OMGEKEERDE PLANNING


Het plan lag er, om dit jaar in de herfstvakantie nog een keer met de caravan er op uit te trekken, maar......het plan is afgeblazen. Toen we eenmaal vastgesteld hadden, dat we naar Zuid Limburg zouden gaan, ben ik vanaf dat moment het weer daar in die buurt wat gaan volgen. De voorspelling was heel wisselend. De ene dag werd er stralend mooi weer voorspeld terwijl een volgende dag een weerbeeld van veel kou en regen werd aangekondigd.

Ik werd steeds minder enthousiast en begon steeds meer bezwaren te zien. Om met twee honden toch wel veel in een caravan te moeten bivakkeren leek me geen pretje. Overdag zouden we natuurlijk wel weg zijn, maar het is 's avonds al vroeg donker waardoor het toch betrekkelijk lange avonden zijn die we binnen moeten zitten. Ook begon ik steeds meer op te zien om allerlei voorbereidingen te treffen. De donderdag en vooral de vrijdag zijn lange werkdagen voor mij, waardoor ik 's avonds niet meer zoveel over heb.

Zo door de weken begon het mij duidelijk te worden. Ik ben bezig afscheid te nemen van een leven waarin niets mij te veel was, waarin ik heel veel kon. Had ik veel te doen, dan liep ik toch gewoon een stukje harder. Dan schroefde ik het tempo toch gewoon wat op. En dat gaat niet meer. Dat is iets, waar ik nu zo heel langzamerhand achter kom. Ik moet daar aan wennen, maar ik wil er niet voor weg lopen.

De steeds terugkerende reumatische klachten die de pijn aan mijn voet veroorzaken zijn deels toe te schrijven aan de ontstekingen als gevolg van de artritis, maar hebben ook te maken met slijtage, zo is mij afgelopen week door de reumatoloog duidelijk gemaakt. Lastig, maar het is niet anders. Goede perioden zullen zo nu en dan afgewisseld worden door minder goede weken. Ook dit liet ik in mijn overwegingen om wel of niet weg te gaan mee spelen.

Gelukkig heeft de pijn aan mijn voet dit keer niet zo heel erg lang geduurd. Ook heb ik het dit maal lopende kunnen houden, zij het wel wat beperkt, maar vooral de laatste dagen merk ik dat de pijn wegebt.   

Afijn kort en goed, ik ben bezig mijzelf bewust te maken dat ik nu toch echt wel wat ouder aan het worden ben. Deze beleving is voor mij geheel nieuw, want van een midlifecrisis of van een overgang heb ik nooit last gehad.

Maar als u als lezer nu denkt dat ik bij de pakken ga neer zitten, nee hoor. Dat is helemaal niet het geval. Vanuit het afblazen van de kampeervakantie zijn er hele nieuwe ideeën ontstaan. Wij willen graag dat hond Hessel en hond Iemand gaan leren dat ze zo af en toe uit logeren gaan, zodat, als het moet, wij hen met een gerust hart ergens kunnen onderbrengen.

Donderdagmorgen brengen we ze naar een dierenpension om ze vrijdag aan het eind van de middag weer op te halen. En wij? Wij maken dan van de gelegenheid gebruik om ergens heen te gaan waar we met honden niet welkom zijn. Musea bijvoorbeeld. Als we de honden hebben afgeleverd rijden wij door naar Amsterdam. Een bezoek aan de Hermitage en het Rijksmuseum staat al heel lang op mijn verlanglijstje.

Dus in mijn allerlaatste echte vakantie. Eerst gezellig een paar dagen thuis en dan nog een heus uitstapje. En dan op naar de finale. Het zullen de laatste weken zijn dat ik als werknemer te boek zal staan.

                         klik

hanscke Zondag 20 Oktober 2013 - 12:39 pm | | Standaard

acht reacties

Hanny

Het accepteren dat je bepaalde dingen niet (meer) kunt, is best moeilijk, weet ik uit ervaring. En toen was ik nog lang niet pensioengerechtigd. Toch kan een mens veel hebben en is de mens creatief om dingen te zoeken die wel kunnen en waar je ook plezier aan kunt beleven. Ik wens je een heel goede laatste herfstvakantie toe. De invulling ziet er veelbelovend uit!

Hanny, (URL) - 20-10-’13 15:38
rietepietz

Eigenlijk een klein beetje “iedereen wil wel oud wórden …maar vooral niet oud zijn! Toch weet ik uit eigen ervaring dat het héél veel rust geeft om te accepteren dat er dingen zijn die gewoon niet (meer) kunnen en inderdaad soms ándere mogelijkheden laat zien.
Heel verstandig om een vast “ logeeradres” voor de honden te regelen want honden meenemen heeft tocht wel wat beperkingen.
Wijn al “vast logeeradres“voor Eyra vanaf dat ze pup was , begin volgens jaar weer voor twee weken en dat geeft dit keer nog méér verantwoording dan anders. Bij een hondje van 15 en een half jaar oud kun je voor nare beslissingen komen te staan .We gaan dat van te voren nog even goed doorpraten al hopen we natuurlijk dat Eyra gewoon voor “16 jaar” gaat !

rietepietz, (URL) - 20-10-’13 15:52
Marjolijn

Dat beloofd dan toch een mooie herfstvakantie te worden.
Wel niet op pad met de caravan, maar dat kun je het komende jaar ruimschoots inhalen als je dat wil.
Een paar dagen thuis gezellige dingen doen en daarna nog twee dagen de grote stad in, heerlijk toch…!!
Veel plezier en er lekker van genieten..!!

Marjolijn, (URL) - 20-10-’13 18:33
Sjoerd

Ik heb dat gevoel al een tijdje. Het gaat gewoon niet meer zo goed. Ik weet ook wel dat ik geen twintig meer ben, maar het is wel afzien.

Sjoerd, (URL) - 20-10-’13 19:54
Petr@

Hoi Hanscke het hoort er allemaal bij, is zo gemakkelijk gezegd, maar als het je zelf betreft moet je het eerst accepteren.
Ik merk het ook hoor, al ben ik “pas’‘ 50!
Wat de weersvoorspellingen betreft kloppen die niet altijd, toen wij het weekendje naar Terschelling gingen was er ook zeer slecht weer voorspeld, maar dat viel allemaal erg mee. Een paar spetters dat was alles.
Ook een aanrader trouwens om met de honden naar toe te gaan, Terschelling is geweldig!!

Petr@, (URL) - 21-10-’13 14:48
Desire

Tja, ouder worden is voelbaar. Gelukkig ga je niet zoals sommigen bij de pakken neerzitten maar ontstaan er nieuwe en frisse ideeën, top! En geniet heerlijk van die paar dagen in Amsterdam :)

Desire, (URL) - 21-10-’13 21:04
ria

Ik vind mijn hond ergens anders brengen erg moeilijk, neem haar het liefst overal mee naar toe. Eigenlijk zou ik dat ook eens moeten proberen…

ria, (URL) - 22-10-’13 14:49
Renesmurf

Lekker rustig aan maar verder gaan. Ja, het is erg vroeg donker, maar je hebt tenminste nog herfstvakantie, ik mag door tot de kerst.

Ja, al dat meer hooi op de vork, dat zie ik nu al niet zitten.

Renesmurf, (URL) - 22-10-’13 22:41
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.