SHAWLVERHAAL


Vanmiddag was dan het heuglijke feit, dat ik eindelijk het resultaat kon zien van het breiwerk waaraan ik ongeveer tien weken aan gewerkt heb. Na begin juli een valse start hiermee gemaakt te hebben, heb ik het hoofd niet in de schoot gelegd, maar ben ik moedig opnieuw begonnen met het breien van deze shawl . Misschien is "omslagdoek" een beter woord hiervoor.

Toen ik in maart een keertje naar de breiclub stich en bitch ben geweest, kon ik niet vermoeden, dat dit zo'n verslavende uitwerking op mij zou hebben. Heel even heb ik me op een patroon van een andere shawl gestort, maar ik vond het toen te moeilijk. Bovendien was ik nog bezig met een vest te breien en dat moest eerst af.

Ondertussen had ik via de breiclub een iets eenvoudiger patroon toegestuurd gekregen. Het leek me wel leuk om iets in de kleuren rood en paars te maken, want dan zou ik bijna zeker die shawl wel als accessoire bij de Red Hatters gaan dragen, àls deze ooit af zo komen..

Slecht voorbereid ben ik met dit werkstuk begonnen. Ik had twee rode bollen garen en ik heb er twee paarse bollen bijgekocht met de gedachte; ik zie wel hoe ver ik kom. Door dat ik het patroon onzorgvuldig gelezen had, was er dus sprake van een valse start.

Maar toen ik voor de tweede maal begonnen was, kreeg ik de smaak goed te pakken. Kostte het mij vanwege de concentratie in het begin erg veel moeite om de hele naald in  het juiste patroontje te breien, hoe verder ik met het breiwerk kwam hoe makkelijker mij dat af begon te gaan. Op de camping in Frankrijk kreeg ik goed te smaak te pakken. Ik breide tot 's avonds laat dat het een lieve lust was. Rond half elf werd het te donker en moest ik het werk staken.

Later in Sellingen kon ik nog maar tot goed negen uur breien. Het werk vorderde gestaag en het begon zich ook al als iets omvangrijks af te tekenen. In ieder geval was de overbuurvrouw op de camping erg geïnteresseerd in wat ik aan het breien was en na de vierde avond kon zij haar nieuwsgierigheid niet meer onderdrukken en kwam ze een praatje maken.

Per twee naalden kwamen er vier steken bij en ik maakte mij steds meer zorgen dat de breinaalden te kort zouden zijn. Ik ben in Bremen op zoek geweest naar grotere breinaalden, maar ik heb ze niet gevonden. Men radde mij aan om op een rondbreinaald verder te gaan, maar dat zag ik niet zitten. Ik heb wel graag de breinaalden traditioneel onder mijn armen. Gelukkig bleken de breinaalden van veertig centimeter net groot genoeg.

Maar er diende zich een ander proleem aan. Ik had geen garen genoeg.Geen nood dacht ik, daar wat dit vandaan komt hebben ze nog veel meer. Helaas was dat niet zo. Ik moest genoegen nemen met twee bollen van een tint lichter. Op de foto is dit niet te zien, maar in het echie wel. Jammer, maar het is niet anders.

Dit alles geeft een geheel eigen verhaal aan deze shawl. Uit eindelijk waren er zeven bollen à één euro twintig nodig. Voor acht euro veertig heb ik dus uren en uren speelplezier gehad. Een dure hobby is dit dus niet. Toch is er wel een klein addertje onder het gras. Misschien was ik zelfs wel een beetje verslaafd aan het breien....., maar goed, om het geld hoef ik het niet te laten. Hooguit zou ik kunnen zeggen dat ik door dat vele breien mijn andere hobby's zoals mijn weblog bijhouden wat verwaarloosd heb. Tijd kan tenslotte ook maar één keer besteed worden, net als geld.

                                             klik

hanscke Woensdag 18 September 2013 - 9:56 pm | | Standaard

elf reacties

Hanny

Je hebt eer van je vele uren werk. De shawl is heel mooi geworden. En niet duur ook. Koop eens zo’n shawl in de winkel, dan ben je heel wat meer kwijt dat de € 8,40 die je nu betaald hebt. En dan had je ook niet die vele uren plezier gehad.

Hanny, (URL) - 19-09-’13 01:17
Margo

Mooi geworden hoor!
Twee winters geleden had ik het breivirus ook te pakken en heb ik weet niet hoeveel bolletjes sjaals gebreid. Iedereen in de familie en ver daarbuiten kreeg een sjaal. En toen was ik ineens genezen! Misschien krijg ik er aankomende winter wel weer last van. Dan ga ik eens een trui proberen.

Margo, (URL) - 19-09-’13 01:34
Marjolijn

Het resultaat van vele brei uurtjes is mooi geworden.
Ook de kleurtjes zijn prima.
Ik ga binnenkort ook weer eens beginnen, een leuke bezigheid voor de wintermaanden.

Marjolijn, (URL) - 19-09-’13 04:42
Sjoerd

Je hebt helemaal gelijk. Tijd kun je maar ene keer gebruiken en als dat dan aan iets leuks is is de keuze makkelijk toch…

Sjoerd, (URL) - 19-09-’13 08:04
Wieneke

Hij is heel leuk geworden, zeg. Maar inderdaad…….. ik ben ook door schade en schande wijzer geworden. Koop dus NOOIT te weinig wol, want je komt jezelf tegen later. Gegarandeerd! Heeft iets te maken met verfbaden en zo. Niet te zuinig dus, want van de restjes kun je later altijd nog wel wat leuks knoeien. Je zult opzien baren tijdens de Red Hatters bijeenkomsten. :-)

Wieneke, - 19-09-’13 09:41
Janny

Mooi geworden, Hanscke. Heerlijke omslagdoek, fijn voor de herfstige uurtjes die er weer aan komen.
Janny

Janny, (URL) - 19-09-’13 13:48
ria

Heel mooi geworden! Knap ook! De onderste roze streep is volgens mij iets lichter of verbeeld ik me dat?

ria, (URL) - 19-09-’13 20:37
Renesmurf

ja, het is gelukkig niet meer dat het echt nodig is, en daarom is het ook niet echt lonend, maar ook puur de vermaak van het maken.

Wat een gedoe, en nu maar eens nadenken over iets volgends.

Renesmurf, (URL) - 19-09-’13 23:20
Plato

Het is een prachtige omslagdoek geworden, Hanscke. Prachtig als je zoiets kunt.

Plato, - 20-09-’13 08:44
Petr@

Ik vind hem prachtig geworden!
n die tint lichter i niet te zien hoor!

Petr@, (URL) - 20-09-’13 16:39
rietepietz

Nou hier ga je ongetwijfeld succes mee hebben bij de Red Hatters ! Breien is leuk weet ik uit ervaring al heb ik het al jaren niet meer gedaan!
Vooral dit soort patronen breien is een uitdaging en met al dat meerderen lijkt het me een flinke klus om geen fouten te maken. maar het resultaat is prachtig!

rietepietz, (URL) - 20-09-’13 17:02
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.