DE TIJD TIKT


Vandaag ben ik jarig en in de jaren dat ik een weblog bij houd heb ik dat ieder jaar al op vele verschillende manieren kenbaar gemaakt. Dit jaar houd ik het eenvoudig en dat terwijl mijn leven binnenkort een drastische wending zal gaan nemen. Ik heb besloten, dat ik het met mijn 63 levensjaren zoetjesaan tijd geworden vind om van koers te gaan veranderen. Ik acht de tijd rijp om van mijn werk afscheid te gaan nemen.   

Hoewel er juist in de afgelopen tijd de trent is gezet is om niet vóór maar pas nà het bereiken van de 65 jarige leeftijd te stoppen met werken, ga ik hier niet aan meedoen. Heel mijn leven ben ik op verschillende manieren trentsetter geweest, dit keer kies ik er voor om mij aan te sluiten bij dat wat tot voor kort nog heel gangbaar was, op tijd gaan genieten van het vrije leven van de pensionada's.

Na enig rekenwerk heb ik gemeend mij dit financieel te kunnen veroorloven, te meer daar wij al vroegtijdig zijn gaan sparen om mogelijke tekorten uit eigen fondsen te kunnen aavullen. En zo zal het gaan geschieden, dat per 31 december mijn dienstverband beëindigd gaat worden.

De valpartij van onlangs met als resultaat een scheurtje in een middenvoetsbeentje waardoor mijn linkervoet in het gips moest, heeft deels verhinderd dat ik de laatste weken heel bewust en op gepaste wijze naar het eind kon toeleven. Gelukkig verloopt het herstel van de voet voorspoedig en is er na twee weken een ander soort gips aangebracht waardoor lopen weer enigszins mogelijk is, zodat ik, in deze laatste schoolweek van dit jaar, welke dan ook tevens mijn allerlaatste zal zijn, gewoon naar mijn werk kan gaan.

In de tweede week van januari zal dan in de vorm van een etentje het definitieve afscheid gevierd gaan worden met de collega's, een paar oud collega's en mijn gezin; P, mijn kinderen en kleindochter(s). Daarna is het hoogste tijd om een andere weg in te slaan.

Een paar logjes geleden heb ik al gewag gemaakt van het feit dat ik iets bij de Zonnebloem ga doen. En verder wil ik eerst de tijd gaan nemen voor alle dingen die ik in de afgelopen jaren vaak in een hol erbij moest doen. Tennis, zwemmen, wandelen, bridgen maar ook de clubs zoals Red Hatters en de breiclub. Ik heb er zin in en ondanks dat ik nauwelijks kan geloven dat ik AL 63 ben geworden, het voelt nog bijna als PAS 53, is het wel een feit. Ook voor mij geldt, dat de tijd gewoon doortikt.

                                            klik

hanscke Zondag 15 December 2013 - 12:59 am | | Standaard

twaalf reacties

Renesmurf

Ik wil je van harte feliciteren met je verjaardag en met dit besluit.
Het kan zo toch ook echt niet langer, wat willen ze wel zeg.
Geniet maar van je welverdiende rust.

Renesmurf, (URL) - 15-12-’13 01:28
Hanny

Mijn gelukwensen met je verjaardag. De laatste tijdens je werkzame leven. Je hebt een verstandig besluit genomen. Ik wens je nog vele mooie jaren toe, samen met P.

Hanny, (URL) - 15-12-’13 01:35
Ximaar

Van harte gefeliciteerd! Zelf ben ik al veel eerder gestopt, omdat ik met weinig rond kan komen.

Ximaar, (URL) - 15-12-’13 02:32
Marjolijn

Van harte proficiat met je verjaardag.
Op naar nog veel mooie jaren, in deze nieuwe fase, die je helemaal zelf mag invullen

Marjolijn, (URL) - 15-12-’13 05:41
ria

Hartelijk gefeliciteerd mrt je verjaardag en dat je lekker met pensioen kunt. Lekker genieten en hopelijk duuurt dat nog vele jaren.

ria, (URL) - 15-12-’13 10:17
Hanneke

63 Pas?? Pfff….

Hanneke, - 15-12-’13 13:37
Desire

G e f e l i c i t e e r d !! Misschien drastisch, maar ook een verstandig besluit: genieten van je vrije leven en dingen doen nu het nog kan!

Desire, (URL) - 15-12-’13 17:11
Rietepietz

Van harte gefeliciteerd met deze belangrijke verjaardag!
Je gaat je vást niet vervelen, dat is wel duidelijk met alle plannen die je hebt.
Fijn dat het goed gaat met je voet en je weer wat mobieler bent!

Rietepietz, (URL) - 15-12-’13 18:11
Sjoerd

Ik wens je van harte proficiat met je verjaardag. En ik denk dat velen met jou de kans zouden grijpen om er eerder mee te stoppen als dat mogelijk zou zijn. Helaas pindakaas, ik moet nog 5 jaar tot aan mijn 66ste.

Sjoerd, (URL) - 15-12-’13 18:42
Wieneke

Zo hee, jarige Jet! Van harte gefeliciteerd en nog vele jaren zonder gips en andere enge dingen. Goed plan om er een streep onder te zetten. Lekker etentje met de kleegs en dan op naar een nieuwe fase samen met Gosse en de woefjes. Er zijn zoveel leuke en interessante dingen te doen en te beleven. Jij gaat een fijne tijd tegemoet.

Wieneke, - 15-12-’13 19:05
Margo

Drieënzestig is het nieuwe 53 of zelfs 43! Nogmaals van harte met je verjaardag en ook met je aanstaande pensionering. Goed besluit!

Margo, (URL) - 15-12-’13 23:07
Petr@

Sorry Hanscke, een dag te laat, maar alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
Wat een heerlijk vooruitzicht dat je kan stoppen met werken, dat doe je goed!
Lekker genieten in het nieuwe jaar.
Ik wens je een fijn afscheid!
Liefs Petr@

Petr@, (URL) - 16-12-’13 16:20
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.