JEUGDJOURNAAL


Draai het wieletje nog eens rond........ik heb trouwens geen idee meer wat dit is en waar het voor nodig is/was. Het is vorig jaar besteld en aangekomen, maar waarom??? Wanneer ik een blogje ga schrijven ga ik eerst op zoek naar een paar foto's die misschien een beetje bij het onderwerp passen. Soms weet ik wat ik zoek, soms klik ik heel willekeurig iets aan en soms ga ik naar dezelfde datum als vandaag, maar dan een jaar of een paar jaar eerder. Dit laatste heb ik vanmorgen gedaan, waardoor ik op deze foto stuitte. Ook P. heeft geen enkel idee meer wat het is. Ik troost mij met de gedachte, dat we vanaf nu 's nachts samen wakker kunnen liggen om dit probleempje op te lossen.

Nu ik 's nachts niet meer zo goed slaap, (mijn gezondheid is niet meer wat het deze zomer was en helaas kan ik de voorgeschreven medicatie van de reumatoloog niet verdragen, maar dit terzijde) probeer ik de uren dat ik wakker lig toch maar zo aangenaam mogelijk door te komen. Ik wil niet steeds alleen maar over de artritis in mijn voet blijven doormalen, door telkens maar weer bij het beginpunt: waarom is het teruggekomen? te beginnen, nee ik probeer heel bewust aan andere dingen te denken.  

Zo lag ik vannacht aan het nieuws over de Ouderenpartij 50 + en Henk Krol te denken. Hoewel ik vrijwel nooit  het jeugdjournaal zie, had ik opeens medelijden met de jeugdige kijkers. De leider van 'De Ouderenpartij'de partij van zeg maar hun opa's en oma's die bjina of al helemaal met pensioen zijn, kan geen leider meer zijn omdat hij zelf met pensioenen rommelde. Plof, daar valt de illusie uiteen dat juist oudere mensen veel ervaring hebben, verstandig zijn en bovendien te vertrouwen zijn. Hoe leg je aan kinderen uit dat dit niet het geval is, zonder hen een geloof in de toekomst te ontnemen? Ik nam mij voor om één dezer dagen toch eens naar het jeugdjournaal te kijken om te zien hoe men hier mee omgaat. Of dit voor hen wel in het nieuws verschijnt.

Hierna viel ik in slaap, maar toen ik vanmorgen het nieuws vernam dat de partij van 50 + bijna gehalveerd was moest ik opeens weer denken aan mijn gedachtenspinsel van vannacht.

Zelf was ik er nog niet helemaal uit of ik ooit op deze partij zou gaan stemmen. Nu ik bijna met pensioen ga, zie ik ook hoe dit op alle fronten aangevallen wordt, maar hiervan heb ik nog niet echt wakker gelegen. Voor zover ik het nu kan nagaan, zullen wij in ons bestedings patroon wel een stapje terug moeten, maar echt dramatisch is het nog niet. Voorlopig kunnen we nog wel aardig uit de voeten.

Wat deze partij betreft heb ik een keuze gemaakt. Ik ga mijn stem zeker niet aan de partij van de vijftig + verbinden. Aan welke partij dan wel weet ik ook nog niet, maar komt tijd komt raad. Zo lang het kabinet niet valt, hoef ik ook nog niet te kiezen op welke partij ik ga stemmen. Naast het raadsel van het wiel oplossen heb ik voorlopig nog denkstof genoeg voor de lange nachten die in aantocht zijn.

                                    klik

 

Update: Michiel heeft gelijk. Na heel lang nadenken kwam ikzelf via de omweg van homokyneten van de vw polo van de schoonzoon van weleer, er op uit dat het de koppelingsplaat van onze auto was. Vorig jaar moesten die vervangen worden. Daar was ik toen bijster slecht over te spreken, maar gelukkig viel het toen onder één of ander garantieregeling, zodat we die reparatie niet in onze portemonnee gevoeld hebben en het incident al snel vergeten waren.

hanscke Zondag 06 Oktober 2013 - 12:18 pm | | Standaard

dertien reacties

Ximaar

Het zou een onderdeel van een naaimachine kunnen zijn, afhankelijk van de afmeting. De sleuven zouden het garen mee kunnen nemen vermoed ik.

Ben ook wel benieuwd wat je van de aanpak van het Jeugdjournaal vond qua 50+. Zelf heb ik het niet gezien. Ik kijk wel vaker naar het Jeugdjournaal en vind dat ze het doorgaans behoorlijk goed doen.

Zelf denk ik dat jonge kinderen zich geen voorstelling van een pensioen kunnen maken en dat de inkomsten daaruit voor veel mensen lager zijn dan de AOW. Mijn ouders leefden van de AOW en niet van de 100 gulden pensioen die zij maandelijks ontvingen.

Ik heb moeite met 50plus omdat ik ook niet voor een jongere partij, dierenpartij, plantenpartij of bijvoorbeeld een sportpartij ben. Een partij moet voor mij een totaalvisie hebben inclussief locale partijen waar ze mee samenwerken.

