen. Het is helemaal geen schande zo’n fiets te gebruiken. En wat dat zwaar zijn betreft, de ene fiets is de andere niet. afwachten dus.

suske, (URL) - 07-08-’13 22:55
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.