HONDENUPDATE


Misschien zullen sommige lezers wel eens denken: "hoe zou het toch met hond Hessel en het jonge hondje gaan? Je leest er bijna nooit iets over. Zou ze er achteraf spijt van hebben? Vindt ze het te druk, of is het misschien toch te moeilijk gebleken?"

Nee hoor, niets van dit alles. Ik vind (wij vinden) het nog steeds heel erg leuk en we genieten dan ook volop. Alleen, het kleine hondje Iemand is inmiddels ook groot geworden. Hij is zodanig gegroeid, dat hij hond Hessel voorbij is gegaan in grootte. In zijn gedrag is hij duidelijk nog de jongste. Hij is nog wat speelser dan Hessel, nog wat bijteriger, iets doldriester en werkelijk boordenvol energie.

De honden kunnen het samen heel goed vinden. Ze bekvechten met elkaar, ze spelen samen judo, maar, en dat is voor ons heel fijn, ze kunnen ook heel goed alleen samen thuis zijn. Dit laatste kon hond Hessel dus absoluut niet, toen hij nog alleen was, in zijn eentje thuis blijven. Nu met Iemand erbij is het geen probleem meer.

Langzamerhand is Iemand bijna volgroeid, en hebben we in de afgelopen maanden steeds langere afstanden kunnen lopen. Gelukkig is dat voor mij ook weer mogelijk.

En zo gaan we zaterdag voor het eerst weer aan een groot wandelevenement deelnemen. We gaan de Dam tot Dam, van Amsterdam naar Zaandam, een 26 km. lange wandeltocht lopen, mèt de twee honden. Zij mogen mee mits aangelijnd. Het zal best even een klus voor ons zijn, want beide honden moeten nog leren dat zij niet altijd vooraan kunnen lopen. Zij zullen zich moeten schikken dat ze gewoon en zonder te trekken, ergens middenin de mensenmenigte mee moeten lopen. Van zo'n wandeltocht leren ze dan ook heel veel en dat is mooi meegenomen.

Ik verheug me er op. Samen met P. en de twee honden aan een groot wandelfestijn mee kunnen doen. Dat had ik een jaar geleden ook niet kunnen denken. Nogmaals, ik ben zo blij dat dit weer mogelijk is. En het is echt helemaal te gek dat de honden ook mee mogen. Ze zijn zo mooi.... Ik wil dan ook heel graag met hen gezien worden. Later meer.

                                     klik

hanscke Vrijdag 20 September 2013 - 8:20 pm | | Standaard

tien reacties

Marjolijn

Mooie tocht vandaag en veel plezier, samen met de honden..!!

Marjolijn, (URL) - 21-09-’13 05:14
Renesmurf

ja, het gaat allemaal zo snel he! En je bent er zo snel aan gewend en gehecht ook! Geniet er van!

Renesmurf, (URL) - 21-09-’13 12:22
Sjoerd

Heel veel plezier. Het is fijn dat ze het samen goed kunnen vinden.

Sjoerd, (URL) - 21-09-’13 16:49
Mirjam Kakelbont

Ik dacht: geen nieuws is goed nieuws, en gelukkig is dat zo :D
Leuk verslag van je beestenspul. Jullie zullen het dit weekend naar jullie zin hebben, want buiten schijnt heerlijk de zon.
Liefs en een fijne zondag!
Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 21-09-’13 21:01
rietepietz

Veel huisdieren vervelen zich als ze alleen thuis zijn en dan is een “speelkameraadje” vaak een oplossing !
Leuk de Dam tot Dam loop ,ik heb ‘m ooit óók gelopen maar zou het zélf toch een minder goede wandelroute vinden mét honden en dan eigenlijk vanuit het oogpunt van de honden. Ik vond het zélf al heel vervelend om tussen zoveel mensen te lopen , dat geldt trouwens óók voor de vierdaagse al is dáár het feestje eromheen toch iets dat je één keer meegemaakt moet hebben.

rietepietz, (URL) - 21-09-’13 21:37
Desire

Een mooi stel bij elkaar, veel plezier en suc6 vandaag!

Desire, (URL) - 22-09-’13 14:20
Margo

Hoe vonden de honden het? Hoe kom je eigenlijk aan de naam Iemand?

Margo, (URL) - 22-09-’13 17:50
HansDeZwans

Ik vond het ook altijd erg fijn te gaan wandelen met mijn 2 honden in de bos. Dat mis ik nog maar helaas heb ik nu weinig tijd om mij terug eentje of meerdere aan te schaffen.

HansDeZwans, (URL) - 23-09-’13 09:44
Ria

Wel een hele onderneming voor de honden. Ben benieuwd of Hessel en Iemand hebben genoten.
Groetjes, Ria

Ria, (URL) - 25-09-’13 22:20
Therese

Wat een geweldig stel, die twee. Wat heerlijk ook dat ze zo veel aan elkaar hebben.

Therese, (URL) - 26-09-’13 22:07
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.