Dat staat los van Henk K, die op mij al jaren kortzichtig en slecht geïnformeerd over komt. Jan Nagel vind ik nog erger. Die knoeier trok Pim Fortuyn uit de doos van Pandorra. Alle andere partijen gingen niet in op Fortuyn zijn ambities.

Ximaar, (URL) - 06-10-’13 14:46
Hanny

Wat Ximaar zegt over dat wieltje, dat lijkt mij juist.
Het is absoluut niet leuk wat je momenteel qua gezondheid weer doormaakt. Maar je moet niet je hoofd erover breken, dan ben je verder van huis. Je erbij neerleggen hoeft niet, maar er proberen zo creatief als mogelijk is mee om te gaan, zodat je een redelijk normaal leven kunt hebben.
En wat het stemmen op een partij betreft. Ik denk dat het lood om oud ijzer is. Men belooft veel, maar daar komt meestal niet veel van terecht, omdat er compromissen gesloten moeten worden. Nederland is toe aan een twee- of driepartijensysteem. Al die splinterpartijen maken het alleen maar moeilijker om zinnig beleid uit te zetten.

Hanny, (URL) - 06-10-’13 15:07
Michiel

Het “wieltje” is een koppelingsplaat van een auto, motor of bromfiets

Michiel, (URL) - 06-10-’13 15:22
hanscke

@Michiel: je hebt gelijk. Zie update

hanscke, (URL) - 06-10-’13 15:35
rietepietz

Daar heb je dan even dikke pech, probleem van de foto is al opgelost ….daar gáát je onderwerp voor nachtelijke overpeinzingen;-)
Wakker liggen is geen lolletje, zeker niet als het door een haperende gezondheid wordt veroorzaakt maar je weet het wel op te lossen.

Ik ben sowieso niet zo gek op partijen die zich slechts om één groepering druk maken. Het land moet op álle fronten goed bestuurd worden en voorál in evenwicht gehouden worden. Voeg daarbij nog dat volmaakte mensen niet bestaan , volmaakte bestuurders dus ook niet, en dan weet je dat je geen wonderen kunt verwachten. Zolang we zoveel kleine partijen hebben zal het lastig blijven het iedereen naar de zin te maken.

rietepietz, (URL) - 06-10-’13 16:43
Marjolijn

Hoop dat je snel weer opknapt en vooral lekker gaat slapen..!!

Marjolijn, (URL) - 06-10-’13 18:28
Desire

Ah, het raadsel van het wiel is opgelost. Ging het in de politiek ook maar zo gemakkelijk. Maar helaas ….

Desire, (URL) - 06-10-’13 19:24
Mirjam Kakelbont

Het jeugdjournaal….daar kijk ik al jaren niet meer naar. Medelijden met Henk heb ik niet, hooguit met zijn achterban en kiezers. En dan ook nog zijn secretaresse de schuld geven: geen vent die kerel ;-(
Erger vind ik jouw gezondheidsproblemen. Daar helpt geen opstappen aan. Ik hoop dat je ergens de kracht vindt om van elke dag weer iets te maken. Bekijk het per dag en probeer niet te ver vooruit te blikken. Ik weet dat het moeilijk is!
Moed en vertrouwen!

Mirjam Kakelbont, (URL) - 06-10-’13 20:11
Sjoerd

Haha, daar hoef je dus al niet meer over wakker te liggen. Ik zag ook meteen wat het was.

Sjoerd, (URL) - 06-10-’13 21:51
Janny

Ik zal nooit op een one issue partij stemmen, en helemaal niet op een 50+ partij, al zit ik in hun doelgroep! Er zijn wel grotere problemen dan pensioenproblemen.
Dat wakker liggen herken ik wel; maar ik probeer meestal leuke onderwerpen te vinden om over na te denken. Ik merk dat dat me meer ontspant dan als ik over wereldproblemen ga liggen piekeren. Dat wil niet zeggen dat het altijd lukt hoor. Maar van zo’n wieltje blijf ik waarschijnlijk écht lang wakker:-)
Janny

Janny, (URL) - 07-10-’13 20:25
Renesmurf

Waar ik me nou heel erg aan erger is dat peilingen geen peilingen meer zijn, maar waarheden.

De partij is zomaar gehalveerd! Men zegt het op het nieuws en men logt het.

Grote leugen natuurlijk, want ze hebben geen enkele zetel meer of minder, dat is pas zo als er verkiezingen zijn!

Renesmurf, (URL) - 07-10-’13 22:46
ria

Ik zag het gelijk natuurlijk ;-)
Wat vervelend dat je zo wakker ligt, ik heb het ook af en toe, dat zijn van die vervelende piekermomenten. Ouder worden, het wordt er allemaal niet leuker op.

ria, (URL) - 08-10-’13 10:16
Margo

Homokyneten, ik had er tot voor een paar weken nog nooit van gehoord toen bleek dat J.‘s nieuwe (1 jaar oude) auto er twee nodig had.

Margo, (URL) - 08-10-’13 20:57
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.