UIT VAN HUIS


Geslaagd! Het experiment  "uit van huis" (het Friese woord voor logeren) van de honden is helemaal goed gegaan. Hond Hessel en hond Iemand schijnen het goed naar hun zin gehad te hebben. Ook nu we een paar dagen verder zijn, is aan niets te merken dat ze twee dagen weg zijn geweest.

Nadat wij de tweede dag de Hermitage hebben bekeken, via het Rembrandtsplein en de Kalverstraat naar de Dam zijn gelopen, al waar wij nog even een rondje met het reusachtige reuzenrad gemaakt hebben (zoiets doe je normaal niet als de honden er bij zijn), hebben we de auto opgehaald en zijn we moe maar voldaan  huiswaarts gereden.  

Onderweg kreeg ik toch wat de kriebels. Ik had het goed naar de zin gehad, maar hoe zou de hondenkinderen vergaan zijn. Eerlijk is eerlijk, behalve 's nachts in een korte droom, heb ik weinig aan de honden gedacht. Daar had ik het eigenlijk veel te druk voor. Ik begon me bijna een beetje schuldig te voelen.

Gelukkig bleek dat niet nodig te zijn. Toen wij aan kwamen lopen zag ik al dat ze allebei  op het buitenveld druk doende waren met de andere honden.  Het duurde zelfs even voor ze in de gaten kregen dat wij langs liepen. Omdat we ons eerst moesten melden zijn we maar niet blijven staan. Het zou hun maar onnodig overstuur kunnen maken. Ik was heel benieuwd naar het verhaal van de beheerder, maar deze was vol lof over beide honden. Zijn oordeel was, dat het hele lieve, gezeglijke en sociale honden zijn. Niets mis mee. En van de verlatingsangst waar hond Hessel, toen hij nog alleen was, last van had, was niets meer te merken.

En toen kwam het moment, dat ze weer met ons herenigd werden. Ze hadden het goed naar de zin gehad, heus, maar wat waren ze blij toen ze ons echt begroeten konden. Dansen, springen, niet te weinig. Ze waren wel moe, dat wel. 's Avonds en de ook de volgende dag waren ze opvallend rustig en sliepen ze veel, maar voor de rest was alles heel normaal.

Gelukkig maar, en dit opent tevens een perspectief voor in de toekomst. Niet dat de honden niet meer meegaan op vakantie, dat zeker wel. Maar ik heb hier en daar nog wel een paar kleine wensen om naar oorden te gaan waarbij de honden niet mee kunnen. Ooit zijn we naar het eiland La Palma geweest en daar zou ik nog wel eens een weekje  heen en willen. En ook een cruise richting Noorwegen staat hoog op mijn verlanglijstje. Ik durf nu een klein beetje in die richting te denken. De honden hoeven nu geen probleem meer te zijn. Die durf ik nu met een gerust hart daar een weekje naar toe te brengen.

hanscke Woensdag 30 Oktober 2013 - 11:01 pm | | Standaard

zeven reacties

Marjolijn

Experiment geslaagd, dat opent deuren voor de toekomst…!!
Mooi toch.

Marjolijn, (URL) - 31-10-’13 06:36
Petr@

Wat fijn Hanscke dat het zo goed is gegaan! Inderdaad waarschijnlijk omdat ze samen zijn. Dat geeft je toch wel een goed gevoel denk ik.
Ik was dinsdag een dagje in Amsterdam, toen we weer thuiskwamen had een van de honden wel 5x in huis gespuugd, dus ik kon gelijk aan de slag.
Maar gelukkig is ze inmiddels weer opgeknapt!

Petr@, (URL) - 31-10-’13 10:42
Hanny

Prachtig dat de honden het zo naar hun zin hebben gehad. Dat maakt het voor je veel gemakkelijker om eens wat uitstapjes te plannen waar ze moeilijk mee naar toe kunnen. Want als je zelf uit gaat, wil je dat je huisgenoten het ook naar hun zin hebben.

Hanny, (URL) - 31-10-’13 12:39
Sjoerd

Een hele mooie foto van Rembrandt, maar wat jammer dat op de achtergrond de reclame van Booking.com staat, maar dat terzijde. Mooi dat je een plaats hebt gevonden waar de honden zich thuis voelden. De vermoeidheid was natuurlijk van het vele rennen en spelen.

Sjoerd, (URL) - 31-10-’13 22:12
rietepietz

Een geslaagd experiment , wat góed dat je de moed had het een keer te proberen. Natuurlijk is het anders dan thuis maar waarschijnlijk hebben ze véél meer dan thuis de gelegenheid om (min of meer) vrij in een ren buiten rond te rennen en te spelen,logisch dat ze moe waren.

rietepietz, (URL) - 01-11-’13 16:36
Renesmurf

Heel goed! Dan heb je wat meer vrijheid en dat geeft toch rust! En de honden vermaken zich dus wel.

Renesmurf, (URL) - 02-11-’13 13:55
Desire

Fijn dat het goed gegaan is, reden temeer voor een volgend uitstapje :)

Desire, (URL) - 02-11-’13 20:07
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.