ONDERWERP KINDEREN


Soms raakt een bericht mij als een speer in mijn ziel. Dit meisje zou als baby ontvoerd zijn en nu als kleuter teruggevonden zijn. Later hoorde ik in de berichtgeving dat het meisje waarschijnlijk uit Bulgarije zou komen. Misschien raakte het mij extra hard, omdat ik net het boek: Blauwe maandag van Nicci French gelezen heb, wat als verhaallijn 'de opsporing van vermiste kinderen' had. Hoewel het boek mij wel boeide, kon ik mij tijdens het lezen niet aan de gedachte onttrekken dat ik het een beetje vergezocht vond. 

En dan ga ik met een volgend boek beginnen: Jacob is van mij! geschreven door Simon Beckett en ook daarin lees ik in het tweede hoofdstuk, dat het kind van zijn pas overleden vrouw, niet haar kind is, maar dat het destijds uit een ziekenhuis was weggenomen. En eerlijk, ik had het boek er niet op uitgezocht, dit feit was echt niet op de achterflap vermeld. 

Als verhaallijn kan het dus best heel spannend zijn, maar als het dan in het echte leven gebeurt, schik ik er heel erg van. Kinderen zijn kwetsbaar en onschuldig en daar dient zorgvuldig mee omgegaan te worden. Stelen ten behoeve van zichzelf hoort daar absoluut niet bij.

Zo heb ik best ook hele grote bedenkingen bij de geboorte van een baby, ontstaan uit twee Spaanse anonieme donoren en gebaard door een 47-jarige draagmoeder. Terecht dat de krant  het artikel opent met 'ze knutselen kinderen in elkaar als iets van Ikea'. Kinderen zijn van het begin af aan mensjes en geen speelgoed.

Dit laatste brengt mij naar het volgende item. Hoewel Rafaël en Sabia, u wet wel die twee uit de voetbalwereld, als volwassen mensen gezien moeten worden, komen ze op mij toch over als een stelletje kleine kinderen die zich niet aan de spelregels willen houden en nog lang niet uitgespeeld zijn met hun kinderlijke spelletjes. Ik houd mijn hart vast voor de nieuwe baby en ik hoop niet dat dit kind opnieuw een kind van de rekening zal gaan worden. Men kan dan wel leuk de term patchworkgezin bedacht hebben voor de gezinnen met kinderen uit verschillende relaties, echt wenselijk lijkt het mij toch niet.

Als ik het dan toch over spelen heb dan wil ik toch ook even over het sinterklaasfeest hebben. Een groot kinderfeest waarvan ik vind dat we dit absoluut in ere moeten houden. Dat geneuzel over zwarte piet kan wat mij betreft niet gauw genoeg stoppen. En dat men dit bij de Verenigde Naties heeft neergelegd vind ik ronduit belachelijk. Volgens mij moeten ze daar absoluut geen tijd aan verspillen maar hun aandacht vooral richten op zaken die er echt toe doen.

                                                KLIK

hanscke Woensdag 23 Oktober 2013 - 11:43 am | | Standaard

acht reacties

Hanny

Niet alleen het bericht, maar zeker ook de bijbehorende foto. Wat een intense droefheid in die ogen.

Hanny, (URL) - 23-10-’13 12:36
Desire

Alle onderwerpen die je benoemt zijn triest. En dan de Verenigde Naties, zij beslissen over essentiële wereldzaken en wereldomvattende gebeurtenissen. De intocht ieder jaar van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten is toch echt geen wereldomvattende gebeurtenis! Maar gewoon een Nederlandse traditie! Er gebeuren tegenwoordig al zoveel verschrikkelijke dingen, laten we de vrolijke Sinterklaasperiode in Nederland a.u.b. voortzetten.

Desire, (URL) - 23-10-’13 15:37
Marjolijn

Ja, dat zijn allemaal trieste onderwerpen, kinderen zijn zeker geen speelgoed en verdienen veel zorg en aandacht.

Zwarte piet mag van mij ook blijven..!!

Marjolijn, (URL) - 23-10-’13 18:03
Sjoerd

Dat het een puur Nederlandse traditie is en dat het daarom moet blijven vind ik een van de mindere argumenten. Dan moet je ook de Spanjaarden met hun stieren aan de gang laten gaan. Nee, het is een kinderfeest, en veel kinderen hebben het al moeilijk genoeg. Die kijken hier maanden naar uit. En ook al maak je ze wit, het blijven toch zijn knechten… De volwassenen moeten eens wat vaker door de ogen van een kind naar de wereld kijken.

Sjoerd, (URL) - 23-10-’13 20:37
Janny

Ben het met alle punten eens, in je post.
Maar die BN-ers, ik wil er niks meer over horen! En dat Zwarte Pieten gedoe vind ik zo overtrokken. Laten ze kijken naar intenties en niet naar m.i. vergezochte raciale verbanden.
Blijft over de kinderen: wat intens triest. Ik las dat de Roma stam waarbij dit meisje gevonden is, verdacht wordt van grootscheepse kinderhandel. Ik hoop van harte dat dit goed onderzocht en bestreden wordt!
Janny

Janny, (URL) - 24-10-’13 01:43
rietepietz

Inderdaad allemaal diéptreurige dingen die eigenlijk wel onder misbruik van kinderen vallen ! Dáár moet de VN zich eens mee bezig houden dan hebben ze geen tijd meer voor de onzin waar ze zich nu mee in laten!

rietepietz, (URL) - 24-10-’13 19:10
Renesmurf

Racisme is niet iets om weg te wuiven als ga maar iets belangrijkers doen.
Maar voor de rest is de wereld een beetje doorgedraaid, en dat gaat ook maar door, met alle narigheid van dien. En veel kinderen zijn daarvan de dupe.

Renesmurf, (URL) - 24-10-’13 22:37
suske

kinderen zijn nu eenmaal niet bestand tegen die grote mensen en dienen dus extra beschermd en verzorgd te worden. Jammer genoeg gebeuren nog veel soorten misbruik met kinderen, niet alleen sexueel. Denk maar aan al die fabrieken in derde wereldlanden waar kindjes van vroeg tot laat wegrotten in vuile ongezonde ateliers en ongezond werk verrichten. De rechten van het kind zijn er nog niet voor alle kinderen, jammer genoeg.

suske, (URL) - 27-10-’13 21:42
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.