BELEEFD


Dit jaar is de lange zomervakantie wat anders verlopen dan ik door de jaren heen gewend was. Ik had altijd het streven om, naast het ergens met vakantie heen te gaan, ook een zo'n lang mogelijke aaneengesloten periode thuis te zijn. Ruim drie weken thuis met alleen maar dagen waarop ik "niets" hoefde. Waarvan ik 's morgens bij het opstaan nog (bijna) niet wist hoe en met wat ik de dag zou vullen.

Het is dit jaar niet gelukt en eigenlijk ook het vorige jaar ook al niet meer. Sinds P. niet meer aan het arbeidsproces meedoet, hebben we meer vrijheid gekregen om mijn lange zomervakantie anders in te gaan vullen. Vorig jaar zijn we aan het eind van mijn vakantie nog een kleine week weggeweest en dit jaar was het mede door de bijzondere omstandigheden van het te warme weer helemaal een kwestie van gaan en nog eeens een keertje weg. Dit maakt de beleving van de zomer en van de zomervakantie wel heel anders.

Straks, als het gewone leven weer op gang is gekomen, kan ik terug kijken op een zeer afwisselende zomer, waarin toch wel veel gebeurd is. Soms lijkt een week vergelijkbaar met één of twee dagen en andersom kunnen een paar dagen een eeuwigheid lijken. Het is meer een kwestie van beleving.

Neem de afgelopen dagen. Dochterlief en Rixte zijn een paar dagen geweest en we hebben samen een heerlijk uitstapje gemaakt. Al een paar jaar stond het maisdoolhof in Saaxumhuizen op mijn verlanglijstje om hier samen met mijn kleindochter heen te gaan. Zaterdag was het zo ver. Met de hele familie, inclusief Hessel en Iemand heb ik misschien nog wel het meest genoten van het ronddwalen in dat doolhof. Na twee uur was iedereen het wel een beetje zat, maar ik kreeg steeds meer de slappe lach, zeker toen we na de vierde poging om de uitgang te vinden, opnieuw bij de uitkijktoren waren aangekomen.

Zo'n dag vergeet ik niet gauw. Het is er één om in te lijsten en het geeft de vakantie toch weer een andere kleur.

Nog een paar dagen, dan is deze vakantie weer voorbij. Het zal mijn laatste lange vakantie zijn geweest, want vanaf januari zal er voor mij niet echt meer sprake zijn van vakantie in die zin zoals ik gewend was. Vanaf die tijd zal ik immers altijd thuis zijn. Daarom vind ik het dit keer ook niet zo erg om niet heel lang aaneengesloten thuis te zijn geweest. 

                                                     klik

hanscke Maandag 19 Augustus 2013 - 12:22 pm | | Standaard

tien reacties

Hanny

Geniet nog maar van de laatste dagen thuis. En dan veel plezier met de laatste maanden werken, voordat je aan de hele grote vakantie kunt beginnen.
Leuk zo’n maisdoolhof. Zeker als je de uitgang niet kunt vinden. Hadden je speurhonden daar ook moeite mee?

Hanny, (URL) - 19-08-’13 14:49
Margo

Het is heerlijk als je helemaal zelf kunt bepalen wanneer je met vakantie gaat! Wij genieten daar ook erg van.
Doolhoven zijn aan mijn claustrofobisch persoontje niet besteed!

Margo, (URL) - 19-08-’13 15:49
rietepietz

Een heel aparte beleving zo’n doolhof maar altijd leuk met kinderen !
Inderdaad ,zodra je met pensioen gaat heb je geen “vakantiedagen” meer en dat is een leuk vooruitzicht !
Ik kan me nog herinneren hoe rustig het overal was ( vooral met parkeren) toen we niet meer van het weekend afhankelijk waren om ergens heen te gaan !

rietepietz, (URL) - 19-08-’13 16:36
Plato

Zo’n doolhof lijkt me ook wel leuk. Maar dat is hier niet in de buurt voor zover ik weet.
Tja, ik ben ook dagelijks thuis en heel vaak omdat het niet anders kan. Maar vervelen doe ik me er niet bij. Ik ben lang niet meer zo uitgaanderig als vroeger.

Plato, (URL) - 19-08-’13 17:16
Marjolijn

Nog lekker een paar dagen genieten en dan veel succes met de laatste loodjes.
Maar dat gaat best goed komen, denk ik.
En een mooie tijd om naar uit te kijken.

Marjolijn, (URL) - 19-08-’13 19:15
Sjoerd

Ik had voorruitzicht op een vertrek op 60 jarige leeftijd. Maar met alle afgeschafte regelingen en de laatste kabinetten mag ik nog vijf jaar langer komen…

Sjoerd, (URL) - 19-08-’13 20:05
Renesmurf

ja, hier is ook weer het mailsdoolhof, toch ga ik niet, vorig jaar wel geweest, dat was erg leuk en het is goed zo, mooie herinnering.

Renesmurf, (URL) - 21-08-’13 23:54
ria

Eenmaal met pensioen verloopt alles toch allemaal anders en nu met nog een hond erbij zal dat ook wel weer van invloed zijn. Lekker doen waar je zin in hebt en genieten maar ;-)

ria, (URL) - 22-08-’13 10:48
Petr@

Een vakantie die anders loopt dan gepland en toch leuk is! Daar kun je fijn op terugkijken.
Nu nog een paar maanden bikkelen en dan … vrijheid!
Geniet er van!

Petr@, (URL) - 22-08-’13 14:52
Desire

Geniet nog van de laatste vakantiedagen!

Desire, (URL) - 23-08-’13 20:26
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.