BEELDIG


Tijdens een vakantie mag ik graag één dag naar een grote stad gaan. Tours is het dit jaar dus niet geworden, maar vanuit: lekker weg in eigen land, was Bremen een optie.

Het was een prima bestemming voor de regendag die zou komen. Waarschijnlijk zouden wij op deze manier weinig van die regen merken…..En dat was ook zo.

Het hart van Bremen is alleszins de moeite van het bekijken waard, evenals het oudste stadsdeel Schnoor met de leuke kleine straatjes en winkeltjes. Verder zou er in Bremen volop gewinkeld kunnen worden, maar voor ons is dat met de twee jongens wat lastig.

Toch duik ik zo af en toe, niet te vaak, wel even een winkel in. Soms kom ik dan wel eens met iets meer dan wat ik al had de winkel uit en heel soms met iets minder …… Dit laatste was ook nu het geval.

Na in de parkeergarage het vele bochtenwerk gedaan te hebben en we dankzij het navigatiesysteem vrij snel de goede weg te pakken hebben stijgt het bloed mij naar het hoofd. Opeens weet ik het. Hoopvol grabbel ik wat in mijn rugzak, ik keer de plastic tas met dat wat ik gekocht heb binnenste buiten, maar het is er niet. Het fototoestel ligt nog bij de kassa waar ik afgerekend heb.

Als ik het P. vertel is hij even niet blij met mij. Na wat moeilijk  bochtenwerk zetten we weer koers richting centrum.  De auto wordt dicht bij de winkelstraat geparkeerd en ik loop zo snel als ik kan naar het warenhuis. Bij de kassa word ik doorverwezen naar de infobalie. Als ik vraag of er ook een fototoestel gevonden is, glimlacht de mevrouw, doet een graai ergens onder de balie en overhandigt mij mijn eigenste cameraatje.  Wat ben ik blij. Camera èn de gemaakte foto’s die ik nog niet gedownload had zijn (weer) gered. Dit was niet de eerste keer.  Een paar jaar geleden is mij precies hetzelfde in Weimar overkomen.  Net als nu is het ook toen goed afgelopen.

Vandaag heb ik dus gewoon weer foto’s kunnen (laten) maken tijdens onze prachtige wandeltocht. 

                            klik

hanscke Donderdag 08 Augustus 2013 - 10:51 pm | | Standaard

acht reacties

Petr@

Wat een geluk dat je camera weer terecht is!
Leuke foto van jou met de honden! Die hadden we anders niet kunnen bewonderen ;-)

Petr@, (URL) - 08-08-’13 23:14
Hanny

Wat een geluk! Wat zul je je ongelukkig hebben gevoeld.
Mooie foto heb je gemaakt van de zwanenbloem! Ik blijf het een van de mooiste bloemen vinden.

Hanny, (URL) - 09-08-’13 01:01
Marjolijn

Gelukkig liep het deze keer weer goed af.
Zo kunnen we blijven genieten van mooie foto’s.
Fijne dag en op naar een mooi weekend.

Marjolijn, (URL) - 09-08-’13 05:48
rietepietz

Dat is wel een óeps momentje als je tot de ontdekking komt dat je camera in de winkele is achtergebleven . Er zijn dus gelukkig nog eerlijke mensen want zo’n camera is zó weggegrist als er toevallig een kwaadwillende in de buurt is .
Leuke foto op die paal !

rietepietz, (URL) - 09-08-’13 19:10
Renesmurf

ja, ik vind dat ook altijd iets leuks, nieuwe steden ontdekken! En het zijn er zoveel he en je hebt ze in alle soorten en maten!

Renesmurf, (URL) - 10-08-’13 16:42
Desire

Oeps dat is schrikken, gelukkig issie weer terug en kunnen wij van de plaatjes genieten :-)

Desire, (URL) - 11-08-’13 15:16
Margo

Weet je dat ik daar vroeger wel eens nachtmerries van had, dat ik mijn camera zou kwijtraken! Zo belangrijk was en is mijn camera voor mij! Gelukkig wist je waar je ‘m vergeten was!

Margo, (URL) - 12-08-’13 01:00
Plato

Het beeld herken ik meteen van het sprookje van Grimm. Ik schrijf Bremen bij als mogelijk uitje. Je hebt me overtuigd.

Plato, (URL) - 19-08-’13 17:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.