ANTIPEARL


Boem, daar lag ik. Wat in de afgelopen week, op een mooie zonnige woensdag, een fijne wandeling had moeten worden, veranderde dit in een pijnlijk gebeuren. Op een landweggetje werden twee schapen opgedreven door een bestuurder op een quad. De schapen leken te moeten rennen voor hun leven om niet van achteren aangereden te worden. 

Ik wilde de dieren niet aan het schrikken maken, dus trok ik aan de riem om  hond Hessel iets dichter bij mij te krijgen. Deze manoevre ging niet goed waardoor ik ten val kwam. Ik heb met de vingertoppen mijn val enigszins kunnen breken, maar ik kon niet verhinderen dat ik met mijn gezicht op straat viel met als gevolg dat het montuur van de bril brak en een behoorlijke wond aan de zijkant van het hoofd veroorzaakte.

Omdat de glazen nog heel waren en die het meest dure aan de bril zijn, besloot ik om te zien of deze in een nieuw montuur gezet konden worden. Een jaar geleden was dit immers ook gedaan met de bril van P. toen bleek dat het montuur binnen de garantietijd zodanig stuk was, dat het niet gerepareerd kon worden. Hij mocht toen een ander montuur van ongeveer hetzelfde formaat uitzoeken waar de bestaande glazen ingezet konden worden.

Met deze kennis toog ik aan het eind van de week naar Pearl. Toen ik mijn wens op tafel gelegd had, was het allereerste wat er gezegd werd, dat dit wel heel moeilijk zou zijn en dat ik rekening moest houden met dat het zien door het leesgedeelte wat minder confortabel kon zijn. Het zou beter zijn om alles, montuur en glazen maar te vernieuwen. Mijn mond viel open van verbazing.

Resoluut heb ik dit van de hand gewezen. Het zat absoluut niet in mijn planning om dit jaar al weer een groot bedrag, en dan heb ik het al gauw over een zevenhonderd euro, aan een bril uit te geven. Bovendien, toen zij garantie op de bril van P. moesten geven had men toch ook voor de oplossing van een nieuw montuur gekozen en niet voor een geheel nieuwe bril.

Het heeft mij nogal wat moeite gekost om dit aan het jongmens uit te leggen, ik heb het verhaal van de bril van P. wel drie keer moeten herhalen maar uiteindelijk is het gelukt.  Er is een een montuur gevonden waar de glazen met heel weinig aanpassingen inpassen. Het is niet zo'n mooie als de rode Nike bril was, toch staat hij wel aardig en voorlopig ben ik voor 69 euro klaar. Woensdag kan ik hem ophalen.

Ik snap echt wel dat het voor de verkoper veel effectiever was geweest om maar weer een compleet nieuwe bril te verkopen, maar ik had toch wel iets meer inlevingsvermogen verwacht. Voor mij is het in ieder geval wel duidelijk. Deze verkoper dacht in dit geval meer aan zijn eigen te maken omzet dan aan mij als onfortuinlijke klant en dat maakte mij op zijn minst kriebelig. Echt vriendelijk was ik dan ook niet en ik heb er dan ook geen enkele moeite mee om dit als blog, in het kader van een stukje antireclame, te plaatsen. 

                                         klik

Dit was wat ik net voor de val gezien heb. Men is hier bezig een stukje nieuwe natuur te maken en ik kom er nog wel eens op terug.

hanscke Zondag 17 November 2013 - 4:49 pm | | Standaard

negen reacties

Margo

Vervelend zo’n val. Ben je niet verzekerd voor zulke calamiteiten? En wat moest die figuur op die/dat qiad due schapen opdrijven? Wat is daar nu weer de sport van? Hoe dan ook een vervelend incident. Ik heb twee brillen, een hele dure (montuur van een of andere ‘designer’) en een goedkopere. De goedkopere zit veel lekkerder dus die draag ik het vaakst.
Hoe is het met de wond aan je hoofd?

Margo, (URL) - 17-11-’13 18:42
Marjolijn

Hopelijk niet veel klachten meer van je onfortuinlijke val.
Ja het gaat ook voor brilverkopers niet makkelijk, denk ik.
Dat was eerder nooit een probleem bij geen enkele brilverkoper, ik kocht op die manier bijna elk jaar een ander montuur en liet de glazen overzetten.
Ze kijken je nu alleen maar raar aan als je daarom vraagt.
Maar het is je maar mooi gelukt en nog een mooi montuurtje ook.

Marjolijn, (URL) - 17-11-’13 19:32
Janny

Ik had deze week iets vergelijkbaars. Op een ochtend lieten ineens allebei de pootjes van mijn bril los, allebei tegelijk dus.
Toen ik bij de opticien kwam, zei hij dat het niet gerepareerd kon worden maar dat er wel twee losse poten besteld konden worden, a 40 euro per stuk. Het binnenwerk kon niet worden vervangen. Nu lijkt het me onlogisch dat het binnenwerk van twee poten op hetzelfde moment stuk gaat, maar ja, ik ben geen opticien. Toen ik zei dat ik er even over wilde denken en wellicht een andere opticien ging raadplegen, zei hij ineens dat er ook een mogelijkheid was om alleen het binnenwerk te vervangen, wat 20 euro kost! Nou ja….
Mijn vertrouwen is hij kwijt en een eventuele nieuwe bril zal ik nooit meer hier kopen!

Janny, - 17-11-’13 20:39
Desire

Ai, dat zal pijnlijk geweest zijn.
En tja. Pearl … denkt ook alleen maar aan omzet draaien. Maar ja, de klant is koning en zo’n Pearl zit vast niet te wachten op negatieve reclame

Desire, (URL) - 17-11-’13 20:46
Sjoerd

Dat is minder als je zo op je gezicht gaat, ik vraag me af wat de reactie van die quad coureur was…

Sjoerd, (URL) - 17-11-’13 22:51
Hanny

Heel vervelend zo’n reactie bij de opticien. In plaats van klantvriendelijk mee te denken aan een oplossing. Maar, heb je geen WA-verzekering? Daar kun je een nieuwe bril toch declareren na zo’n ongeluk. Is de bestuurder van de quad wel gestopt om je te helpen?
Ik hoop dat de wond in je gezicht inmiddels ook geheeld is.

Hanny, (URL) - 17-11-’13 23:46
ria

hij staat je goed! Wij hebben toch eigenlijk niets dan goeie ervaringen bij de pearl, ook garntiekwesties. Die verkoper had vast zijn dag niet.

ria, (URL) - 18-11-’13 21:27
rietepietz

Ik hoop dat je gezicht zonder blijvende schade heelt , sterkte !
Natuurlijk helemaal fout zoals de jongeman om te proberen er een compleet nieuwe bril door te drukken . Ook zakelijk gezien is het dom want zo kweek je géén tevreden klanten die 100% op jouw oordeel durven te vertrouwen.

rietepietz, (URL) - 19-11-’13 19:07
Renesmurf

Erg vervelend dat je gevallen bent, en net zo vervelend is de behandeling van deze pearl. Gelukkig zijn er meer brillenzaken, maar ja, zoveel zullen die ook wel niet verschillen. In elk geval is het opgelost.

Renesmurf, (URL) - 19-11-’13 23:24
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.